Er valt altijd wel iets te vieren Bij ons op de Boerderij

Van de vijf boerengezinnen die we volgen in het RTL5 programma Bij ons op de Boerderij nemen we in aflevering 7 een kijkje achter de schermen bij de familie Doff uit Groningen, familie Van den Dool uit Zuid-Holland en familie Van den Hurk uit Brabant. Naast het oogsten van spruiten worden er in deze aflevering ook andere zaadjes geplant en wapperen de vlaggetjes om eer te betuigen aan het zonnige Aruba. Waterbuffels spelen tikkertje en er sjezen waterscooters over de rivier.

Bij ons op de Boerderij viert de familie Doff een feestje

Moeder Dinah Doff mist het blauwe water van haar geliefde Aruba. Het slootwater in Nederland is niet te vergelijken met de azuurblauwe oceaan. De temperaturen ook niet. Je had een keuze Dinah. Het was op Aruba blijven of naar je grote liefde Johan in ons kikkerlandje verkassen. Het is voor het gemengde gezin niet vreemd dat mamma Doff stil wil staan bij Arubadag. Het is de dag dat de Arubanen in Nederland hun eigen ‘Dia di Himno y Bandera’ vieren.

In huize Doff wordt een heerlijke maaltijd bereid en spelletjes gespeeld met het hele gezin. Een soort van Sinterklaasfeest zonder cadeautjes. Deze speciale dag voelt Dinah zich weer even een rasechte Arubaanse in plaats van boerin. Vader Johan Doff laat in aflevering 7 van Bij ons op de Boerderij zien dat hij een beginnende slijterij op zijn akker heeft. De zaden in de klei zijn grondstoffen voor bier en whisky. Proost! Ik verlang nu al naar het gerstenat.

Barbecueën met eigen vlees bij de familie Van den Dool

In het RTL5 programma Bij ons op de Boerderij viert de familie Van den Dool ook een feestje. Naast de aanschaf van een dure shovel gaan ze barbecueën en watersporten op de Lek. De portemonnee is leeg na het aanschaffen van de ijzeren graafmachine en daardoor wordt er vlees gegeten van eigen vee. Koe nummer 35 en het schaap met de groene vlek op haar kont liggen heerlijk te sudderen op de grill. Lekker eten, spartelen in water en crossen op een waterscooter tot je eraf dondert. Als je maar lol hebt.

Schapen scheren bij de familie Van den Hurk

Onlangs konden we zien dat de waterbuffels voor het eerst naar buiten mochten. Nu mogen ze elke dag buiten spelen van de familie Van den Hurk Bij ons op de Boerderij. Zoon Youri stoeit met een buffel die niet naar buiten wil. Het is een gevecht tussen mens en dier waarbij de aanhouder Youri wint en de waterbuffel eindelijk de klei in rent. Naast de klei en modder is het sowieso een klerezooi bij de familie Van den Hurk op het erf. De grond is besmeurt met hooi en kippenstront. Het kwartje valt…Daarom dragen boeren rubberen laarzen en geen Nike Air sneakers.

Behalve het houden van prachtige buffels heeft de familie Van den Hurk ook schapen. Zoon Youri blijkt een sterk joch als hij een dik schaap omhoog tilt op tafel om te scheren.  Vader Jan is daar niet blij mee en zijn smoel spreekt boekdelen als hij met een grimas aangeeft dat een schaap op de grond geschoren moet worden. Pap, je heb gelijk. Onnodig om het wollige dier te pijnigen door het op tafel te gooien. Nee, het is beter dat jij het dier in zijn vel scheert en dit met een blauw goedje verdoezeld. Ik neem nog maar snel een slok van mijn koffie.

Tractorrijbewijs voor Youri

Youri Van den Hurk heeft toch iets goeds gedaan, hij heeft zijn tractorrijbewijs gehaald. Proficiat jongen. Na het ophalen van het begeerde roze kaartje rijdt de knaap van 16 jaar in het ijzeren paard naar Bij ons op Boerderij. Als extra steun zit vader Jan naast hem om nog een laatste gratis les te geven hoe je een tractor moet bedienen. Better safe than sorry.

Klik hier om naar alle artikelen over het RTL5 tv-programma Bij ons op de Boerderij te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je het tv-programma Bij ons op de Boerderij met onder andere de familie Doff, de familie Van den Hurk en familie Van den Dool kunt kijken? Op televisie wordt seizoen 1 van Bij ons op de Boerderij elke donderdag om 20:30 uitgezonden op zender RTL5 en op streamingsdiensten Videoland en NLziet zijn de afleveringen die je in 2023 hebt gemist terug te kijken.

Beeld bron: RTL

Home » Televisie » aflevering 7 seizoen 1 Bij ons op de Boerderij 2023