Peter Gillis heeft weer poezelig zachte voeten dankzij nieuwe vriendin Wendy

In aflevering 7 van seizoen 10 van Massa is Kassa zijn we er weer getuige van hoe Peter Gillis de mensen om zich heen volledig onder zijn duim heeft. Dat het personeel voor hem vliegt is nog enigszins te begrijpen, zij worden er immers ‘ruimschoots’ voor betaald. Maar dat zijn nieuwe vriendin Wendy van Hout zich vrijwillig leent als schoothondje van die Bolle dat gaat er bij veel kijkers nog steeds niet in.

Wendy smeert de massa van Peter Gillis

Ik zit aan het begin van deze aflevering van Massa is Kassa dan ook hoofdschuddend op de bank als ik zie dat Peter Gillis bij het opstaan opmerkt dat zijn voeten wel erg droog zijn en nieuwe vriendin Wendy van Hout vrijwel direct aan komt snellen met een potje met vet. Vol overgave neemt ze de vellen aan de Ooststappers van Peter eens flink onder handen. Bij het zien van deze beelden laat ik de koek bij de koffie maar even voor wat hij is. Als Peter dan ook nog aanstuurt op een full body massage later die dag hoop ik vurig dat deze beelden de uitzending niet gaan halen. Er kijken kinderen mee.

Intussen wordt er bij Massa Is kassa ook nog gewerkt. ‘Ons Ruud’ mag het treintje van Park Prinsenmeer eens flink uitsoppen en daarna gaat de grasmaaier de brug op, omdat de messen moeten worden geslepen. Het kleutergedrag dat Ruud vervolgens vertoont begint me wel een beetje te vervelen. De stekker eruit trekken zodat JP geen stroom heeft is zo old school. Kom eens met wat nieuws knul. Veroorzaak kortsluiting of laat JP eens flink schrikken tijdens het slijpen. Ik heb echt een beetje meer actie nodig om scherp te blijven.

Werk aan de winkel in Massa is Kassa

Bij Park de Berckt gaat het er al net zo gezapig aan toe. Daar moeten deze week een paar gaten in de berm worden opgevuld. Parkie Mark, het zoontje van de baas komt controleren hoe dat gaat. Alsof de duvel er mee speelt wil Peter Gillis zelf ook even checken hoe zijn zoon de boel controleert. Snappen jullie het nog? Misschien wordt het toch eens tijd voor een nieuwe slogan: ‘Controleren is goed, vertrouwen is beter.’ Dat scheelt een hoop gezever. Helaas blijven we nog even in de controlemodus van de familie Gillis. Dit keer is het sanitair gebouw van Marina Beach in Zeeland het strijdtoneel. Aan de aroma van een vers gedraaide bruino kan parkbeheerder Rob natuurlijk niet veel doen maar dat de luikjes niet openstaan, de deuren niet sluiten en diverse lampjes kapot zijn, wordt hem door de grote baas wél aangerekend. Kortom: Stront aan de knikker.

En dan gebeurt het onmogelijke in Massa is Kassa. Blaaskaak Mark wordt aan het werk gezet. Eerst gaat hij samen met zus Inge het graf van zijn oma dievenproof maken en daarna wordt hij door Richard op Park de Berckt de minikraan in gebonjourd om een stacaravan te slopen. Als klap op de vuurpijl wordt hij ook nog aan het roer gezet van een kleine sloep tijdens een tochtje vogel spotten met zijn ouweheer. Het is nog een wonder dat het bootje blijft drijven met al dat schommelende gewicht erin. Dat de motor van het ding er de brui aangeeft maakt het er bij de pechvolgels in ieder geval niet gezelliger op. Wordt vervolgd.

Een zonnig humeur voor Gillis

Eerlijk is eerlijk, alhoewel ik Wendy van Hout er nog steeds van verdenk één grote act op te voeren als nieuwe vriendin van Peter Gillis, zorgt ze er wel voor dat de brombeer in de afgelopen afleveringen van Massa Is Kassa meer heeft gelachen dan alle seizoenen hiervoor. De ouwe snoeperd lijkt duidelijk in zijn sas te zijn met zijn nieuwe verovering. Peter laat dan ook geen kans onbenut om zijn ‘lekkere wijf’ aan de wereld te showen. Een photoshoot met zijn twee schatjes, de camper en Wendy, is daarom onvermijdelijk. Dat de tuinstoel minder onder de indruk is en bezwijkt onder het gewicht van die Bolle mag de pret dan ook niet drukken.

De glimlach wordt nog groter als de sticker van het gelukkige stel achter op de camper officieel wordt onthuld. Wendy is in korte tijd helemaal geïnfiltreerd in de familie en mag zelfs meebeslissen over belangrijke zaken zoals de afmeting en kleur van de tegels voor het nieuwe optrekje van haar sugardaddy. De opmerking ‘Petertje heeft alles groot’ wordt dan ook standaard met ‘dat klopt’ beantwoord. Dit vast met de grootte van de bankrekening van Peerke in het achterhoofd. 

Een ding is zeker. Met al dat ge-schatje zus en gezoen zo, is er door Peter Gillis in deze aflevering van Massa is Kassa in ieder geval genoeg slijm geproduceerd om hem het komende jaar van zijn droge voeten af te helpen. En wie weet zit er ook nog wel een full body massage in. Al zou ik, als ik Wendy van Hout was, hem onmiddellijk smeren. Nu het nog kan.

Klik hier om alle artikelen over Familie Gillis Massa is Kassa te lezen.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Op televisie wordt seizoen 10 van Familie Gillis: Massa is Kassa elke dinsdag om 20:30 uitgezonden op zender SBS6 en op streamingsdiensten KIJK en NLziet zijn de avonturen van Peter Gillis en zijn nieuwe vriendin Wendy van Hout terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv SBS6 / Familie Gillis: Massa is Kassa / seizoen 10 / 2023

Home » Televisie » aflevering 7 seizoen 10 Familie Gillis Massa is Kassa 2023