Boerderij van Dorst: Hans imponeert de dames met zijn magie

Boerderij van Dorst

Daar zit ik dan. Op het puntje van m’n stoel. En niet omdat ik ‘Boerderij van Dorst’ nou zo’n enorm spannend programma vind. Nee, omdat ik voor het eerst van mijn leven een column schrijf over een tv-programma. Het zweet staat op mijn voorhoofd en ik hoor mijn oksels klotsen. Met mijn kladblok in de aanslag en mijn zenuwachtige getik van mijn pen op het papier, probeer ik woord voor woord te luisteren naar Raven en die twee gasten. God, wat ben ik blij dat je tegenwoordig live-tv op pauze kunt zetten en terug kan spoelen. 

Droom

Raven van Dorst, voorheen Ryanne besloot vorig jaar zichzelf te on-normaliseren en uit diens vrouwelijke rol te stappen. Een dapper en bewonderingswaardig besluit! Ook trekt Raven zich terug op het platteland om een droom na te jagen; zelf voedsel verbouwen en wat bewuster met de aarde omgaan, iets wat ik alleen maar kan toejuichen als semi-natuurlijke gezondheidsfreak. 

Gasten

Op het ietwat sobere, nogal omvangrijke stuk land worden de gasten, cabaretier Eva Crutzen en Illusionist Hans Klok, met open armen ontvangen. Uiteraard worden de grappen meteen uit de hoge hoed getoverd. Die man zal nooit meer van zijn imago afkomen, al geloof ik dat hij daar zelf niet al teveel moeite mee heeft. 

Uiteraard mag een rondleiding over het terrein niet ontbreken. Nogal opvallend is het schijthuisje; een ruimte waar Eva op voorhand al de kriebels van krijgt. Ik hoop voor haar dat ze nooit naar het buitenland hoeft, geloof me de spinnen zijn daar nog wel een tandje groter. 

Wie valt het meeste op?

En dan het moment supreme; het ontblote bovenlijf van Hans! Hoewel hij niet meer de jongste is en zoals hij het zelf zegt een lijf heeft wat uit een coronaperiode komt, ziet hij er toch nog steeds uit als een blonde god. Eva komt iets minder florissant uit de verf, niet wat betreft haar uiterlijke verschijning, maar haar behendigheid. Het is ook wel heel erg moeilijk om een groen, bladerig geval uit de grond te trekken… 

Wanneer Hans aan zijn lot wordt overgelaten en latjes mag gaan sorteren, gaan Eva en Raven mest scheppen. Helaas vallen de skills van Eva ook daar door de mand, wanneer ze vol enthousiasme voorstelt ‘de sjofel’ te besturen. Ik mag toch hopen, dat ze thuis geen rijbewijs heeft.

Humoristische serieusheid

Tussen het harde werk door, vinden er natuurlijk ook serieuze gesprekken plaats. Over de dood, kwetsbaarheid, onzichtbaar zijn en over hoe succes verslavend kan zijn. En dat doet Raven mooi. Die weet een goede balans te brengen in humor, maar ook dat stukje diepgang. Wat beweegt de BN’ers en hoe zijn ze gekomen tot waar ze nu zijn. 

Optreden

Wanneer de gasten de volgende dag ontwaken zitten we allemaal vol smart op een trucje van Hans te wachten. Ook voor dit optreden, moeten de haartjes in de plooi en mag een gesprek over hoe belangrijk sporten en stretchen is, niet ontbreken. 

Aan de ontbijttafel, zonder verse eitjes, steelt Hans de show met een setje kaarten. Niet alleen Eva en Raven kijken vol ongeloof, ook ik moet een paar keer terugspoelen om te kijken wat die man uitspookt. Vooralsnog blijft de conclusie hetzelfde; deze man heeft zijn passie wel gevonden. 

Zo, de dome staat en de akker is bemest. De olifant blaast het verhaal uit en de vinger wordt doorgeknipt 😉

Beeld bron: BNNVARA / Witte Geit

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Boerderij van Dorst te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Home » Televisie » Aflevering 1 Boerderij van Dorst