De Moeite Waard?!: Spanningen tussen moeder en zoon tijdens verbouwing

Met je moeder samen een huis van top tot teen verbouwen. Dat is nogal wat. Presentator Tijl Beckand en bouwkundige Bob Sikkes van het RTL4 programma De Moeite Waard moeten er zelf dan ook absoluut niet aan denken om zo’n karwei met hun moeder uit te voeren, maar moeder Majoke en zoon Marijn gaan de uitdaging aan. 

De Moeite Waard met deelnemers Marjoke en Marijn

Voor 515.000 euro kopen moeder en zoon een jaren 70 villa in Enschede-Boekelo. Een kast van een huis waar het nodige aan moet gebeuren. Met 100.000 euro aan budget voor de verbouwing willen ze de klus klaren in 4 maanden tijd. Voor moeder Majoke en zoon Marijn is het avontuur de moeite waard als de pot goud aan het einde van de regenboog rond de 50.000 euro bedraagt.

Bij het horen van de taakverdeling tussen moeder en zoon valt mijn mond open van verbazing. Majoke kan vanwege haar gezondheid niet zoveel doen en het grootste gedeelte van de reusachtige verbouwing zal op de schouders van de 21-jarige Marijn terechtkomen. Ik vraag me af waarom ze dan in hemelsnaam aan een monsterklus als het flippen van een huis begint en hoop dat de zoon zich niet teveel voor het karretje laat spannen door ma.

De taakverdeling tussen moeder en zoon

Je hoeft geen waarzegster of wierook snuivende zwever te zijn om te kunnen voorspellen dat de taakverdeling voor wrijving gaat zorgen. Het duurt dan ook niet lang voordat de eerste spanningen tussen De Moeite Waard deelnemers Majoke en Marijn beginnen op te lopen. 

Ik zet de televisie op pauze en ren gauw naar de keuken om een zak popcorn in de magnetron te gooien. Nog voordat ik ‘popcorn tovermachine’ heb aangezet, ruk ik het deurtje weer open en besluit er een tweede zak in te gooien. Dikke kans dat één portie gepoft knaagdiervoer niet genoeg is om de sensatie tussen moeder en zoon in deze aflevering van De Moeite Waard door te komen.

Met een speciekuip vol popcorn neem ik weer plaats op achter de tv. Naast de bank staat op de grond een volle fles cola klaar om de boel weg te spoelen als het spannend wordt. Vol verwachting klopt mijn hart voor de commotie die komen gaat en ik druk op het knopje play van de afstandsbediening.

Het conflict tussen Majoke en Marijn

Goed ingeschat, want het duurt niet lang voordat het wachten beloond wordt. Majoke en Marijn hebben hun eerste dispuut gehad. Er is stampei ontstaan tijdens het schilderen. Moeder Majoke vertelt aan de kijkers van De Moeite Waard dat haar zoon Marijn haar had bevolen om op de steiger te komen waarop zij dacht ‘Ja ho wacht eens even, jij helpt mij, het is niet andersom’. Ze is hem, naar eigen zeggen even ‘echt he-le-maal zat’.

Om eerlijk te zijn kan ik me wel voorstellen dat Marijn uit zijn slof is geschoten toen zijn mams weigerde om op de steiger te werken. Al maandenlang heeft die jongen zich 7 dagen per week te barsten gewerkt voor zijn moeder. Hij heeft zwarte kringen onder zijn ogen waar een panda een minderwaardigheidscomplex van zou krijgen. Niet zo gek dat je dan een keertje flipt.

Een mooie winst maar weinig duurzaamheid in aflevering 3 van De Moeite Waard?!

Ondanks de spanningen tussen Majoke en Marijn is het eindresultaat na verkoop met 84.000 euro winst meer dan de moeite waard. De villa ziet er prachtig uit en weet zelfs de kritische bouwkundige Bob Sikkes te bekoren wanneer hij de boel komt keuren. 

In de komende afleveringen van het RTL4 programma De Moeite Waard hoop ik dat er door de deelnemers een woning wordt gekocht met meer mogelijkheden om bestaande materialen te hergebruiken. Een oude parketvloer kun je bijvoorbeeld tegenwoordig heel eenvoudig laten schuren en renoveren door Van Houdt Vloeren. Duurzaamheid is tenslotte niet alleen hip, maar ook broodnodig voor de toekomst van onze achterkleinkinderen. 

Klik hier om naar alle artikelen over het RTL4 programma De Moeite Waard?! te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je De Moeite Waard?! op tv kunt kijken? Op televisie wordt seizoen 1 van De Moeite Waard?! elke dinsdag om 20:30 uitgezonden op zender RTL4 en op streamingsdiensten Videoland en NLziet zijn de afleveringen die je in 2023 hebt gemist terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv RTL 4 / De Moeite Waard / seizoen 1 / 2023

Home » Televisie » aflevering 3 seizoen 1 De Moeite Waard?! 2023