De Meilandjes op de vlucht voor hysterische fans in Chateau Meiland

De oudste kleindochter van Martien Meiland is de kleuterleeftijd ontgroeid en mag het nieuwe schooljaar starten in groep 3 en dit zorgt bij zowel mama Maxime als Claire zelf voor de nodige buikpijn in het SBS6 programma Chateau Meiland. Ook is het tijd geworden voor de eerste echte ‘fandag. Neem de altijd drukke Meilandjes, meng deze met een horde hysterische fans en de chaos is compleet.

Martien voorziet Prinsjesdag taferelen op fandag Chateau Meiland

Dat de roem Martien na 8 seizoenen van Chateau Meiland inmiddels compleet naar het hoofd is gestegen blijkt wel uit zijn mijmeringen over de op handen zijnde fandag. De voormalig Chateau eigenaar waant zich Willem Alexander die het massaal uitgelopen volk vriendelijk toezwaait op Prinsjesdag. Hij voorziet taferelen zoals destijds met de Beatles. Inclusief flauwvallende fans en een gillende menigte wanneer de Meilandjes aankomen bij de locatie in Doornspijk. 

Erica Renkema raakt helemaal de kluts kwijt

Gelukkig is het de altijd nuchtere Erica die net op tijd ingrijpt en met haar ‘de enige die gaat gillen ben je zelf’ opmerking weet ze Martien weer met beide voetjes terug op deze aardkloot terug te zetten. Even het koppie erbij houden Ringo Star. Ook in seizoen 9 van Chateau Meiland moet er geld verdiend worden en dus wordt de fandag gebruikt om van alle oude troep af te komen.

De dozen met Chateau Meiland merchandise worden uit alle hoeken en gaten tevoorschijn gehaald en terwijl Erica structuur aan probeert te brengen in de chaos, blijkt dat Martien zich geen raad weet met de dozen. Sjaals en tassen worden overal vandaan getoverd. Als hij dan met nóg meer oude lappen op de proppen komt is ook bij Erica het overzicht weg. Inmiddels is fandag organisator Mieke gearriveerd en kan de hele mikmak ingeladen worden. Weg met die ouwe zooi.

Buikpijn voor Maxime Meiland en dochtertje Claire

Voordat de eerste grote fandag een feit is, moet er eerst een andere hobbel worden genomen. We zien de kinderen van Maxime niet veel in beeld bij Chateau Meiland, maar Claire mag haar moment of fame pakken deze aflevering. Van het ‘mij niet bellen’ moment omdat de kleuter haar bed niet uit wil tot aan de ‘hatfight’ met zusje Vivé. Alles wordt vastgelegd voor het nageslacht. 

De kleindochter van Martien en Erica is helemaal klaar om naar de grote basisschool te vertrekken. Zij het met de nodige buikpijn. Krijsende moeder Maxime wijst het meisje er nog even op dat ze haar tas is vergeten, maar na een laatste kus en onder luid getoeter van de plaatselijke fanfare rent de kleine meid uiteindelijk het schoolplein op. Het nieuwe avontuur tegemoet, haar moeder in tranen achterlatend.

Meilandjes rijden met gillende banden terug naar Pension Code Rosé in Noordwijk

Dit is echter niet het enige moment dat het huilen de hysterische familie Meiland nader dan het lachen staat, want de eerste fandag is namelijk aangebroken. Er moeten verkeersregelaars aan te pas komen om de stroom van 450 uitzinnige Chateau Meiland fans in goede banen te leiden. Tegen alle verwachtingen van Martien in ontbreekt ieder spoor van schreeuwende en flauwvallende mensen. 

Het wordt een race tegen de klok om alle Chateau Meiland aanhangers een fotomomentje met de familie te gunnen en als dit niet helemaal lijkt te lukken dreigt de boel te escaleren. De fans worden boos en er moet zelfs bewaking aan te pas komen om de Meilandjes naar een veilige plaats te loodsen. De familie Meiland is maar wat blij als ze weer veilig in de auto zitten op weg naar Noordwijk. Geen krijsende fans, maar gillende banden. Ach, dat is weer eens wat anders dan een gillende Martien en Maxime.

Klik hier om naar alle artikelen over seizoen 7, seizoen 8 en seizoen 9 van Chateau Meiland te gaan.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Het programma Chateau Meiland wordt elke maandag om 20:30 uitgezonden op zender SBS6 en op streamingsdiensten KIJK en NLziet zijn de afleveringen die je hebt gemist van seizoen 9 met de avonturen van de familie Meiland en hun pension Code Rosé in Noordwijk terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv SBS6 / Chateau Meiland / Seizoen 9 / 2023

Home » Televisie » aflevering 7 seizoen 9 Chateau Meiland 2023