Onze Boerderij: Marnix uit Boer Zoekt Vrouw wil zijn koe niet slachten

Yvon Jaspers gaat in de laatste aflevering van seizoen 7 van Onze Boerderij in Europa 2023 op stap met Boer Zoekt Vrouw deelnemers Marnix en Emmie. Waar het tijdens BZV in 2018 niet zo wilde lukken met het vinden van de liefde voor Marnix, sloeg in de slotfase van het populaire KRO-NCRV programma de vonk over tussen hem en jeugdvriendin Emmie. Het koppel is nog altijd verliefd en woont samen op de boerderij van Marnix.

Onze boerderij in Europa met Boer Zoekt Vrouw deelnemers Marnix en Emmie

De laatste roadtrip van dit seizoen van Onze Boerderij in Europa gaat naar Groot Brittannië, waar Marnix en Emmie samen met Yvon Jaspers op bezoek gaan bij Angela. Angela runt samen met haar vader een zelfvoorzienende varkensboerderij met maar liefst 10.000 varkens.

De boerin is een spontane vrouw die het allemaal mooi weet te vertellen. Angela geeft aan dat ze zoveel varkens op de boerderij hebben, omdat ze graag werkgelegenheid willen bieden, varkensvlees voor iedereen betaalbaar willen houden én van efficiëntie houden. Goed verhaal, maar mij pak je niet in. Het is een typisch Massa is Kassa verhaal waar ook Boer Zoekt Vrouw koppel Marnix en Emmie overduidelijk niet achter staan. Marnix roemt uit respect de passie van Angela, maar daar houdt het dan ook wel op. 

De biggetjes zijn om op te vreten, wat uiteindelijk natuurlijk ook de bedoeling is. Ik besef dat het goed is dat wij als kijker weer eens even geconfronteerd worden waar de basis van ons knapperige speklapje ligt, want het is natuurlijk om te janken. Terwijl boerin Angela met haar alleraardigste voorkomen gezellig staat te reutelen over de varkens, vraag ik mij af wie er hier nu eigenlijk de grootste varkens zijn. Is dat Angela die alles wat krom is recht praat of zijn wij dat als consument?

Boer zoekt Vrouw deelnemer Marnix doet koe niet weg

Het is heel begrijpelijk dat Boer Zoekt Vrouw deelnemers Marnix en Emmie moeite hebben met de  bedrijfsvoering van Angela in Onze Boerderij in Europa. De varkens staan hutje mutje en hebben weinig bewegingsruimte. Het staat in groot contrast tot de 40 koeien van boer Marnix. Nu is hij sowieso een veeboer van een heel bijzonder soort, namelijk het gevoelige soort. Niet een heel handige combi als je het mij vraagt, maar wel ontzettend schattig. Boer Zoekt Vrouw tortelduifjes Marnix en Emmie hebben liever geen geld, dan dat ze rijk worden van massaproductie.

Emmie vertelt dat ze voor de kerst een koe zouden laten slachten om vleespakketten te kunnen verkopen. Dat ging echter niet door, want Marnix kon geen afscheid nemen van de koe. Hoe goed ze de opbrengst van de vleespakketten ook konden gebruiken, hij was onvermurwbaar en de koe bleef. Boer Zoekt Vrouw deelnemer Marnix, met zijn maffe snor, knikt gelaten in Onze Boerderij in Europa als Emmie het verhaal vertelt en ik ben vertederd. Je zou hem toch zo even in z’n wollige wangetjes willen knijpen. Ik begrijp het zo goed lieve Marnix.

Een koe met pit

Jarenlang hadden wij ook een koe. Een dikbil koe, omdat een dikbil gewoon goed blende in onze familie. Anna was al jong bij ons en daardoor was de koe zo mak als een lammetje. Ze was enorm slim en wist hoe ze het hek van het weiland open moest maken. Dat deed de koe dan ook geregeld waardoor het ontelbare keren gebeurde dat Anna ‘s ochtends bij het keukenraam stond en mij nog net niet sommeerde om haar binnen te laten. Ik kan je vertellen, het was een berenklus om dat zware loeder weer terug naar de wei te krijgen.

Toen de billen van koe Anna dik genoeg waren belde mijn schoonvader de slachter zoals dat ook gaat bij diverse veeboeren in Onze Boerderij in Europa. Anna werd opgehaald, wat niet zonder slag of stoot ging. Probeer je voor te stellen dat er twee kerels aan een touw achter een op hol geslagen koe door het weiland werden gesleurd. Het leek het Wilde Westen wel. De tranen liepen over mijn wangen, van het lachen om die kerels aan dat touw en van verdriet. Toen enkele dagen later de complete familie zat te genieten van een pannetje stoofvlees van Anna, bakte ik eitje voor mezelf. En juist daarom kan ik Boer Zoekt Vrouw deelnemer Marnix begrijpen en smelt ik van zijn guitige wangetjes.

Klik hier om naar alle artikelen over Onze Boerderij te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer en op welke zender je het nieuwe seizoen van Onze Boerderij in Europa op tv kunt zien? Op televisie wordt seizoen 7 van Onze Boerderij in Europa elke zondag om 21:20 uitgezonden op zender NPO1 en op streamingsdienst NLziet zijn de afleveringen die je hebt gemist terug te kijken.

Beeld bron: KRO-NCRV / Onze Boerderij in Europa 2023

Home » Televisie » aflevering 6 seizoen 7 Onze Boerderij in Europa 2023