Het Perfecte Plaatje: Edwin wil je ook mijn stabiele factor zijn?

Het Perfecte Plaatje 2022

Na drie afleveringen denk ik dat we wel kunnen constateren dat Edwin Jonker de stabiele factor is in Het Perfecte Plaatje 2022. Geen idee of hij in het dagelijkse leven ook zo stabiel is, maar als dat zo is dan heb ik Edwin nodig in mijn leven. Nee, dat heeft niets te maken met zijn good looks. Zo oppervlakkig ben ik niet. Of nou ja, misschien toch een klein beetje. Edwin doet zijn ding in alle rust en laat zich niet opnaaien. 

De rust is ver te zoeken

Het tegenovergestelde van het gedrag van Tina De Bruin in Het Perfecte Plaatje. Het thema ‘stilte’ van vandaag met als kernwoorden eenvoud, ruimte en rust is niet haar ding. Als een kip zonder kop wandelt ze door Twiske-Waterland. Tina voelt allesbehalve rust. ‘Ik heb een probleem’, zegt ze. Dat denk ik ook Tina, als je jezelf nu niet een beetje rustig weet te krijgen is je foto gedoemd te mislukken.

Tina roept gefrustreerd uit:  ‘Ik lijk wel een halvegare.’ Klopt… maar dat is nu net waarom ik je zo leuk vind. Ook droogkloot Bente is niet in haar element. De fluisterboot is niks, lopen is niks en iedere zin topt ze af met een ‘verd*mme.’ Ze wordt moe van zichzelf. Insgelijks.

In je blote kont met een boodschap

Tijl Beckand laat de kandidaten van Het Perfecte Plaatje allemaal een voorwerp kiezen voor de volgende opdracht. Eén van de voorwerpen is een hok met twee witte dons balletjes die het blijkbaar nogal warm hebben gekregen van de studiolampen. Ze gaan tekeer als konijnen. Oh wacht, dat zijn het ook. 

De deelnemers hebben nog geen idee wat de opdracht is, maar dat wordt al snel duidelijk als de deur opengaat en er een gespierd poedelnaakt model komt binnenwandelen. Ja hoor, het is tijd voor de altijd wat ongemakkelijke naaktshoot. Niet zomaar naakt, maar naakt met een boodschap. 

De slechtste aflevering van Baantjer ooit

Trijntje Oosterhuis gaat enthousiast aan de gang, maar slaat de plank volledig mis. Ze besluit haar prachtige model te vermoorden en gooit, als hij daar koud ligt te worden op de grond, ook nog eens een regenboogvlag over zijn hoofd. Als ik denk dat het niet erger kan, sommeert ze hem over de motorkap van een politieauto te gaan leggen. Wederom de vlag over zijn hoofd en het protestbord naast hem. Het is gewoonweg niet te doen. De foto is oerlelijk, daar hoef je niet eens een kenner voor te zijn. Deze aflevering van Baantjer komt zeker niet in de top drie.

Uitgetelde konijntjes

Geraldine Kemper heeft voor de konijntjes gekozen. Even vraag ik me af of dat slim is, want levende dieren zijn nogal wispelturig. Niets is minder waar, de konijntjes hebben zich suf gerampetampt en vinden het totaal geen probleem om rustig op een naaktmodel te bivakkeren. Van lust is geen sprake meer bij de konijntjes, dus seksueel grensoverschrijdend gedrag is uitgesloten. 

Tot mijn ontsteltenis tikt Maik de Boer daar, in mijn beleving, wel tegenaan met zijn model. Het kan toch niet zo zijn dat je omdat je homoseksueel bent alles maar kunt zeggen tegen een naakte vrouw bij Het Perfecte Plaatje? Ik vind zijn opmerkingen op het randje, zeker gezien het feit dat zijn boodschap over ‘bodyshaming’ gaat.

Hout voor de deur

Filemon Wesselink zijn model heeft vooraan gestaan toen de goddelijke lichamen werden uitgedeeld. Hij komt met de boodschap ‘ontbossing.’ Ik verwacht dan ook een bos haar op en rond zijn pielemoos, maar dat blijkt ijdele hoop. Hij is zo glad geschoren als een pasgeboren baby. Zo jammer. Daar had een bos haar op moeten zitten waar je een vest van had kunnen breien of op zijn minst een warme shawl. 

Misschien hadden ze Filemon beter kunnen matchen met één van de vrouwelijke modellen, want op een enkele na hebben de dames allemaal een behoorlijke bos hout voor de deur. Een bos hout die de nodige euro’s heeft gekost wel te verstaan. Er is niet gekeken op een cc’tje meer of minder. 

Wanneer Filemon zijn Engelstalige model wil vragen op zijn tenen te gaan staan, is hij helemaal de kluts even kwijt. Het Engelse woord tenen weet hij te verbasteren  van toes naar teeth en tooth. Het is ook allemaal niet niks Fieltje. Tenen, tieten, toes, teeth en tooth. Ga er maar aan staan in Het Perfecte Plaatje.

De weersvoorspelling 

De jury is weer onverbiddelijk. Er wordt gehakt en gezaagd aan de stoelpoten van de deelnemers van Het Perfecte Plaatje 2022. Waar ik al bang voor was wordt werkelijkheid. Najib Amhali heeft het zowaar deze week voor elkaar gekregen ergens in de middenmoot te belanden, maar Tina de Bruin en Bente Fokkens zitten in de gevarenzone. Het spant erom, maar puppy Bente moet vertrekken. 

Stabiele Edwin Jonker zit wéér in de top drie, maar de winnaar van deze week is Maik de Boer. Vol spanning wacht ik op vreugdetranen van Maik, maar die heeft vorige week zoveel gejankt dat de tranen op waren waarschijnlijk. Het blijft droog. Maik bedoel ik natuurlijk, ik ben columnist, geen weervrouw. 

Klik hier om alle artikelen over de afleveringen van Het Perfecte Plaatje 2022 en 2023 te lezen.

Beeld bron: Still Tv RTL 4

Vind je deze column leuk? Deel hem dan gerust op social media. De deelknop staat bovenaan de pagina.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Heb jij de bijzondere verrichtingen van de deelnemers van Het Perfecte Plaatje 2022 gemist? Kijk dan het nieuwe seizoen van Het Perfecte Plaatje terug op Videoland.

Geschreven door: