Boerderij van Dorst: Snotterende Défano in gevecht met hooikoorts

BOERDERIJ VAN DORST

De vierde aflevering van Boerderij van Dorst. Hoewel ik het een leuk programma vind, ben ik vandaag iets minder uitgelaten. Ik steek, voordat ik mijn laptop open klap, alvast wat luciferstokjes tussen mijn ogen, want man wat heb ik me een moeite om ze vandaag open te houden. Of het nou komt van de hitte van de afgelopen dagen of omdat ik drie dagen teveel alcohol heb gedronken dat hou ik in het midden. Mijn dampende kop kruidenthee staat voor me op het bureau, terwijl ik me afvraag of ik niet beter voor één keer een flinke bak espresso had kunnen zetten. 

Op onderzoek

Toch wint de nieuwsgierigheid het van mijn moeheid. Als je mij namelijk een week geleden had gevraagd wie Froukje Veenstra en Défano Holwijn zijn, dan had ik je waarschijnlijk met behoorlijk glazige ogen aangekeken. Nou heb ik wel vaker het gevoel dat ik niet helemaal up-to-date ben als het om aanstormend talent gaat, maar goed dat vergeef ik mezelf nog wel. Voor dit programma voelde ik mij toch meer dan genoodzaakt een klein, doch gedegen onderzoek te verrichten. Ik bedoel dan ook echt klein, want ik kijk graag met een ‘open blik’ naar BN’ers, want laten we eerlijk zijn, de meeste bladen die ‘dikken de boel’ graag nog even extra aan. 

Over wie hebben we het nu eigenlijk?

Froukje Veenstra, singer-songwriter, die haar eerste hit had in 2020, kampt nu met een heuse writers-block. Want wanneer je populair wordt, dan wordt je agenda gevuld met broodnodige dingen, die je agent vooral belangrijk vindt, maar dan blijft er minder tijd over voor ‘the real deal’. Ze wordt in elk geval op jonge leeftijd meteen uitgedaagd, om dicht bij zichzelf te blijven. Diegene die de ‘niet storen’ bordjes heeft uitgevonden, staat bij dit ‘horen’ weer op uit zijn graf. Toch maak ik mij niet al te veel zorgen om de meid in kwestie, deze pientere jongedame geeft aan zichzelf goed te kennen, hoewel ze zich regelmatig onbegrepen voelde door haar omgeving. 

Défano Holwijn, YouTuber, rapper, acteur en presentator schijnt met zijn programma ‘FC Avondklok’ veel impact te hebben gemaakt. Een prachtig initiatief, die vele mensen door een pittige corona-periode hebben geholpen. Hij komt op mij ook over als een lieve gast met een groot hart. Dat deze passie ergens vandaan komt, is mij dan ook niet vreemd. Wanneer je zelf hebt ervaren hoe ‘bevrijdend’ het kan zijn om je gevoelens toe te laten en je volgens Défano ‘met dingen mag zitten’, dan wil je dit anderen wellicht ook laten ervaren. 

Medicinale ammehoela

Wanneer Raven het voorstel doet om een ‘medicinale bloementuin’ te maken, wordt het tijd om ‘mijn lucifers’ te verwijderen. Dit is het moment dat ik mijn aandacht weer teruggevonden heb en mijn laatste restje moeheid, als ‘sneeuw voor de zon’ verdwijnt. Terwijl ik al kauwend op een vers muntblaadje mijn oren spits, om vol interesse aan te horen welke kruiden je in kunt nemen, zonder je plat te laten spuiten door een corona-vaccin, krijg ik alleen te horen dat diezelfde munt, die ik nu in mijn glas heb teruggespuugt, tegen hoofdpijn schijnt te helpen. Dus, tot zover reikt de kennis in Boerderij van Dorst. Beetje jammer dit. 

Opgewonden

De praktijkles ‘zo tong je dus’ van Raven, maakt het er ook zeker niet beter op. Wanneer er ook nog een plant ‘bereden’ wordt, heb ik toch het gevoel dat ik dit ‘diepgaande’ programma, verkeerd geïnterpreteerd heb. De aflevering met Gordon, heeft volgens mij behoorlijk wat ‘aarde aan de dijk gezet’. Wat er daarna komt, laat ik voor nu maar achterwege. Ik denk dat Raven al even ‘niet van bil’ is geweest, laten we het daar maar ophouden. Het is maar goed dat er een frisse duik wordt genomen, om de temperatuur wat naar beneden te schroeven. 

Wie wint de strijd?

Défano, de arme ziel heeft al snotterend, een knapperend vuurtje geregeld. Dat zijn hooikoorts met kracht tien zijn lichaam heeft bereikt, is wel te merken. Ook al bevalt het ‘boerse’ leven hem wel, ik adviseer hem om het toch maar bij ‘Zuidoost’ te houden. Dat er met een haan niet te twisten valt, heeft met name Froukje gemerkt. Hij is vast zo erg onder de indruk dat hij tegen haar probeert op te boksen. Ik denk dat als hij het nog even vol had gehouden, hij de strijd misschien wel had gewonnen…

Wanneer Raven voor de zoveelste keer (bijna) een vinger eraf heeft liggen, vraag ik me af voor welk programma die het beste gevraagd kan worden. Eentje waarbij die met ‘opgeheven, gebalde vuist’ mag presenteren denk ik… 

Beeld bron: BNNVARA/Witte Geit

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Boerderij van Dorst te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Home » Televisie » Aflevering 4 Boerderij van Dorst