Bij ons op de Boerderij: Pa en moe Van den Hurk mogen op stap van de kinderen

In het RTL5 programma Bij ons op de Boerderij is te zien dat werken voor jong en oud is. Op het plattelandsleven wordt niet gekeken of je kind of volwassen bent. Werken met je luie reet en als dank krijg je eten en drinken. 

Bij ons op de Boerderij moeten koters Van den Dool en Van den Hurk hard werken

In het eerste deel zat ik nog met geknepen billen op de bank te kijken en werd ik verrast door het reilen en zeilen op de boerderij, maar tijdens aflevering 4 van Bij ons op de Boerderij geef ik alleen een applaus voor hond Sam. De zwart-witte viervoeter weet precies hoe je de schapen in beweging moet krijgen. Het trouwe en gehoorzame schepsel is voor familie Van den Dool een aanwinst. 

Vader Bram gaat op de fiets door de stad om de wollige diertjes naar een steil dijkje te brengen. In opdracht van de gemeente mogen de schapen het gras kortwieken. Dit onder het toeziend oog van hond Sam. De lawaaimakende ooien en rammen lopen op hun korte pootjes naar het verse gras om daar vervolgens acht uur lang te grazen. Een soort van ‘nine to five’ methode. Zoon Nico van der Dool, vindt de klus die ‘bij ons op de boerderij’ hoort heel erg saai. Volgens zijn pa moet hij daar maar aan wennen. Het is tenslotte hun werk.

De familie Van den Dool gaat sporten

Om enigszins te doen geloven dat er niet alleen gewerkt wordt tijdens de opnames van Bij ons op de Boerderij, gaat de 14-koppige familie Van den Dool ‘sporten’ in de polder. Denk hierbij aan slootje springen en hangen aan een touw. De kinderen leren spelenderwijs hoe ze moeten overleven op een boerderij. Erik Wegewijs en Bas Kremer van Special Forces VIPS hadden vast de kinderen willen rekruteren! Een paar uur plezier maken weegt in mijn ogen niet op tegen al de kinderuren arbeid op het boerenbedrijf. De kroost Van den Dool zullen net als de schapen de route volgen en niet denken aan morgen.

Jan en Lian van der Hurk

Familie Van den Hurk zien we ook ploeteren in het RTL5 programma Bij ons op de Boerderij. Zoon Youri brengt de jonge buffelkalfjes naar een ander verblijf om ze daar te voorzien van een chip. Zonder pardon krijgen de zwarte jonkies een oorbel ingeschoten. Een label van geel plastiek zal voortaan meegedragen worden tot ze eindigen als worstenbroodjes. En juist die zelfgemaakte snack van zijn eigen buffel is voor vader Jan van den Hurk krachtvoer om te kunnen feesten. 

Pa mag met toestemming van zijn jonge kinderen een avondje stappen met moeder de vrouw Lian. Werkelijk, in mijn tijd ging ik als kind stappen en feesten met permissie van mijn ouders. Zij bleven thuis en ik kon gaan dansen en zuipen. Hier Bij ons op de Boerderij werken de kinderen fulltime en gaan paps en mams Van den Hurk de bloemetjes buiten zetten. Het moet niet gekker worden…

Buffels en karma

Alsof ik mijn tovertalent dwars door mijn beeldbuis in het tv-programma van RTL5 presenteer, komt karma is a bitch opduiken. Er galmt een alarm door de telefoon van moeder Lian. De melkrobot is stuk en vader Jan Van den Hurk moet terug naar zijn polderbedrijf om de buffels te melken. Er is helaas niemand die ik op dat moment een high five kan geven. Ik zit alleen in de woonkamer naar familie Van den Hurk en familie Van den Dool in Bij ons op de Boerderij te kijken.

Ik vraag me terecht af of al deze gefokte kinderen promotie of een eindejaarsuitkering krijgen van hun ouders. Het antwoord zal ik hoogstwaarschijnlijk niet krijgen. 

Klik hier om naar alle artikelen over het RTL5 tv-programma Bij ons op de Boerderij te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je het tv-programma Bij ons op de Boerderij met onder andere de familie Arendz, de familie van den Hurk en familie Doff kunt kijken? Op televisie wordt seizoen 1 van Bij ons op de Boerderij elke donderdag om 20:30 uitgezonden op zender RTL5 en op streamingsdiensten Videoland en NLziet zijn de afleveringen die je in 2023 hebt gemist terug te kijken.

Beeld bron: Still tv RTL5 / Bij ons op de Boerderij / seizoen 1 / 2023

Home » Televisie » aflevering 4 seizoen 1 Bij ons op de Boerderij 2023