Klaas en Gerda gaan samen met Mathilde op huizenjacht in de serie Urk

Derre en Tony nemen afscheid van het golfslagbad in hun achtertuin, Klaas en Gerda bekijken samen met Mathilde huizen op Urk en Teun en Greetje gaan een dagje ‘vreemd’ in Spakenburg. Ap heeft voor de verandering Teun Föhn eens aan het werk gezet in zijn eetcafé De Ommele, maar of dat zoden aan de Urkerdijk zet is nog maar de vraag. Welkom bij weer een nieuwe aflevering van de SBS6 serie Urk, waar niets is wat het lijkt en niks lijkt wat het is.

Tony ontpopt zich in de serie Urk als een ware Sherlock Holmes

Tony en Derre hebben besloten het zwembad, dat bijna hun hele achtertuin op Urk in beslag neemt af te breken en naar zolder te verbannen. Het is nog prachtig mooi weer, dus helemaal logisch lijkt de opruimactie niet, maar een draaidag is een draaidag en met de cameraploeg over de vloer moet er toch een beetje bewogen worden. Hondje Dub begrijpt die boodschap maar al te goed en besluit de kuierlatten te nemen als de poort open blijft staan tijdens het afbreken van het waterparadijs.  

Tony weet het zeker, er zal vast ergens een loopse teef rondlopen. De visbezorger springt op zijn fiets en met de nodige frustratie trapt hij heel het dorp over in de hoop de voortvluchtige viervoeter op te sporen. Derre maakt zich niet zo druk, die hond meldt zich wel weer als hij genoeg heeft van de druipende grotjes. Het is eigenlijk net als bij mannen, als de basis goed is weten ze de weg naar het thuisfront wel weer te vinden en anders haal je bij het asiel toch gewoon een andere. Een hond bedoel ik uiteraard, want een asiel met kerels bestaat er voor zover ik weet (nog) niet. Al is het wel een geniaal idee al zeg ik het zelf.

Greetje krijgt hordes mannen achter haar aan sinds de scheiding

Greetje heeft geen ‘mannen-asiel’ nodig, want de kerels melden zich massaal bij haar aan. Via social media komen de aanbiedingen van kerels van allerlei pluimage binnenrollen als elektrisch aangedreven bowlingballen. Ik krijg niet de indruk dat Greetje al toe is aan nieuw mannenvlees op Urk, want het vertrek van Jan is nog erg vers. Net zo vers als het vlees in de vitrine van de slager, waar Gre zich figuurlijk af en toe tussen voelt liggen. Doe maar rustig aan meid, voor je het weet sta je weer overhemden te strijken voor een andere kerel en ligt ook die weer scheten te laten in je bed.

De eveneens manloze Mathilde mag met haar tweelingzus en diens kerel mee op huizenjacht. Hun huidige huisje wordt, mochten er nog meer kindjes komen, echt te klein. Gerda zou het liefst vier van die mormeltjes met de tijd kunnen herbergen, waar Klaas meer aan twee unieke exemplaartjes denkt. Tweeling Gerda en Mathilde, Klaas en baby Maily springen in de auto om alvast wat inspiratie op te doen voor hun toekomstige woning in de serie Urk.

Is het programma Kopen zonder Kijken niks voor Klaas en Gerda?

Klaas wil kost wat het kost in het ‘oude Urk’ blijven wonen en op loopafstand van familie en vrienden, maar toch besluit hij met de tweeling een nieuwbouwproject aan de rand van het oude vissersdorp te bekijken. Zijn schoonzusje is vanaf de achterbank in complete shock als ze zich realiseert dat het een wereldreis gaat worden om haar tweelingzus en diens gezin te bezoeken. Relax meid, aan de rand van Urk is niet aan de rand van Shanghai.

Ik ben nu al benieuwd waar deze zoektocht gaat eindigen en overweeg om Gerda en Klaas stiekem op te geven voor Kopen zonder Kijken. Ik heb namelijk zo’n vermoeden dat de jacht naar een ander huis wel eens een gebed zonder einde kan worden en daar hebben ze er op Urk al genoeg van …

Klik hier om naar alle artikelen over seizoen 8 en seizoen 9 te gaan van de serie Urk

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Op televisie is seizoen 9 van de serie Urk in september en oktober van 2023 elke dinsdag om 20:29 te zien op SBS6 en op streamingsdiensten KIJK en NLziet zijn de afleveringen met tweeling Gerda & Mathilde, Klaas, Derre & Tony, Greetje en Jan terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv SBS6 / serie Urk / seizoen 9 / tweeling Gerda en Mathilde en Klaas / 2023

Home » Televisie » aflevering 8 seizoen 9 Urk 2023