Heuglijk nieuws voor de boerengezinnen in Bij ons op de Boerderij

In de laatste aflevering van Bij ons op de Boerderij van RTL5 komt het besef dat de familie Arendz, de familie Doff, de familie Van den Dool, de familie Van den Hurk en de familie Van der Zon zonder ons verder gaan met hun boerenbedrijf tussen Zuid-Holland en Groningen.

Baby Gijs doet zijn intrede

Eén ding hebben de vijf boerenfamilies gemeen: de liefde voor het vak en voor hun kinderen. Alle gezinsleden dragen een steentje bij aan het buitenleven tussen de grassprietjes, koeien of varkens. In aflevering 8 zijn we getuige van het planten van babyspruitjes en wordt kindje Gijs als een lief roze varkentje welkom geheten bij het familie Van der Zon in Bij ons op de Boerderij.

Vader Pieter Van der Zon is er niet best aan toe als hij de taken van zijn net bevallen dochter Jasmijn op zich neemt. Met de wallen onder zijn ogen verzorgt hij zijn biggetjes. De kersverse vader Thijs moet er niet aan denken om poepluiers van zijn eigen varkentje te verschonen. Voor hem hoeft de roze wolk niet te lang te duren, want hij is druk met de koeien en de melkmachine. Toch bijzonder dat zijn eigen koe melk geeft aan de kleine Gijs en het vee in Zuid-Holland melk geeft via een machine.

De familie Doff en Van den Dool tafelen graag buiten op de boerderij

Bij de Groningse familie Doff worden de spruitenplantjes geplant voor een nieuw seizoen. Het poten van de kleine groene rakkers wordt gedaan met een immens grote machine die vader Johan zelf heeft gemaakt. Als trotse boer vertelt hij met veel enthousiasme Bij ons op de Boerderij dat zelfs het grondwater op Gronings landgoed voortreffelijk smaakt. Het is de Spa die wij mensen het liefst willen halen uit de bergen. Na een dag hard aanpoten gaat de familie picknicken met gebakken frikandellen. Het zal wel iets Arubaans zijn om de langwerpige donkergekleurde staaf in de pan te bakken in plaats van te frituren.

De familie Van den Dool tafelt ook graag buiten. Mama Dool maakt een mandvol tosti’s om de buikjes van haar jongens te vullen. Dat is ook wel nodig aangezien de familie het gras op tijd moet zien binnen te halen voordat de regenbui losbarst en het gemaaide gras wegspoelt. In de laatste aflevering van Bij ons op de Boerderij worden de boeren uit Zuid-Holland cowboys. Huppelende koeien worden tegenhouden als ze gezamenlijk terug willen rennen naar hun stal. Ik lig werkelijk in een deuk als ik de paniek in de ogen zie van de plattelandsfamilie. 

Een huwelijksaanzoek bij de familie Arendz

Aan de verzameling troep op de oude boerderij bij de familie Arendz lijkt een einde te zijn gekomen. De verhuizing heeft een housewarming nodig en dus bedenkt vader Petrus een grote verrassing voor moeder Corina. Op het podium vraagt de boer zijn vriendin ten huwelijk. Hij gaat letterlijk door zijn knieën om vervolgens een doosje aan haar te geven. Geen ring die hij om haar vinger laat glijden. Maar een zwart truttig doosje waar wij niet eens in mochten kijken. Uiteraard ben ik strontnieuwsgierig naar het blinkende juweel. Is het goud, zilver of een plastic ding.

Het RTL5 programma Bij ons op de Boerderij is afgelopen en ik betwijfel of ik het kijkje in het boerenleven van de families zal gaan missen. Jammer dat juist in aflevering 8 geen aandacht meer was voor de familie Van den Hurk. Dit boerengezin wist de kijkers in te pakken. Een waterbuffel life laten bevallen is meer sensatie dan het zaaien van minikooltjes. Zelfs een pasgeboren kindje, die ongetwijfeld het zonnetje in huis zal zijn kan mij niet echt bekoren. Vanaf nu kijk ik wel anders naar het boerenleven en bedank ik de boerenfamilies voor het mee mogen gluren naar hoe enerverend en verrassend het leven op een boerenbedrijf is. Ik ga mijn glas vullen en neem er een plak chocola bij zodat ik mijn hersenen kan leegmaken en me weer kan focussen op mijn eigen werk.

Klik hier om naar alle artikelen over het RTL5 tv-programma Bij ons op de Boerderij te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je het tv-programma Bij ons op de Boerderij met onder andere de familie Doff, de familie Arendz, de familie Van der Zon en familie Van den Dool kunt kijken? Op televisie wordt seizoen 1 van Bij ons op de Boerderij elke donderdag om 20:30 uitgezonden op zender RTL5 en op streamingsdiensten Videoland en NLziet zijn de afleveringen die je in 2023 hebt gemist terug te kijken.

Beeld bron: Still tv RTL5 / Bij ons op de Boerderij / seizoen 1 / 2023

Home » Televisie » aflevering 8 seizoen 1 Bij ons op de Boerderij 2023