Onze Boerderij en Nu Zelf: Varkens nemen Yvon Jaspers in de maling

Onze Boerderij en Nu Zelf

Na 6 jaar is het eindelijk zover; de droom van een eigen boerderij komt uit voor Yvon Jaspers. Alhoewel ‘eigen boerderij’ misschien niet helemaal de lading dekt. Dat blijkt wel wanneer boerin Bertie aan Yvon vraagt wat haar plan is. De vrolijke blonde boerin in in spe antwoordt: ‘Plan? Ik heb helemaal geen plan. Het heet niet voor niks onze boerderij. Anders had het wel mijn boerderij geheten.’ Het televisieprogramma heet Onze Boerderij en nu zelf, maar al snel wordt duidelijk dat het ‘nu zelf’ beter ‘nu samen’ had kunnen zijn.

Het is vast familie

Er is dus geen plan, zeiknatte grond en diverse ‘boervrienden’ die allemaal hun eigen waarheid als het hoogste goed verkopen. Een hoop tegenstrijdige adviezen en Yvon die er als een naïef, jong lammetje bij staat. Ik vraag me af of Yvon toevallig familie is van Kasteelvrouwe Emmy? Qua werkwijze liggen ze in ieder geval op dezelfde chaotische lijn.

Waar Emmy een dak laat renoveren zonder geld, laat Yvon Jaspers 3 varkens ‘per DHL’ bezorgen voordat de wei en het hok af is. In het pikkedonker en onder het genot van zeikende regen, werken de ‘boervrienden’ en Yvon zich in het zweet om de residentie voor de nieuwe bewoners van de boerderij in gereedheid te brengen.

Dit varkentje wast ze wel even… of niet 

De sterren van aflevering 1 zijn absoluut varkens Harry, William en Milady. Het zijn zogeheten ‘woelvarkens’, al laten ze vooral Yvon veel woelen door haar slapeloze nachten te bezorgen. De piggy’s zijn ware Houdini’s en vermaken zich kostelijk. Ontsnappen uit de wei, wedstrijdjes hardlopen houden met een gefrustreerde boerin die een poging doet om ze te vangen èn lekker de grond omwoelen. Het liefst wel de grond naast de wei, ze maken tenslotte zelf wel uit waar ze hun werk doen.

De theorie van Yvon Jaspers is op zich best aardig. Varkens op het gras neerzetten en hopen dat ze als dierlijke ploeg kunnen dienen. Varkensboer Kees denkt er het zijne van. ‘Dus ik heb het voor niks gedaan?’, vraagt  Yvon een tikkeltje beteuterd. Kees probeert haar op te beuren door te zeggen dat ‘de varkens het wel naar hun zin hebben.’ De omgewoelde brokken klei bevatten nog steeds gras, maar het land machinaal omploegen is enkel mogelijk met een diepzee duikboot.

2-0 voor de varkens

Onze knorrende vrienden besluiten nóg een grap uit te halen met de Boer Zoekt Vrouw presentatrice. Met veel passie spelen de varkens een toneelstuk op wat het beste te omschrijven is als een B-pornofilm. Yvon Jasper is in haar nopjes en staat te popelen om babysokjes te breien voor haar jonge biggetjes. Wel eerst nog even een echo maken bij Milady om de dracht te bevestigen.

Milady denkt daar echter anders over en neemt de benen. Met veel pijn en moeite wordt de eigenwijze knorneus gevangen  -het varken, niet Yvon-  en kan het grote ‘baby loeren’ beginnen. Milady showt vol trots een lege baarmoeder op de echografie beelden. Een flinke teleurstelling voor de kersverse boerin, maar gelukkig is koe Suus wel drachtig. Nu maar hopen dat ook Suus de amateur boerin niet voor de gek houdt…

Klik hier om naar alle artikelen over Onze Boerderij en nu Zelf te gaan.

Beeld bron: Still Tv NPO1 KRO/NCRV

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb je de eerste aflevering van Onze Boerderij en Nu Zelf met Yvon Jaspers gemist? Kijk dan terug op NLziet.

Home » Televisie » aflevering 1 seizoen 6 Onze Boerderij en Nu Zelf