Massa is Kassa: Coronel laat Gillis een toontje lager zingen

Massa is kassa

Er zijn afleveringen van Massa is Kassa waar je, je bij afvraagt gaat er nog iets opmerkelijks gebeuren en er zijn afleveringen waarbij je van de één in de andere verbazing rolt. Lieve lezers, het laatste is van toepassing deze week. Enkele kreten die ik haast uitkotste deze week waren onder andere; “Hoe dan joh? Doe eens even normaal man. Serieus? Dat mokkel Nicolleke is niet goed hoor dat ze dat pikt van Peter Gillis ! Dat pik je toch niet? Waarom? Niet te doen!” 

Plassen

Emre, de ‘personal likker’, excuseer mij ik bedoel natuurlijk personal trainer, van Team Gillis likt zich haast omhoog bij ons Petertje. Ik voel écht gal omhoogkomen van die gozer. Peter moet alvorens ze aan de training beginnen even plassen. Emre, slijmerig als hij is, besluit te vragen aan Peter Gillis of het lukt. Waarom? Ga je bij een ‘nee’ aanbieden om hem even te helpen ofzo? 

Gelukkig komt het zover niet. In plaats van ‘plas-geitenbreier’ hoeft hij alleen maar Peter zijn broek uit te trekken en zijn veters te strikken. Op dat laatste krijgt hij ook nog een bak commentaar, want de strik zit niet precies in het midden… Doe het dan lekker zelf joh! Op de vraag van Emre of hij het zelf niet kan antwoordt Gillis ook nog eens doodleuk; “Jawel, maar gemak dient de mens!” 

Camera

Ondertussen monteren Buurman en Buurman een camera op een boom om te kunnen zien wie er gaten in het hek knipt. Zei ik Buurman en Buurman? Ik bedoel natuurlijk JP en Mark Gillis. JP is hoofd technische dienst op een van de parken en heeft, hoe zeg ik dit niet al te onaardig, het buskruit niet uitgevonden. Als hij op een ladder staat te klungelen met de camera stelt hij aan Mark Gillis de vraag; “Moet ik hem aanzetten?” 

Resume; Je hebt een gat in een hek dat ogenschijnlijk door mensenhanden is ontstaan. Waarschijnlijk opzettelijk erin geknipt om zonder entree te hoeven betalen, gebruik te kunnen maken van de parkfaciliteiten. Je monteert een camera om eventuele volgende pogingen te kunnen monitoren. Is het dan handig om zo’n camera aan te zetten? Mail gerust je antwoord als je denkt het te weten.

Coco

Nicolekke heeft tweedehands arsenaal aan pakjes voor hond Coco weten te scoren op kosten van Peter Gillis. En een te kek kastje om ze in op te hangen. Het ene pakje is nog lelijker dan het andere en arme Coco moet ze allemaal even doorpassen. Logisch dat hondjes als Coco altijd een beetje brommerig zijn. Maar ik snap je wel hoor Nicolleke, het arme beestje Coco zou er nog beroerder aan toe zijn als ze onderkoelingsverschijnselen zou oplopen. Dat heb je natuurlijk al gauw vanaf een graad of vijftien. Van je stiefzoon Ruud moet je het ook al niet hebben, want die kan niet meten dus zijn zelf genaaide pakjes laten nog even op zich wachten.

Dat Ruud verkeerd gemeten heeft gaat hem niet nog een keer gebeuren. Hij mag, heeft zijn pa beslist, de gordijntjes naaien voor de pipowagens. Scheelt weer een dure naaister. Vakkundig meet hij alle ramen op en noteert zelfs de maten op een briefje. Nicol heeft zich opgeworpen als binnenhuisarchitect voor de pipowagens. Ze heeft zelfs een serieus moodboard voor de inrichting gemaakt. Ja dat kun je aan Nicolleke wel overlaten. Mooi geknutseld meid, je hebt een sticker verdient en mag de juf straks helpen de stoeltjes op de tafeltjes te zetten. Snel door naar de pipowagens om te kijken of het ook uitvoerbaar is. Best lullig dat je, als je zo hard hebt gewerkt ook nog eens met je poezelige voetjes door het zand moet. Overal korreltjes zand. Bah. Maar de parkmanager heeft wel een punt; “Eerst het begin en dan pas het eind.”

Koi karpers

Na alle slimme ‘geld-bespaar-constructies’ mag er wel weer eens iets gespendeerd worden. Mark Gillis, die nog even op de erfenis moet wachten, doet het bescheiden. Twee Koi karpers voor slechts een paar duizend euro. Uiteraard koopt hij de grootste die leverbaar is. Grootheidswaanzin is grootheidswaanzin, daar zit niets tussen. Zijn onderdanen mogen ze uit de auto halen en in de vijver uitzetten. Een vijver trouwens waar er al een indrukwekkend aantal rondzwemmen. Mark is vorig jaar een keer overvallen door criminelen die zijn kluis wilden. Beter hadden ze hun huiswerk gedaan, want een kluis had hij niet, maar ik schat dat er voor een tonnetje rondzwemt in die vijver. Zie het voor me, pistool op je hoofd en zo’n pantykop die schreeuwt; “Je Koi karpers of je leven!!! Nu!!!”

Grote muil

‘Peter Gillis De Grote’ gaat natuurlijk niet voor een visje of een tweedehands regenjasje voor de hond. Als je drang naar imponeren nog groter is dan je ego, dan ga je voor een autootje. Een Mercedes AMG GT Black Series van een slordige 455.000 euro. Zijn vaste autootjes-dealer regelt een proefrit op het circuit van Zandvoort. Hij mag niet zelf rijden maar meerijden met Tim Coronel, die zich ook overal voor leent om maar met zijn tronie op tv te zijn. Heel even was het spannend of de rit wel door kon gaan, want de koppen van pa en Mark Gillis blijken te groot voor de helmen. Peter heeft in eerste instantie nog babbels genoeg, de vleugel is lelijk, geluid van de motor niet indrukwekkend en de auto is wat kleiner dan verwacht. 

Dan start Coronel de motor en draait het circuit op. Het heerlijkste stukje Massa is Kassa ooit is een feit. Er is niets, maar dan ook écht niets meer over van Petertjes zijn grote muil. Hij schijt werkelijk zeven kleuren stront en heel even ben ik bang dat hij van angst out zal gaan. Wat is leedvermaak soms toch heerlijk! Daar word ik nou ‘fox wild’ van!

Beeld bron: Still Tv SBS6

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Massa is Kassa te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op het social media icoon hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Home » Televisie » Aflevering 6 Massa is Kassa