De Meilandjes vergapen zich aan villa in Chateau Meiland. Weer verhuizen?

Gaandeweg seizoen 9 van Chateau Meiland lijkt de familie het runnen van pension Code Rosé in Noordwijk steeds meer onder de knie te krijgen. De taakverdeling is inmiddels duidelijk en ook voor het probleem rondom de permanente bewoning van het pension is een oplossing gevonden. De Meilandjes hebben interieurverzorgster Melissa vakkundig weten te strikken om haar intrek te nemen in het rommelhok waar Martien de afgelopen week zijn vege lijf ten ruste heeft gelegd. De ruimte moet nog wel even opgeleukt worden. De vraag is alleen of de familie hier wel tijd voor heeft want er staan nog heel veel andere dingen op het programma.

Zo is de familie in deze aflevering van Chateau Meiland beestachtig druk met de voorbereidingen van het themafeestje ter ere van de zestigste verjaardag van moeder Overste Erica. Dit verloopt bepaald níet op rolletjes. De helft van de uitnodigingen blijken niet aangekomen te zijn. En wegens geklooi met het wissen van appjes heeft Erica ook niet goed op een rijtje wie er nu wél of niet aanwezig zullen zijn op haar knalfuif. Dat zijn we niet gewend van je meid. Misschien heeft het er mee te maken dat het aanstaande feestvarken te pas en te onpas wordt gebeld door diverse vage figuren die haar overspoelen met de meest dubieuze vragen en voorstellen.

Wat trekken de Meilandjes aan naar het themafeestje in pension Code Rosé?

Sinds er tijdens een eerdere aflevering van Chateau Meiland bekend is gemaakt dat het privénummer van Erica per ongeluk op de site van Code Rosé is beland, blijft haar mobiel maar overgaan. Zelfs tijdens de passessie bij het kledingverhuurbedrijf in Leiden is het letterlijk Leiden in last. ‘Of er nog een kamer vrij is’ luidt voor de zoveelste keer de vraag. Na het wensdenken van Maxime of haar moeder inmiddels ook al een dickpic op haar telefoon heeft gehad is de maat vol. Op de trilstand met het ding. Het uitzoeken van de juiste outfits in Charlestonstijl voor het partijtje van Erica vereist de volle aandacht.

De dames zijn er snel uit maar voor de kasteelheer lijkt het nog een hele klus te worden om iets zonder schijtkleuren te vinden. Via Ciske de Rat en Swiebertje lukt het Martien uiteindelijk toch een outfit te vinden waarmee hij de mannen van zich af moet gaan slaan. Als we Maxime moeten geloven tenminste. Ach, sinds zij haar sexy strings heeft ingeruild voor HEMA-onderbroeken zou ik haar modeadvies niet al te serieus meer nemen.

mensrelatie_300x250_v1

Gaat de familie Meiland in dit seizoen van Chateau Meiland alweer verhuizen?

Nu de kostuums zijn uitgezocht in deze aflevering van Chateau Meiland gaat de familie op pad om de nieuwe tuin van Montana te bewonderen. Dat iedereen laaiend enthousiast is over het kunstgras en de stofzuiger die alles van de mat opslurpt kan ik dan weer niet begrijpen. Er gaat toch niks boven de geur van vers gemaaid gras. Gelukkig krijg ik steun uit onverwachte hoek als hond Hummer even heerlijk over de plastic sprieten heen zeikt. Goed zo jongen. 

Tenslotte wordt er nog een fontein opgehaald bij een particulier in Wassenaar. De Meilandjes vergapen zich aan de villa en de bijbehorende tuin van de verkoper van het waterornament. Ze zijn er zo weg van dat er zelfs al wordt geïnformeerd naar de vraagprijs. Als Erica vervolgens voor de zoveelste keer in deze aflevering van Chateau Meiland wordt gebeld, nu met de vraag of ze ook sekskamers verhuren in pension Code Rosé wordt het niet alleen de familie, maar ook mij teveel. Met de gedachten aan die smeerlap en de nachtmerrie van wéér een verhuizing en een verbouwing in het vooruitzicht is de maat vol. Ik ben even niet bereikbaar.

Klik hier om naar alle artikelen over seizoen 7, seizoen 8 en seizoen 9 van Chateau Meiland te gaan.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Het programma Chateau Meiland wordt elke maandag om 20:30 uitgezonden op zender SBS6 en op streamingsdiensten KIJK en NLziet zijn de afleveringen die je hebt gemist van seizoen 9 met de avonturen van de familie Meiland en hun pension Code Rosé in Noordwijk terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv SBS6 / Chateau Meiland / Seizoen 9 / 2023

Home » Televisie » aflevering 5 seizoen 9 Chateau Meiland 2023