Bij ons op de Boerderij: De liefde voor de boerenkroost

Ken je het RTL5 tv-programma Bij ons op de Boerderij al? Vijf boerenfamilies worden gevolgd in hun dagelijkse bezigheden. Generaties met voorliefde voor het plattelandsleven is hen met de paplepel ingegoten. Je zou bijna kunnen zeggen gebrainwasht, maar dat klinkt dan weer niet zo aardig. De families in Bij ons op de Boerderij hebben allemaal elk zo hun eigen voorkeuren, van koe tot buffel naar spruitjes.

Bij ons op de Boerderij met familie Hurk

Op de boerderij bij familie Hurk uit Brabant worden waterbuffels gehouden. Grote, donkere beesten met hoorns op hun kop. De 16-jarige Youri Hurk houdt van geitjes, bokjes en schapen. Hij vertelt trots dat er verschillende soorten schapen lopen op het erf van de familie. 

Ik dacht altijd dat een schaap gewoon een wollig dier is Maar nee hoor, er blijken blauwe deslasschapen en bontschapen te bestaan. In het tv-programma Bij ons op de Boerderij geeft Youri Hurk heel veel liefde aan de pluizige en huppelende beestjes. Dat maakt dat ik hem een toffe gozer vind. Dieren moet je koesteren en verzorgen.

Vader Jan Hurk doet heel andere dingen op de boerderij. Hij gaat mollen vangen. De heer des huizes geeft aan dat een mol vangen hetzelfde is als een vrouw veroveren. Tuurlijk joh, en dan krijgt een vrouw zeker ook een klap op haar kop met je schep. Daarna ga je vast aan je vriend vragen om het dier, of in jouw ogen een vrouw, op te zetten als herdenking. Ik besluit ter plekke om nooit een voet te zetten op het erf bij familie Hurk in Brabant.  

Familie Doff

In Groningen is het spruitenseizoen op boerderij Doff ten einde en dat vieren ze elk jaar met een echte spruitenstamppot. Boer Johan is net zo verliefd op zijn spruiten als op zijn Arubaanse vrouw Dinah. Het samengesteld gezin wordt meegezogen om de groene rakkers met zorg te telen. Zo gaat af en toe zijn jongste dochter mee op de tractor en helpt oudste dochter Jolien Doff mee om de spruitenmachine schoon te maken. 

Tijdens het programma Bij ons op de Boerderij is te zien dat werken op de vierkante meter een sport is voor familie Doff. Elke centimeter telt om zo veel mogelijk spruiten te verbouwen. Zelf vind ik een lekkere spruit op zijn tijd best lekker. Rauw, gekookt of uit de oven, ik eet ze met liefde op. 

Boerderij Arendz in Friesland

In het Friese Oudega wordt bij familie Arendz het familiebord voor hun melkveebedrijf op de juiste plek gezet. Met man en macht trotseren ze de regen. En met resultaat, het bord staat te pronken voor de boerderij. Zoon Jordy Arendz wordt 22 jaar. De familie heeft een bijzondere verrassing voor hem in petto. Vader Petrus heeft voor zoonlief een partybus geregeld! Op mijn tv zie ik een aantal opgeschoten jongens die als boeren plattelandsjongens zuipen en zingen in een rijdende kroeg op wielen. Bij de familie Arendz weten ze wel hoe ze een feestje moeten geven.

Een cadeau voor Jordy

De klapper van het programma Bij ons op de Boerderij is het cadeau voor Jordy Arendz! Het is een Borat kostuum. Een felgekleurd penisbedekkertje waar de Britse komiek uit Kazakhstan bekend mee werd. Een origineel cadeau, je moet er maar op komen.

Als een stoere gozer trekt Jordy het ding aan en gaat in Borat tenue rodeo rijden op een stier. Het muziekje wat het productieteam van RTL5 eronder zet is heel passend en uitermate komisch. Het is een kwestie van tijd tot het stofje afzakt en Jordy Arendz van de mechanische stier afpleurt op de boerderij.

Genieten van het gluren op de boerderij

Eén ding is zeker de boerenvaders hebben niet alleen liefde voor hun boerderij, maar zeker ook voor hun kroost. Alles is mogelijk op het platteland. Je vrij voelen, geliefd zijn, een klap met een schep op je harses krijgen. Heerlijk om naar te kijken en mee te genieten in de levens van de families uit het RTL5 tv-programma Bij ons op de Boerderij.

Top dat de boerengezinnen dit willen delen met ons. Toch hoef je mij echt niet te bellen. Nee, ook niet voor het melken van de buffels of het oogsten van spruiten. Mijn uitdaging is om op het toetsenbord van mijn laptop letters om te toveren tot een zin en daar houd ik het voorlopig maar bij.

Klik hier om naar alle artikelen over het RTL5 tv-programma Bij ons op de Boerderij te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je het tv-programma Bij ons op de Boerderij met onder andere de familie Arendz, de familie Hurk en familie Doff kunt kijken? Op televisie wordt seizoen 1 van Bij ons op de Boerderij elke donderdag om 20:30 uitgezonden op zender RTL5 en op streamingsdiensten Videoland en NLziet zijn de afleveringen die je in 2023 hebt gemist terug te kijken.

Beeld bron: Still tv RTL5 / Bij ons op de Boerderij / seizoen 1 / 2023

Home » Televisie » aflevering 3 seizoen 1 Bij ons op de Boerderij 2023