Peter Gillis en vriendin Wendy lichten een winkelier op in Massa is Kassa

Alle beschuldigingen, verdenkingen, onderzoeken en een op handen zijnde rechtszaak rondom Peter Gillis ten spijt is een nieuw seizoen van Familie Gillis: Massa Is Kassa deze week gewoon van start gegaan. Zij het onder voorbehoud, want mocht het tijdens deze reeks afleveringen tot een veroordeling komen dan wordt de serie per direct afgebroken zo liet Talpa eerder al weten. Tot die tijd kunnen we ons in ieder geval in seizoen 11 weer onderdompelen in alle ins en outs van Massa is Kassa met Peter Gillis en vriendin Wendy van Hout. En als ik zeg alle, bedoel ik ook echt álle.

Wendy van Hout rent het vuur uit haar sloffen voor Peter Gillis

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Massa Is Kassa zien we dat het de Oostappen eigenaar toch een beetje te heet onder zijn voetjes werd. Peter Gillis heeft zijn boeltje gepakt en is met zijn kersverse vriendin Wendy van Hout gevlucht naar het even zo hete Italië. Daar hoopt het kleffe stel in de anonimiteit ongestoord te kunnen genieten van een welverdiende vakantie. Want zo’n trial by media gaat je natuurlijk niet in de kouwe kleren zitten. Om niet teveel op te vallen probeert Petertje zich zoveel mogelijk te gedragen als het gepeupel. 

Zo zien we de selfmade miljonair met een wc-rol onder zijn arm richting het toiletgebouw vertrekken om even lekker een worstje te gaan kleien. Geconditioneerd als Peter is, heeft hij ook hier geen enkel vertrouwen in de schoonmaakkunsten van het plaatselijke personeel. Peerke wil dan ook absoluut niet met zijn onlangs verbrandde billen op de toiletbril neerzakken. Aangezien de keutel intrekken nog steeds zijn ding niet is besluit hij er een hele rol pleepapier tegenaan te gooien. Dit om een beschermend laagje op de pot aan te brengen. Dat Peter Gillis zijn nieuwe vriendin Wendy van Hout goed heeft afgericht blijkt wel uit het feit dat zij zich het vuur uit haar slippetjes rent om haar ‘schatje’ te voorzien van een nieuwe rol. Kan hij mooi zijn straatje weer schoonvegen.

Massa is Kassa icoon bedondert winkelier om korting te krijgen

Even had ik het idee dat Peter in seizoen 11 van Massa is Kassa de kans om zijn imago op te vijzelen met beide handen aan zou pakken. Maar helaas, als vanouds probeert Gillis ook hier de hardwerkende middenstand een poot uit te draaien en tot mijn grote afschuw doet zijn liefje er net zo hard aan mee. Als het niet lukt om de op maat gemaakte riemen met korting mee te krijgen, besluit de beroepsafdinger het over een andere boeg te gooien. Op aanraden van Wendy ragt Peter Gillis even met een haarborstel door de zwartgeblakerde bos hooi van zijn vriendin. Daarna zien we het stel vol verontwaardiging bezig om een flinke korting te bedingen op diezelfde borstel. Het kreng is tenslotte duidelijk al een keer gebruikt. Deze oplichtersbende is de schaamte ver voorbij.

Blijkbaar heeft ook zoon Mark Gillis niets geleerd van al het negatieve commentaar op de eerdere seizoenen van Massa Is Kassa. Hij gedraagt zich nog steeds als het verwende jochie van zijn gevluchte pa. Mark zet geen stap teveel als de verzameling motoren verhuisd moet worden naar de kelder van het nieuwe optrekje van zijn vader. Waar en wanneer het maar kan, zien we de knul met zijn luie reet op een stoel neerzakken om vandaaruit de boel te delegeren. Ik kan je wel zeggen: dichter bij  ‘brommers kieken’ zul je met dit arrogante gedrag echt niet gaan komen vent.

Aan het eind van de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Massa is Kassa zien we hoe Peter Gillis zich toch weer op Nederlandse bodem durft te begeven. Hij heeft een afspraak bij een bedrijf waar ze worstenbroodjes maken. In het kader van zijn nieuwe project genaamd ‘kookboek’ krijgt de blaaskaak een kijkje in de keuken en leert hoe de broodjes in elkaar gedraaid worden. Dit blijkt voor Peter wel een heel bekende bezigheid te zijn. Lekker kleien met worstjes. Wendy! Waar blijft het wc papier????

Klik hier om alle artikelen over Familie Gillis Massa is Kassa te lezen.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je Familie Gillis: Massa is Kassa op tv kunt kijken? Op televisie wordt seizoen 11 van Familie Gillis: Massa is Kassa elke dinsdag om 20:27 uitgezonden op zender SBS6 en op streamingsdiensten KIJK en NLziet zijn de avonturen van Peter Gillis en zijn nieuwe vriendin Wendy van Hout terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv SBS6 / Familie Gillis Massa is Kassa / seizoen 11 / 2023

Home » Televisie » aflevering 1 seizoen 11 Familie Gillis Massa is Kassa 2023