Halfzussen van Rob vallen door de mand na DNA onderzoek in Waar is mijn Erfenis?

Deze week draait het in het SBS6 programma Waar is mijn Erfenis om het verhaal van Rob uit Nijmegen die lijnrecht tegenover zijn halfzussen Bianca en Mandy staat. De 55-jarige man leert pas op 30-jarige leeftijd zijn biologische vader Jopie kennen. Na een trieste jeugd wordt hij warm verwelkomd in het leven van zijn pa en halfzussen Bianca en Mandy. Een goed jaar na de kennismaking krijgen vader en zoon echter ruzie en als Jo in 2018 komt te overlijden blijkt Rob niet in het testament te staan en claimen zijn halfzusjes ineens nog nooit van hem gehoord te hebben. Rob legt zich er in eerste instantie bij neer, maar als hij ongeneeslijk ziek blijkt te zijn roept hij de hulp in van Dennis van der Geest.

Het trieste verhaal van Rob uit Nijmegen

Een zak Chipito, een witte chocoladeletter, 3 handjes drop en crackers met filet americain hebben inmiddels hun weg via mijn slokdarm naar mijn maag gevonden. Het zal je niet verbazen dat ik bijna groen zie van misselijkheid. Ik ben een emo-eter en ondanks dat ik het avondsnaaien de laatste tijd aardig onder controle had ben ik nu weer volledig in vreetmodus. Het hartverscheurende verhaal wat Rob in Waar is mijn Erfenis met presentator Dennis van der Geest deelt is daar debet aan. Ik moet toch iemand de schuld geven.

Na zijn geboorte wordt Rob de eerste jaren door zijn oma opgevangen, omdat zijn moeder niet zelf voor hem kan zorgen. Als kleuter komt hij om diezelfde reden in een kindertehuis terecht, waar hij jarenlang woont. Daar komt een einde aan als zijn moeder een nieuwe relatie heeft en Rob eindelijk weer thuis mag komen wonen. Zijn stiefvader blijkt echter een vreselijke hufter. Opgesloten worden in de kast en geregeld een flink pak slaag zijn aan de orde van de dag. 

Mandy en Bianca weigeren medewerking in de zaak van Rob in Waar is mijn Erfenis?

Als Rob op 30-jarige leeftijd zijn biologische vader leert kennen voelt het als thuiskomen voor de beschadigde Nijmegenaar. Ook zijn halfzussen Mandy en Bianca ontvangen hem met open armen. Helaas gaat het na een jaar vreselijk mis door een vreemd voorval met een hoer en de nasleep daarvan. Er volgt door de ruzie een onherstelbare radiostilte die aanhoudt tot het moment dat vader Jo in 2018 zijn laatste adem uitblaast. 

Dennis van der Geest gaat met het SBS6 programma Waar is mijn Erfenis op bezoek bij Rob in Nijmegen en mijn hart breekt als ik zie hoe de ongeneeslijk zieke chauffeur woont. Menig studentenkamer is groter dan deze bezemkast. Ik maak een tussentijds rekensommetje: waardeloze jeugd + waardeloze vader + waardeloze halfzussen + waardeloze huisvesting + waardeloze ziekte = een zwaar kutleven. Terwijl ik een zak drop opentrek, begin ik tevens aan mijn tweede pakje zakdoekjes. 

De rechter grijpt in en leugenachtige halfzussen worden ontmaskerd

Uit het testament van vader Jopie blijkt dat halfzus Bianca de enige erfgenaam is en dat Mandy slechts haar legitieme portie krijgt. Het portie waar ook Rob graag aansprak op zou willen maken nu het einde van zijn leven met rappe schreden dichterbij komt. Niet voor hemzelf, maar om zijn twee zoons iets na te kunnen laten na zijn dood. De zussen ontkennen dat Rob hun halfbroer is en weigeren ondanks aandringen van Dennis van der Geest iedere vorm van medewerking. 

Nadat de redactie van Waar is mijn Erfenis een dossier met bewijstukken heeft weten op te bouwen en daarmee bewijst dat Rob de biologische zoon is van Jopie, besluit de rechter dat halfzussen Mandy en Bianca verplicht mee moeten werken aan DNA onderzoek. De test is overduidelijk, Rob is weldegelijk de zoon van hoerenloper Jopie en heeft recht op zijn legitieme portie. Eind goed, al goed. Zij het niet dat ik behalve kotsmisselijk ook met een hoop vragen achterblijf na deze aflevering van Waar is mijn Erfenis. Welk bedrag heeft Rob veilig kunnen stellen voor zijn zoons en nog belangrijker; hoe gaat het nu met hem? Zoveel vragen…. Ik ga eens kijken of er nog iets te snaaien in de kast ligt…

Meer artikelen lezen over het SBS6 programma Waar is mijn Erfenis?

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Op televisie wordt seizoen 1 van Waar is mijn Erfenis elke donderdag om 20:25 uitgezonden op zender SBS6 en op streamingsdiensten KIJK NLziet is de aflevering met Rob en halfzussen Bianca en Mandy terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv SBS6 / Waar is mijn Erfenis? / seizoen 1 / 2023

Home » Televisie » aflevering 4 seizoen 1 Waar is mijn Erfenis 2023