Kopen Zonder Kijken: Waarom is makelaar Alex altijd de pineut?

Kopen Zonder Kijken 2023 – maandag 20:30 RTL4

Sinds de concessieklok is Alex van Keulen tot persona non grata verklaard. De ooit zo graag geziene tv-makelaar is gedegradeerd en menig deur blijft voor hem gesloten. Vlak onder de deurwaarder op nummer 1 en boven schoonmoeder op nummer 3, heeft Kopen Zonder Kijken makelaar Alex de tweede plaats verworven in het register van ongewenste gasten. 

Wie de taakverdeling onder het personeel van het RTL4 programma Kopen Zonder Kijken heeft bedacht weet ik niet, maar zielig is het wel want makelaar Alex van Keulen is altijd de pineut. Zijn naam wordt tegenwoordig geassocieerd met slecht nieuws en dat is behoorlijk sneu voor de beste man. Waar Martijn Krabbé vooral mensen blij mag maken met de mededeling dat ze mee mogen doen met Kopen zonder Kijken en met een beetje mazzel ook nog het goede bericht mag brengen dat er een huis gekocht is, mag Alex de rotklusjes opknappen.

Alex van Keulen voor al uw klussen 

Uitleg geven over de concessieklok? Dat is de taak van Alex. Aanbellen om te zeggen dat er geen huis gevonden kan worden? Wederom de taak van Alex. En alsof dat allemaal nog niet erg genoeg is, heeft de makelaar ook nog de edele taak om de deelnemers te bellen om te bedelen voor extra geld voor de verbouwing. O nee, wacht…dat laatste is de taak van Bob. Al zou het mij niks verbazen als Alex het volgend seizoen die klus ook op zich mag nemen.

Kopen Zonder Kijken deelnemers Ruben en Sanne wensen niet alleen vurig dat Alex hun huisje voorbij rijdt, maar hopen ook dat hij 3 maanden lang geen oog dicht doet ‘s nachts. Slapen doet hij maar in zijn eigen tijd want de concessieklok tikt en koppel wil dat de makelaar hun droomwoning scoort. Desnoods in het holst van de nacht.

mensrelatie_300x250_v2

Ik kan dan ook heel goed begrijpen dat Alex een tikkeltje gefrustreerd is en wanneer hij een drumsolo geeft op de muren van een appartement wat te koop staat juich ik hem toe. ‘Gooi het er maar even lekker uit hoor, lexie’, roep ik bemoedigend richting de televisie. Naar eigen zeggen checkt van Keulen of het stucwerk los zit, maar ik heb zo mijn twijfels.

Bob en Roos hebben mazzel

Het is niet eerlijk verdeeld. Bouwdeskundige Bob Sikkes mag geweldige ontwerpen maken, slopen en de medewerkers van het bouwbedrijf achter hun vodden zitten. Interieurstyliste Roos Reedijk mag de klussers opdracht geven om de meest bizarre kleuren op de muren te verven. Af en toe schroeft ze een imitatie elandkop aan de muur of zoekt ze online een visgraat vloer uit, en als Roos een heel gekke dag heeft, zet ze een nepplant bovenop de stortbak van de wc. Dat laatste deed ze ook bij het nieuwe appartement van Kopen Zonder Kijken deelnemers Ruben en Sanne. Een nogal gewaagde zet als je het mij vraagt. Een plastic hangplant op amper 5 centimeter afstand van waar je je billen afveegt is vragen om problemen. Hoe lang zou het duren voordat deelnemer Ruben ervaart hoe Tarzan zich voelt met een liaan tussen z’n kadetten?

Nu zijn Ruben en Sanne gelukkig de makkelijkste deelnemers die Kopen Zonder Kijken ooit gekend heeft. Het jonge stel twintigers is vrolijk en vindt bijna alles leuk. Niks geen gemekker over een kookeiland, 5 slaapkamers en een oprijlaan. Een verademing voor zowel het productieteam van het programma als de kijkers. Het enige wat Ruben en Sanne wensen is de mogelijkheid om ieder een eigen werkplek in huis te hebben. Een logische wens, want als je tijdens het thuiswerken hele dagen naar elkaars snoet moet kijken en ‘s avonds óók nog samen het bed moet delen is de sjeu er snel af.

Verhuizen zonder zorgen

Wanneer het vrolijke koppel naar hun nieuwe appartement rijdt en ik zie dat ze hun auto volgeladen hebben met spullen, vraag ik mij ineens af welke medewerker van Kopen Zonder Kijken de rest van de meubels van Ruben en Sanne aan het verhuizen is. Bouwdeskundige Bob Sikkes en interieurstyliste Roos Reedijk zijn het in ieder geval niet. Die zie ik vrolijk door het appartement dartelen terwijl Roos elk stofje, kastje en tegeltje laat zien aan de aannemer. Martijn Krabbé kan het ook niet zijn. Martijn is als ‘goed nieuws brenger’ natuurlijk even langs de slijterij voor een fles champagne. Zou dan toch Alex van Keulen weer de pineut zijn?

Lieve Alex, ik hoop dat je dit leest. Mocht het productieteam jou naast alle rotklussen nu ook nog de loodzware klus van de huisraad verhuizen in je schoenen schuiven, dan heb ik voor jou de gouden tip. Bel even naar de mannen van Budget Verhuisservice. Voor een klein prijsje verhuizen ze alle spullen, groot en klein. Van kledingkast tot vaas en van kingsize bed tot postzegelverzameling, niks is voor Budget Verhuisservice te gek. Terwijl jij lekker met een bak koffie op de bank zit nemen de verhuizers jou al het werk uit handen en heb je uitgebreid de tijd om de visgraat vloer van Roos te bewonderen. Fijn hè…

Klik hier om naar alle artikelen over de afleveringen van Kopen Zonder Kijken te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Op tv wordt seizoen 6 van Kopen Zonder Kijken elke maandag om 20:30 uitgezonden op zender RTL4 en op streamingdiensten Videoland en NLziet zijn de afleveringen van 2023 die je hebt gemist terug te kijken.

Jorit Henning

Jorit Henning is tv-recensent, redacteur en professioneel stuiterbal met een overdosis fantasie.
Schrijft het liefst voor lezers die de kunst beheersen om haar artikelen met een flinke korrel zout te lezen.

Beeld bron: Still Tv RTL4 / Kopen Zonder Kijken / seizoen 6 / 2023

Home » Televisie » aflevering 4 seizoen 6 Kopen Zonder Kijken 2023