Onze Boerderij in Europa: Boer Zoekt Vrouw koppel Jouke en Karlijn aan de ‘paturein’

Onze Boerderij in Europa 2023 – zondag 21:25 NPO1

De Boer Zoekt Vrouw liefhebbers onder ons kennen Jouke en Karlijn vast nog wel van het afgelopen seizoen. De Friese Jouke maakte een destijds valse start door het maken van niet al te snuggere grapjes over vrouwen. Niet heel handig, maar laten we het er maar op houden dat het de zenuwen waren. Daarnaast leek hij gematigd enthousiast over het vrouwelijk schoon dat zijn hart probeerde te veroveren. Uiteindelijk lukte het de Brabantse Karlijn om het hart van boer Jouke te veroveren en het verliefde Boer Zoekt Vrouw stel gaat in aflevering 3 van Onze Boerderij in Europa op roadtrip met Yvon Jaspers en Bertie Steur.

Boer Zoekt Vrouw koppel op reis

De boer in kwestie is melkveehouder en melkt iedere dag 115 Jersey koeien. In de weekenden komt Karlijn haar Jouke daar lekker knus bij helpen, want het Boer Zoekt Vrouw stel is verliefder dan ooit. De trip met Yvon Jaspers gaat deze week dan ook naar Jersey. Het eiland ligt op 22 kilometer voor de Franse kust van Normandië. Met de Zeeuwse Bertie, Friese Jouke en Yvon en Karlijn als Brabantse bitches is de camper Onze Boerderij in Europa deze aflevering een mengelmoes van dialecten. Ik betrap mezelf erop dat ik dat Friese dialect van Jouke het meest ‘boers’ vind klinken. Wat je met deze informatie moet? Daar kan ik kort over zijn; helemaal niks.

Op het eiland Jersey zijn boer Jouke, Karlijn en Yvon Jaspers te gast bij Phil en Matthew. Naast Jersey koeien telen de neven ook aardappelen. Ik had werkelijk geen idee, maar wat is Jersey prachtig. Inmiddels is mijn bucketlist al langer dan de jaren die ik nog heb, maar ik heb een tripje naar dit eiland er toch even tussen gefrummeld. Neven Phil en Matthew vertellen met zoveel passie over hun bedrijf en product dat ik onmiddellijk trek krijg ik een glas volle melk en een bordje romige piepers. Met een schep jus en een beetje appelmoes…mmm. Het water loopt mij in de mond.

Adieu Jouke en Karlijn

In Bretagne, op de boerderij bij de Nederlandse broers Siep en Ruben dreigt onze Friese boer zijn hart te verliezen. Gelukkig niet aan een schone Franse dame. Dan zou het wel een heel ongemakkelijke aflevering van Onze Boerderij in Europa worden voor Boer Zoekt Vrouw koppel Jouke en Karlijn. Nee, hij raakt in extase wanneer hij de broers hoort vertellen over de veel soepelere regelgeving in Frankrijk voor boerenbedrijven. 

Als vervolgens de boerderij van de buurman van Siep en Ruben te koop blijkt te staan voor een habbekrats gaan zijn ogen glinsteren. In gedachten heeft boer Jouke volgens mij de boerderij in Friesland al verkocht, de boel ingepakt, afscheid genomen van vrienden en familie en het koopcontract in Frankrijk al getekend. 

Dacht het even niet

Euforisch komt hij met Yvon Jaspers aangelopen en heel even denk ik dat ‘ie gaat zeggen: ‘Ik heb Onze Boerderij in Europa gevonden hoor!’. Dat doet boer Jouke gelukkig niet, want als hij enthousiast begint te vertellen wat hij zojuist heeft ontdekt, zie ik Karlijn enigszins verschieten. Terwijl Jouke hyper zijn verhaal doet, zie je haar haast denken: ‘Rot op hoor, het is al erg genoeg dat ik ieder weekend Brabant achter me laat om jou te helpen in Friesland. Ik heb potdomme mijn vriendinnen al in geen maanden meer gezien en nu denk jij dat ik je ook nog blind achterna kom naar Frankrijk? Dat dacht ik dus even niet vriend!’ 
Ze zegt echter niets van dit alles, maar lacht alleen. Als een boerin met kiespijn. 

Klik hier om naar alle artikelen over Onze Boerderij te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer en op welke zender je het nieuwe seizoen van Onze Boerderij in Europa op tv kunt zien? Op televisie wordt seizoen 7 van Onze Boerderij in Europa elke zondag om 21:20 uitgezonden op zender NPO1 en op streamingsdienst NLziet zijn de afleveringen die je hebt gemist terug te kijken.

Beeld bron: KRO-NCRV / Onze Boerderij in Europa 2023

Home » Televisie » aflevering 3 seizoen 7 Onze Boerderij in Europa 2023