Cameraploegen cirkelen als piranha’s om Greetje uit de serie Urk heen

Tony besluit in de serie Urk om een zwembad in zijn achtertuin plaatsen, Greetje gaat een kijkje nemen in het nieuwe onderkomen van haar ex Jan en de tweeling laat zien dat een auto wassen best leuk kan zijn.

Jonge vrouwen die een auto wassen klinkt niet heel spannend, tenzij ze het in bikini doen natuurlijk. De tweeling krijgt het in aflevering 4 van de SBS6-serie Urk echter voor elkaar om het boenen van de auto heel vermakelijk te laten zijn zónder bikini. Ik weet niet wat het is met deze twee Urker meiden, maar ik moet altijd vreselijk om ze lachen. Vooral als ze niet eens doelbewust bezig zijn met grappig overkomen. Misschien is dat ook wel het geheim van hun succes.

De scheiding van Greetje en Jan zorgt voor sensatie in de serie Urk

Terwijl Gerda en Mathilda soppen brengt Teun met Greetje de complete schuurinventaris naar het nieuwe chaletje van Jan op Urk. De ongemakkelijkheid tussen de ex-geliefden druipt haast van de beeldbuis af en bezorgt mij als kijker een klotegevoel. Alsof het verdriet van de dame nog niet triest genoeg is wordt het hele proces op camera vastgelegd, want dat is zo leuk voor de kijkcijfers.

Een scheiding is zonder een cameraploeg die in je nek hijgt al een lijdensweg en Greetje doet haar beklag bij Teun over het hele mediacircus dat is ontstaan. Ze had logischerwijs graag deze ellendige situatie in stilte met haar kinderen verwerkt. Greetje heeft door haar deelname aan de serie Urk en het bijbehorende contract met SBS6 echter geen keus en moet ook dit intieme moment delen met hordes kijkers. Ik zou niet graag in haar schoenen staan.

Tony slaat het doktersadvies naar aanleiding van hartklachten in de wind

Op Urk is Tony met heel andere dingen bezig. Hij heeft onlangs absolute rust voorgeschreven gekregen nadat zijn rikketik moeilijk ging doen. Toch gaat de eigenwijze vent ter ontspanning een zwembad van het formaat voetbalveld in zijn achtertuin plaatsen. Een behoorlijk slimme actie gezien het doktersadvies. Zeker als je een zwemparadijs van een soort Ikea kwaliteit koopt. Heel onverstandig, want zelfs als je geen hartklachten hebt dan krijg je ze wel van die doe-het-zelf-meuk. Relatieproblemen zijn ook een veelvoorkomend euvel bij koppels die meubels bij de Zweedse ballentent scoren. Het lijkt altijd zo’n leuk projectje totdat je samen de eerste zak schroefjes opentrekt en de pleuris uitbreekt. Misschien is de relatie van Greetje en Jan gesneuveld door de helse bouwpakketten van de meubelgigant?

Klik hier om naar alle artikelen over seizoen 8 en seizoen 9 te gaan van de serie Urk

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Op televisie is seizoen 9 van de serie Urk elke dinsdag om 20:29 te zien op SBS6 en op streamingsdiensten KIJK en NLziet zijn de afleveringen met Tony, Teun, Greetje en de tweeling Gerda en Mathilda die je hebt gemist terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv SBS6 / serie Urk / seizoen 9 / 2023

Home » Televisie » aflevering 4 seizoen 9 Urk 2023