Onze Boerderij in Europa: Bertie uit Boer Zoekt Vrouw hoeft niet meer te zoeken!

Onze Boerderij in Europa 2023 – zondag 21:25 NPO1

Voormalig Boer Zoekt Vrouw boerin Bertie Steur heeft de teelt op haar boerderij aangepast vanwege haar deelname aan het KRO-NCRV programma Onze Boerderij In Europa 2023. Dan had ze er blijkbaar wel heel erg veel zin in, want ik vermoed dat er weinig boeren bereid zijn aanpassingen door te voeren in hun boerenbedrijf voor randzaken zoals een roadtrip met Yvon Jaspers.

Boer zoekt vrouw

Wanneer ik Bertie zie genieten achter het stuur van de camper, popt spontaan het nummer Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht, van zanger John de Bever op in mijn brein. Waar ik overigens niet zo blij mee ben, want krijg dat nummer maar weer eens uit je kop. Al snel wordt duidelijk waar haar tomeloze opgewektheid vandaan komt. Vandaag is boerin Bertie niet alleen de chauffeur van het programma Onze Boerderij in Europa, maar ook de boer die op bezoek mag bij de buitenlandse boeren. 

Ze is met Yvon Jaspers onderweg om haar grote liefde Rosita op te pikken. Het koppel heeft elkaar klaarblijkelijk gemist, want zij zijn dolgelukkig om elkaar weer te zien. Wat Rosita nog niet weet en wij wel, is dat boerin Bertie van plan is om haar deze trip ten huwelijk te vragen voor het oog van de camera van Onze Boerderij in Europa. Heerlijk, ik hou wel van huwelijksaanzoeken en al dat romantische gekwijl.

De geitenboerderij van Richard en Cheyenne

Onze Bertie, Rosita en Yvon Jaspers gaan in hun trip door Europa op bezoek bij de boerderij van Richard en zijn vrouw Cheyenne. Zij hebben een geitenboerderij in Frankrijk met ruim 650 geiten én vier kindertjes onder de vijf jaar. Van een uit de hand gelopen hobby kun je dus niet meer spreken. Althans, wat de geiten betreft. Het ‘klusje’ voorafgaand aan zwanger worden kun je eventueel wel onder de noemer hobby scharen, al zou ik het niet op mijn curriculum vitae plaatsen als ik ging solliciteren. 

Cheyenne blijkt haar opleiding op het gymnasium aan de wilgen te hebben gehangen toen ze tijdens een werkvakantie op een geitenboerderij Richard leerde kennen. Studeren zette ze uit haar hoofd, want alles wat haar hartje nog begeerde was een bestaan met die leuke gozer opbouwen. En dat is meer dan gelukt. Het gaat erg goed met Richard en Cheyenne zien we in aflevering 2 van Onze Boerderij in Europa. 

Het bedrijf in combinatie met de kinderen is keihard werken en de prijs die het stel betaalt is dan ook hoog. Heel hard werken, altijd aan staan en nooit weg kunnen. Wat hen er overigens niet van weerhoudt om te dromen over een uitbreiding van de veestapel met nog eens 200 geiten. Die uitbreiding kan ik mentaal net aan, maar als Cheyenne vertelt er ook nog wel twee kindjes bij te willen, donder ik zowat van mijn geloof. 

Het huwelijksaanzoek van boerin Bertie

Tijd voor ‘zichzelf’ heeft de pas vierentwintigjarige Cheyenne als de kindjes en Richard op bed liggen. Nee, geen Netflix serie kijken met de pootjes omhoog of in bad met een maskertje, maar hup de stal in om tot na middernacht de lammetjes te verzorgen. Menig verwend millennium moeder kan hier nog een voorbeeld aan nemen. Niet janken dat je geen tijd hebt om wijntjes met je vriendinnen te lurken of te gaan shoppen, maar je schouders eronder en die lammetjes de fles geven. 

Onze boerin Bertie en haar Rosita helpen een dagje mee op de boerderij en zijn net als ik diep onder de indruk dat Richard en Cheyenne alles helemaal alleen zonder personeel doen. Ik kan niet anders dan heel diep respect hebben voor dit jonge gezin. 

Aan het einde van aflevering 2 van Onze Boerderij in Europa is het dan eindelijk zover en trekt voormalig Boer Zoekt Vrouw deelneemster Bertie de stoute schoenen aan en vraagt Rosita ten huwelijk. De romantiek waar ik op hoopte valt enigszins tegen. Geen vuurwerk, champagne of rozenblaadjes maar gelukkig wel een volmondige JA van Rosita. Ach, het lag in de lijn der verwachting. Je kunt Bertie wel uit de Zeeuwse klei trekken, maar het is en blijft tenslotte wel een boer hè.

Klik hier om naar alle artikelen over Onze Boerderij te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer en op welke zender je het nieuwe seizoen van Onze Boerderij in Europa op tv kunt zien? Op televisie wordt seizoen 7 van Onze Boerderij in Europa elke zondag om 21:20 uitgezonden op zender NPO1 en op streamingsdienst NLziet zijn de afleveringen die je hebt gemist terug te kijken.

Beeld bron: KRO-NCRV / Onze Boerderij in Europa 2023

Home » Televisie » aflevering 2 seizoen 7 Onze Boerderij in Europa 2023