Onze Boerderij: Boer Zoekt Vrouw koppel Janine en Sander weer op tv

Op zijn zachtst gezegd ben ik nogal verbaasd als ik tijdens de intro van het Avrotros programma Onze Boerderij in Europa zie dat het Boer zoekt Vrouw koppel Janine en Sander met Yvon Jaspers op roadtrip gaat door Engeland. Schapenboer Janine wilde ten tijde van haar deelname aan Boer Zoekt Vrouw namelijk al na enkele draaidagen stoppen met het populaire tv-programma. Het gaf haar veel stress, slapeloze nachten en van ellende viel ze kilo’s af. Het productieteam van BZV wist haar echter over te halen om door te zetten. En dat zorgde, ondanks al haar twijfels uiteindelijk dat ze verliefd werd op Sander. 

Waarom doen Janine en Sander mee aan Onze Boerderij in Europa?

De relatie tussen Janine en Sander was na Boer Zoekt Vrouw niet alleen maar rozengeur en maneschijn en leek dan ook op de klippen te lopen. Vijf weken duurde het voor ze beseften dat ze elkaar erg miste en gaven ze de liefde nog een kans. Wellicht is een van de redenen om mee te doen aan Onze Boerderij in Europa om te laten zien dat zij nog steeds gelukkig zijn met elkaar. Sander, afkomstig uit Friesland sjeest wekelijks naar Zuid-Limburg om bij zijn liefje Janine op de schapenboerderij te zijn. Dat bevalt hem zo goed dat het kwestie van tijd lijkt voor hij permanent Friesland gaat verlaten.

Schapenboeren Tim en Tanya

In Groot-Brittannië nemen Yvon Jaspers en haar schaduw Bertie Steur in Onze Boerderij in Europa Sander en Janine mee naar de Engelse Tim en Tanya. Het stel runt een schapenboerderij met 700 schapen. Eerlijk gezegd ben ik even bang dat we het zoveelste verhaal te horen gaan krijgen over de schapen, het melken en het harde werken dat een boerenbedrijf met zich meebrengt. Gelukkig er blijkt een leuke twist te zitten in de bedrijfsvoering van schapenboeren Tim en Tanya.

Allereerst valt het op dat het zo’n leuk modern koppel is. Ik ga nu geen vrienden maken, maar doorgaans hebben boeren toch een bepaald ‘boerig’ imago en dat beeld heeft zich blijkbaar ook in mijn brein genesteld. Het Engelse echtpaar Tim en Tanya produceert niet alleen melk en kaas, maar van de wei, het restproduct van de schapenmelk maken zij wodka. BAM! In één klap is het wat suffige imago van boeren om zeep geholpen. Van een restproduct van schapenmelk je lievelingsdrankje produceren klinkt heel innovatief. 

Sportschool

Als je denkt dat we het dan gehad hebben, heb je het mis. De schapenboeren voeren ook nog een sportschool op de boerderij. Tim en Tanya nodigen in Onze Boerderij in Europa Janine, Sander, Bertie en Yvon Jaspers uit om deel te nemen aan een spinning les. Fysiek compleet naar de klote mogen ze nadien bijkomen met een wodkaatje, wat onmiddellijk herinneringen bij mij oproept.

Ooit in een ver verleden togen mijn kerel en ik met een stel goede vrienden wekelijks naar de sportschool voor een spinning les. Wij voelden een bepaalde druk om ook eens iets sportiefs te doen. Compleet uitgeput met het snot voor de ogen en de tong op onze knieën, gingen we na een goed uur weer huiswaarts alwaar dát begon waar we veel beter in waren dan in het spinnen: borrelen en snacken! Alle moeizaam verbrande calorieën goten we er vrolijk in de vorm van wijn, bitterballen en kaas weer terug in.

De toekomst voor Janine en Sander

Het Boer zoekt Vrouw koppel Janine en Sander kijkt hun ogen uit in Onze Boerderij in Europa en met name Sander vindt alles interessant. Janine is oprecht geïnteresseerd, maar een stuk terughoudender en laat diverse malen vallen ‘het al druk genoeg te hebben.’ Ik ben benieuwd hoe de bedrijfsvoering van San en Jan er in de toekomst uit gaat zien. Hij die open lijkt te staan voor allerlei nieuwe initiatieven en zij die haar bedrijf prima vindt zoals het nu is. Hopelijk komt het Boer Zoekt Vrouw koppel er samen uit, en zo niet dan lassen ze maar weer een pauze in van een paar weken. Die twee komen gauw genoeg tot het besef dat ze elkaar toch wel heel erg missen. 

Klik hier om naar alle artikelen over Onze Boerderij te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer en op welke zender je het nieuwe seizoen van Onze Boerderij in Europa op tv kunt zien? Op televisie wordt seizoen 7 van Onze Boerderij in Europa elke zondag om 22:00 uitgezonden op zender NPO1 en op streamingsdienst NLziet zijn de afleveringen die je hebt gemist terug te kijken.

Beeld bron: KRO-NCRV / Onze Boerderij in Europa 2023

Home » Televisie » aflevering 5 seizoen 7 Onze Boerderij in Europa 2023