Bed & Breakfast: Slapen in een tot theater omgebouwde koeienstal

Na een pauze in de programmering van het omroep MAX programma Bed & Breakfast seizoen 17 mogen er eindelijk weer 3 echtparen een oordeel  vellen over elkaars B&B. We trappen op NPO 1 af met deelnemers Monique en Martin die op steenworp afstand van de Duitse grens hun Bed & Breakfast runnen om vervolgens naar Karin en Mauro op de Veluwe door te sjezen en af te sluiten bij Harold en Kees in Hengelo. Ik heb er weer zin in!

De Bed & Breakfast van Monique en Martin

Monique en Martin runnen een keurige bed & breakfast en hebben verse appeltaart voor hun gasten klaarstaan. Ze zijn van het type ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg.’ In de volksmond ook wel saai genoemd. Alles ziet er onberispelijk uit, maar het heeft totaal geen flair. Dodelijk duffe grijstinten, waarvan wij hier thuis altijd zeggen ‘kleurt mooi bij je tanden!’ 

Het echtpaar Harold en Kees worden op de zolderkamer van de bed & breakfast gedropt. Het is net alsof ze een nachtje bij tante Sjaan logeren. Ik haat zolderkamertjes. Die ruimtes zijn er ofwel voor de troep of inderdaad als incidenteel logeerplekje. Tel daarbij op dat de kans dat je je hersenpan stoot aan de balken aan het plafond enorm is als je groter bent dan formaatje laaf. Iets dat Harold dan ook gebeurt als hij een regenbui boven zijn knieën voelt hangen waar hij vanaf wil. 

Theater B&B met Karin en Mauro

Allesbehalve saai is het in de bed & breakfast van Karin en Mauro op de Veluwe. Het stel runt namelijk de B&B in een muffig en rommelig tot theater omgebouwde koeienstal. Het concept had leuk kunnen zijn als de uitvoering niet zo armoedig was geweest. Volgens Karin is het een bed & breakfast met een knipoog. Ik denk echter dat je beter je ogen helemaal dicht kan houden. De altijd lachende Harold en zijn man Kees mogen in het theater verblijven, terwijl Monique en Martin een -daar issie weer- zolderkamertje in de bed & breakfast krijgen toebedeeld. Achteraf gezien zaten ze daar nog niet eens zo verkeerd, want het theater zelf is totaal niet B&B waardig. 

Harold en Kees slapen op een oncomfortabele slaapbank en als ze naar het toilet moeten of willen douchen, dan moet dat door wind en wind buitenom de bed & breakfast. Een willekeurige badkamer in een jeugdherberg ziet er beter uit. Ik laat de plant die volgens Karin wat eenzaam is en waar je dus tegen dient te praten, maar even buiten beschouwing. Er volgen rollenspellen en verkleedpartijen en mijn kerel vraagt: ‘Wat zeg je?’ Ik hoor mezelf iets mompelen in de trant van: ‘Wat een infantiel zooitje zeg!’

Bed & Breakfast van Kees en Harold in Hengelo

Door naar de bed & breakfast van Harold en Kees in Hengelo. Een B&B is een beetje een understatement voor deze locatie, want de kamers zijn nagenoeg complete appartementen. Je zou hier nog een slag kunnen slaan met de krappe woningmarkt. Alles is af en het ziet er keurig uit. De altijd lachende, alsof er ergens een stukje is blijven zitten, Harold heeft een geweldig uitje bedacht. Vuil prikken in het park. 

Na al het theater bij Karin en Mauro is het nog niets eens zo’n heel beroerde activiteit die de bed & breakfast eigenaar heeft verzonnen. Kees staat bij het klaarmaken van het ontbijt te raaskallen over grondstoffen, een ‘gepestionaliseerd ontbijt’ en ‘interactief een schaal fruit delen’. Whatever Kees, het zal allemaal wel. Monique vindt de bed & breakfast van Kees en Harold een beetje ‘overdone’. Ik snap haar wel, wie haalt het zijn hoofd om een effen geel dekbedovertrek op een bed te gooien. Dat had toch potdorie gewoon een bloemetje moeten zijn. 

De uitslag

Het meest frappante van aflevering 6 van Bed & Breakfast is voor mij toch wel de kritische blik van Karin. Dan run je zelf een uitgeleefd hok voor de hoofdprijs en val je vervolgens over een niet zo goed gekozen foto op het toilet bij deelnemers Kees en Harold. Bij de B&B’ s van de andere deelnemers zeurt ze in bed over de gleuf die ze voelt tussen de matrassen. Focus je lekker even op je eigen gleuf meid, of begin aan een plan de campagne om je veel te dure bed & breakfast op te knappen. 

Deelnemers Monique en Martin weten in de achterhoek nipt de overwinning te behalen met hun Bed & Breakfast. Hou je van degelijk en ben je wars van theater dan is hun B&B een goede keuze. Heb je ruimte nodig en ben je gek op een ‘gepestionaliseerd ontbijtje’ dan moet je bij Kees en Harold zijn en betaal je graag te veel, geef je niks om armoedig en lul je graag tegen planten, dan kun je de Bed & Breakfast van deelnemers Karin en Mauro overwegen. Ik sla even over.

Klik hier om naar alle artikelen over Bed & Breakfast te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je Bed & Breakfast op tv kunt kijken? Op televisie wordt seizoen 17 van Bed & Breakfast elke maandag om 21:37 uitgezonden op zender NPO 1 en op streamingsdienst NLziet zijn de afleveringen die je in 2023 hebt gemist terug te kijken.

Sandy Eireiner redacteur Tv-Vrouw

Sandy Eireiner is tv-recensent, redacteur, sarcastofiel, badass granny en soms gewoon zichzelf.

Beeld bron: Still Tv NPO 1 / Omroep Max / Bed & Breakfast / seizoen 17 / 2023

Home » Televisie » aflevering 6 seizoen 17 Bed & Breakfast 2023