Hoe krijg deze moeder uit Een Huis Vol het voor elkaar om zo kalm te blijven?

In aflevering 8 van Een Huis Vol 2023 laat moeder Sofie Nagelkerke zich niet van de wijs brengen en Maarten Blom heeft een erg zware dag. Het is kinderdag voor de kleine Blommetjes en dat betekent dat zij vandaag bepalen wat er gaat gebeuren. 

Jozua Blom drijft zijn vader tot wanhoop in Een Huis Vol

Het kan toch niet avond na avond de bedoeling zijn dat ik compleet oververmoeid de tv uitzet na het kijken van Een Huis Vol? Ik maak echt geen grapje, want ik ben werkelijk kapot na 45 minuten hokken vol gestouwd met koters aanschouwen. De eerste kortsluiting in mijn kop krijg ik bij deze aflevering van Een Huis Vol eigenlijk al direct van de interactie tussen het 2-jarige ettertje Jozua en zijn vader Maarten Blom. Het is logisch dat alle 2-jarige zijn tijdelijk ontoerekeningsvatbaar door de peuterpuberteit, maar vanavond trek ik het bijzonder slecht

Als de familie Blom zich klaarmaakt voor een dagje naar het Klimbos is de kleine draak al 7(!) keer de weg voor het huis opgerend. Vader Maarten roept met zijn lijzige stemmetje: ‘Gerdien, ik kan zo niet voeden hoor, Jozua loopt steeds weg!’ Ik roep naar de tv: ‘Ja man, ga lekker janken!’ Mijn hemel sta niet te trutten, pak die blaag bij kop en kont en sper hem ergens weg. Nog simpeler, doe die godvergeten voordeur gewoon even dicht man! Hoe moeilijk kan het zijn.

Maarten Blom grijpt in als er rectaal paracetamol wordt uitgedeeld

Het is kinderdag bij Maarten en Gerdien Blom en dat houdt in dat de kinderen vandaag de baas zijn in aflevering 8 van Een Huis Vol. Althans dat doen pa en ma van Blommesteijn mij in eerste instantie geloven. Als het gezin onderweg is en in de auto een muziekje klinkt waar nogal grof taalgebruik in voorkomt verschiet vader van oor tot oor. Maarten doet een poging om het tij te keren, maar dan roept de kleuter opstandig: ‘Jij bent niet de baas, wij zijn de baas!’ Als echter de woorden ‘oraal’ en ‘rectaal’ uit de boxen denderen is de grens voor pa bereikt. In zijn ogen is blinde paniek te zien en de radio moet zo snel mogelijk uit.

Eenmaal op de plaats van bestemming aangekomen gaat de hele familie Blom klimmen in het klimbos. Behalve Jozua natuurlijk, want die is veel te druk met weglopen en paniek veroorzaken. Tijdens de instructie krijgt de familie te horen dat ze ‘blauwe helm’ moeten roepen als ze hulp nodig hebben. Ik besluit het ook eens te proberen en roep meerdere malen ‘blauwe helm’, maar sta toch echt weer zelf de vaatwasser uit te ruimen. 

Familie Nagelkerke gaat zonder stress naar Spanje

Niet alleen Maarten Blom, maar ook Sofie Nagelkerke gaat op vakantie met haar familie in aflevering 8 van Een Huis Vol. Vannacht vliegen pa en ma met de helft van de kinderen naar Spanje. Nu zijn we allemaal wel bekend met de term vakantiestress, maar daar doet moeder Sofie Nagelkerke blijkbaar niet aan. Het is zaterdag en de kinderen kinderen hebben vandaag hockeywedstrijden. Waar ieder ander mens op zo’n dag zou zeggen ‘mamma moet nu echt even de koffers in gaan pakken’, staat Sophie paraat om naar het hockeyveld te gaan. 

Tussen neus en lippen vermeldt moeder nog even dat ze die dag ongeveer een uurtje of vier nog nodig heeft om de lonen van het personeel over te maken. Ik krijg acuut last van plaatsvervangende stress. Zo niet Sofie. Met een ijzige kalmte staat ze bij elk kind langs de lijn naar de hockeywedstrijd te kijken. Die salarisadministratie doet ze vanavond wel. Ik weet weer waarom ik maar 2 kinderen heb, want dat is er voor mij in geval van vakantiestress al ruim eentje teveel…

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Een Huis Vol te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je Een Huis Vol 2023 kunt kijken? Op televisie wordt seizoen 16 van Een Huis Vol elke werkdag om 19.00 uur uitgezonden op zender NPO1 en op streamingsdienst NLZiet en NPO Start zijn de afleveringen met de familie Nagelkerke, de familie Blom, de familie Cudogham en de familie Wildeman terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv NPO

Home » Televisie » aflevering 8 seizoen 16 Een Huis Vol 2023