Onze Boerderij: Boer Zoekt Vrouw koppel Maud en Evert verlaat de boerderij

Onze Boerderij in Europa 2023 – zondag 21:25 NPO1

Terwijl heel Nederland genoot van de ontluikende liefde tussen boer Evert en Maud tijdens vorig seizoen van Boer Zoekt Vrouw zat ik met gekromde tenen te kijken. Vraag mij niet waarom, maar de vrouw bezorgde mij kippenvel van mijn kruin tot tenen. Eigenlijk ging het al mis toen Maud tijdens de opnames van Boer Zoekt Vrouw tegen boer Evert zemelde: ‘Mooie handen, écht grote knotsen.’ Waarschijnlijk raakte ze zo in extase omdat ze ooit ergens had gelezen dat grote handen wijzen op de aanwezigheid van een derde grote knots? Maud en Evert zijn nog steeds een koppel en reizen vandaag met Yvon Jaspers en Bertie Steur af naar Engeland voor een roadtrip in Onze Boerderij in Europa 2023.

‘Heb ik dat?’, is het eerste dat in mij opkomt als ik zie welk stel er vandaag meereist in de camper met Yvon Jaspers en Bertie. Inmiddels is Maud bij Evert ingetrokken op de boerderij in Drenthe en behalve een bakkie koffie bij de buren is het Boer Zoekt Vrouw koppel sindsdien het erf niet meer af geweest. Ja, je leest het goed. Ze zijn altijd op de boerderij en gaan haast nooit van huis. Als ik Maud en Evert samen ingetogen en strontsaai zie zitten, dan snap ik dat wel. Misschien is het ook maar beter, want wie zit op zoveel spontaniteit en gezelligheid te wachten? 

Maud teleurgesteld tijdens Boer Zoekt Vrouw

Waarschijnlijk sta ik alleen in mijn aversie tegen dit Boer Zoekt Vrouw koppel, want vorig jaar ontvingen Maud en Evert zelfs de AD Media Prijs voor ‘Leukste liefdeskoppel uit een datingprogramma’. Zegt dat iets over het BZV stelletje, over mij of over het aanbod aan datingprogramma’s? Wie het weet mag het zeggen. Terwijl ik aflevering 4 van Onze Boerderij in Europa kijk schiet mij ineens het fragment weer te binnen waarin Maud tijdens de opnames van Boer Zoekt Vrouw aan Evert opbiecht ‘verdrietig en teleurgesteld’ te zijn, omdat hij een arm om deelneemster Nans had heengeslagen. Ik probeer dat fragment direct weer uit mijn brein te deleten, want zelfs met terugwerkende kracht geeft het mij de rillingen. 

Je punt is nu wel duidelijk Sandy, even over tot de orde van vanavond. De roadtrip van Yvon Jasper met Maud en Evert in Onze Boerderij in Europa voert ons deze aflevering door Groot-Brittannië. In het plaatsje Chulmleigh gaan ze op bezoek bij Nederlandse melkveehouder Klaas en zijn vrouw Naomi. Met Hollandse klompen die ze vanuit Nederland meenemen in hun koffer wacht het stel ze al op. Het is een nuchter, hardwerkend stel. Evert is met name onder de indruk van de quad van boer Klaas, maar Maud laat weten dat ze dat maar overbodig speelgoed vindt. Ik ben verbijsterd, staat die vrouw nóg steeds op de wachtlijst voor de workshop ‘genieten van het leven’? 

Terug naar de Boerderij

Het tweede bezoek in Onze Boerderij in Europa brengt Evert en Maud bij Josh en Will, twee broers die een heel divers familiebedrijf runnen in Bath. Ze hebben vee, doen aan akkerbouw, hebben een boerderijwinkel, een eigen slagerij én een eetcafé. Werkelijk alles is adembenemend. Het veelzijdige bedrijf, de locatie en zelfs de broers zijn van een categorie waar je als vrouw wel een weekje ruzie voor over hebt thuis. Josh en Will zijn pachtboeren en pachten hun land van niemand minder dan de gisteren tot koning gekroonde Charles. Best bijzonder en ik hang aan de lippen van de broers. Nee, heus niet alleen omdat ze erg cute zijn, al ben ik natuurlijk ook niet van steen.

Boer Zoekt Vrouw koppel Evert en Maud ondergaan alles ingetogen. Wat er niet in zit, zit er nu eenmaal niet in zullen we maar denken. Ik hoop echter dat Evert en Maud net zo genoten hebben als ik van dit bezoek in Onze Boerderij in Europa 2023. Het was hoogstwaarschijnlijk voorlopig weer de laatste keer dat ze van de boerderij zijn geweest, dus ze moeten er nog heel lang op teren. Ach, zolang ze zelf maar happy zijn.

Klik hier om naar alle artikelen over Onze Boerderij te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Beeld bron: KRO-NCRV / Onze Boerderij in Europa 2023

Home » Televisie » aflevering 4 seizoen 7 Onze Boerderij in Europa 2023