Het huwelijk van Derre uit de serie Urk was 24 jaar lang een strijd

Teun en Ap klussen er lustig op los, Derre doet tegenover Greetje een onverwachte onthulling over haar huwelijk en het subtropisch zwemparadijs in de achtertuin van Tony wordt officieel geopend op Urk. De bewoners van het vissersdorp weten ook in seizoen 9 van de SBS6-serie Urk de kijker te vermaken met hun dagelijkse beslommeringen.

Waarom discussiëren Derre en Tony over zoiets stoms?

Tony moet het van de dokter rustig aan doen vanwege zijn op hol geslagen hart, alleen lukt dat vooralsnog voor geen meter. Het zwembad in de achtertuin staat weliswaar gevuld en wel klaar voor de eerste spettersessie, maar het gekonkel van Derre veroorzaakt de nodige stress bij de ruwe bolster. Op het moment dat zijn kleindochters het bad mogen komen testen, wil Derre per se nog even het beddengoed in de tuin ophangen. Hoe lastig kan dat zijn, vraag je je af.

Nou, ik kan je vertellen in dit geval heel lastig. Ik heb geen idee waar ik naar zit te kijken als het stel in de achtertuin aan de gang gaat met onstabiele houten paaltjes, een touw en een constructie waar niemand de logica van zal begrijpen. Tony raakt zwaar over zijn pis en als dat gribus dekbedovertrek dan eindelijk hangt, roept Derre doodleuk: ‘Ik haal hem zo wel weer weg!’ Ze vertrekt geen enkele spier in haar gezicht terwijl ze dit zegt. Wat overigens geen kunst is met botox in je bekkie. Als de verse hartpatiënt dan ook nog een bommetje maakt in het koude water begrijp ik steeds beter waar de gezondheidsproblemen van Tony vandaan komen.

Derre deelt in de serie Urk haar relatieproblemen met Greetje

Op een zonovergoten middag gaat Derrekien even langs bij Gre. Na wat gekeuvel krijgt het gesprek steeds meer diepgang. Zo weet Derre aan Greetje te vertellen dat ze al 34 jaar getrouwd is met Tony en dat ze daar hard voor geknokt hebben op Urk. Getrouwd zijn en de relatie in stand houden is inderdaad soms keihard werken, maar wat ze vervolgens zeg heb ik twee keer terug moeten spoelen om er zeker van te zijn dat ik het goed hoorde. ‘We zijn 34 jaar getrouwd, daarvan waren er 10 jaar gelukkig en de rest hebben we gevochten.’ Ho even, pas op de plaats. Beweert Derrekien nu werkelijk dat 24 jaar van haar huwelijk eigenlijk bagger was? Als dat is wat ze werkelijk bedoelt dan heb ik nog meer met Derre te doen dan met Greetje.

mensrelatie_468x60_v2

Laten we er eens een rekensommetje tegenaan gooien. De gemiddelde Nederlander trouwt rond de 30 jaar oud en de gemiddelde leeftijd die in NL wordt bereikt voor je tussen zes planken wordt weggedragen is 80 jaar. Dat zijn dan dus 50 jaar die je eventueel getrouwd zou kunnen zijn. Als je net als Derrekien 30% van de tijd gelukkig bent in je huwelijk, dan ben je dus 15 jaar van je getrouwde leven happy en de andere 35 jaar aan het knokken! Tja … als je het zo bekijkt, heeft Jan zijn ex Greetje een enorme dienst bewezen.

Klik hier om naar alle artikelen over seizoen 8 en seizoen 9 te gaan van de serie Urk

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Op televisie is seizoen 9 van de serie Urk in september en oktober van 2023 elke dinsdag om 20:29 te zien op SBS6 en op streamingdiensten KIJK en NLziet zijn de afleveringen met Tony, Derre ,Teun, Greetje en de tweeling Gerda en Mathilda die je hebt gemist terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv SBS6 / serie Urk / seizoen 9 / 2023

Home » Televisie » aflevering 5 seizoen 9 Urk 2023