Bij ons op de Boerderij: Dramatische bevalling bij familie van den Hurk

Hoera, hoera! Ik mag van onze hoofdredacteur een 8-delige realityserie schrijven over vijf boerengezinnen die ons een kijkje gunnen in hun dagelijks leven op het platteland. Het boerenleven van de gezinnen uit het nieuwe RTL5 tv-programma Bij ons op de Boerderij is voor mij een totaal andere wereld. Het buitenleven lijkt mij heerlijk voor een weekje vakantie, maar zeker niet om permanent te vertoeven.

Ik zeg hoppa pyjama aan en kijken met die banaan! Oké, het is meer een oversized shirt en sportbroek met daarover een vest, maar dat maakt niet uit. Even een lekker drankje erbij om niet uit te drogen, kat op schoot en ik ben klaar voor de eerste aflevering van Bij ons op de Boerderij. 

Bij ons op de boerderij bij Familie van den Hurk

Er wordt vanavond kennis gemaakt met drie families. Ik ga jullie meenemen in de wereld van het boerengezin uit Brabant. De hechte familie van den Hurk heeft vader Jan en moeder Rian aan het roer en zij hebben een boerderij met tweehonderd buffels. Meteen wordt ik meegetrokken in hun verhaallijn als Jan van de Hurk in het RTL5 tv-programma Bij ons op de Boerderij uitlegt dat mozzarella gemaakt wordt van buffelmelk. Ik dacht oprecht dat mozzarellakaas van een koe kwam. Nooit geweten dat ik al jaren iets in mijn mond stop wat geproduceerd is door een buffel. 

Met opperste concentratie luister ik wat meester Jan van den Hurk in het tv-programma Bij ons op de Boerderij mij als leerling kan bijspijkeren zodat ik gemist kan hebben. Eerlijk is eerlijk, pas tijdens de commercials besef ik dat ik nog geen enkele slok heb genomen uit mijn glas op pootjes. Ik vind het leerzaam en leuk om te horen hoe het boerenleven is.

Carnaval

De twee kinderen van het gezin willen meedoen aan een carnavalsvoorstelling en paps en mams willen er uiteraard bij zijn. Carnaval is na het veebedrijf hun tweede passie. Op dat moment wordt mijn mond droog en zuip ik in een teug mijn glas leeg. Ieder zijn ding, maar carnaval is niks voor mij. 

Nadat ik even de teleurstelling over het carnavalsgedoe moet verwerken, zit ik na een paar seconden alweer geboeid met samengeknepen billen op het randje van de bank. Bij familie van den Hurk gaat een buffel bevallen van een kalfje. Voor Jan en Rian een tweede natuur om mee te maken. Maar voor mij een beleving is die ik alleen op tv bij het RTL5 programma Bij ons op de Boerderij kan zien en niet gemist wil hebben.

Een moeizame bevalling

Wanneer de bevalling niet wil vlotten moet de dierenarts gebeld moet worden. Zoon Youri van 16 jaar zet alles op alles om de situatie tot een goed einde te brengen. Ik heb te doen met de moederbuffel. Met grof geweld trekken ze aan het kalfje uit het geboortekanaal. Er worden uiteindelijke zelfs attributen bijgehaald, omdat het niet mogelijk is om met mensenkracht het diertje eruit te trekken. Een bloederig slagveld is het gevolg. 

Door het zien van al het bloed tijdens de geboorte van het kalf van familie van den Hurk Bij ons op de Boerderij, krijg ik zweet op mijn voorhoofd en een flashback naar mijn eerste bevalling. Het lukte mij toen niet om mijn kind zelfstandig te baren. Twee doktoren in het ziekenhuis hebben met voorwerpen mijn kind eruit moeten trekken. Dit terwijl verloskundigen keihard op mijn dikke buik duwden. 

Het kalfje valt niet te redden

Ik kan de pijn weer voelen bij het zien van de bevalling van moederbuffel tijdens het tv-programma Bij ons op de Boerderij. Ik weet zeker dat de buffeldame net als ik destijds veel pijn voelt. De strijd om het kalfje te redden mislukt en ook al heb ik geen binding met het beestje, ik voel me wel verdrietig.

Plattelandsmensen hebben echter geen tijd om lang te treuren. Ze moeten door met hun dagelijkse bezigheden die nodig zijn op de boerderij. Ik ben benieuwd naar de volgende aflevering van Bij ons op de boerderij, maar hoop wel vurig dat er niemand op het punt stond van bevallen tijdens de opname.

Klik hier om naar alle artikelen over Bij ons op de Boerderij te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je Bij ons op de Boerderij op tv kunt kijken? Op televisie wordt seizoen 1 van Bij ons op de Boerderij elke donderdag om 20:30 uitgezonden op zender RTL5 en op streamingsdiensten Videoland en NLziet zijn de afleveringen die je in 2023 hebt gemist terug te kijken.

Beeld bron: RTL

Home » Televisie » aflevering 1 seizoen 1 Bij ons op de Boerderij 2023