Maxime was iets te impulsief met aankoop huis in Chateau Meiland

Code Rosé draait als een tierelier en nu Melissa haar definitieve intrek in het pension heeft genomen, lijkt aan het oeverloze geklus in seizoen 9 van de SBS6 serie Chateau Meiland een einde te zijn gekomen. De kersverse werkneemster is niet alleen onderdeel van het pension geworden, maar ze dreigt ook weg te vallen in haar hysterisch ingerichte panterkamer. Even heb ik medelijden met haar, maar mijn bedenkingen zijn snel verdwenen. Deze kittige dame lijkt namelijk perfect te passen bij de ‘more is more’ familie Meiland. Martien lijkt niet echt in zijn hum. Komt dit omdat zijn kwasten al zo lang droogstaan, of is er iets anders aan de hand?

Maxime Meiland heeft woning verkeerd ingeschat

We zien in Chateau Meiland dat Maxime haar huis, waarin de muren nog nat zijn alweer zat lijkt te zijn. Het kleinste kamertje is nog helemáál niet naar haar zin en bovendien zit ze met een veel te grote en rommelige tuin in haar maag. In plaats van zelf de handen uit de mouwen te steken om met het achterstallige onderhoud aan de gang te gaan, spant de diva pa en moe Meiland voor haar karretje. Dat de tuin echt een dooie boel is, is een understatement. Naast een dosis levenloze muizen heeft het merendeel van de planten er ook de brui aan gegeven. Het is ook algemeen bekend dat je tegen planten liefdevol moet praten in plaats van schreeuwen.

Erica en Martien gaan bij dochter klussen in Chateau Meiland.

Geen geklus meer in pension Code Rosé in aflevering 8 van Chateau Meiland, maar Erica en Martien gaan bij Maxime aan de slag. Terwijl moeder en dochter de slingerschijt krijgen van de tegelsnijder, ontfermt pa zich over het verven van het toiletplafond. Gelukkig zitten de druipers deze keer op grote hoogte zodat ze niet kunnen worden verward met een ander soort spetters. Een hele geruststelling.

De grasmaaier die in eerste instantie ook overleden leek te zijn wordt uit het vet getrokken. Aan Martien de twijfelachtige eer om het knollenveld te kortwieken. Even lijkt er bij de voormalig Chateau Meiland eigenaar een glimlach op zijn gezicht te verschijnen, maar bij de sproeiergrap van schoonzoon Leroy spoelt deze even zo snel weer weg. Misschien is het een goed idee dat Leroy zelf ook zijn handen eens uit de mouwen steekt.

Wat is er aan de hand met de voormalig Chateau Meiland eigenaar?

Als de enorme hoeveelheid tuintafels en stoelen eindelijk op hun plaats staan en het laatste onkruid uit de voegen is getrokken is de klussessie klaar voor vandaag. Het valt Erica op dat Martien de laatste tijd wel erg veel zucht en puft in Chateau Meiland en hij lijkt steeds krommer te gaan lopen. Zou hij ergens onder gebukt gaan of is het gewoon de leeftijd? Tijdens een gesprek aan de keukentafel komt het hoge woord eruit. Het is de sleur. Het steeds maar weer afdraaien van hetzelfde riedeltje dag in dag uit geeft hem het gevoel eigenlijk maar een heel saai leven te lijden.

Ik verslik me bijna in de latte macchiato die ik iedere avond stipt om 21.11 tot me neem. Als je dit al saai vindt, hoe erg is het dan wel niet met mijn leven gesteld? Ga je schamen Meiland. Het zal Martien dan ook ongetwijfeld als muziek in de oren hebben geklonken dat Maxime haar zinnen heeft gezet op een ander huis, want dat betekent wéér een Chateau Meiland verhuizing. Wederom gezamelijk chaotisch klussen met alle bijhorende stress en ruzies. Over sleur gesproken…

Klik hier om naar alle artikelen over seizoen 7, seizoen 8 en seizoen 9 van Chateau Meiland te gaan.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Het programma Chateau Meiland wordt elke maandag om 20:30 uitgezonden op zender SBS6 en op streamingsdiensten KIJK en NLziet zijn de afleveringen die je hebt gemist van seizoen 9 met de avonturen van de familie Meiland en hun pension Code Rosé in Noordwijk terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv SBS6 / Chateau Meiland / Seizoen 9 / 2023

Home » Televisie » aflevering 8 seizoen 9 Chateau Meiland 2023