Eindelijk een aflevering van Een Huis Vol waarin de Cudogham koters stout zijn!

In aflevering 9 van Een Huis Vol 2023 zien we hoe vader Iven Cudogham handen te kort komt tijdens de avondvierdaagse en hoe de familie Wildeman zich voorbereid op een zomer in eigen tuin. 

De Cudogham koters rebelleren tijdens avondvierdaagse

Ik vraag me nu al 8 afleveringen af of chronisch grijnzen geen zeer doet. De hele godganse dag lachen moet toch op een gegeven moment een soort overbelasting van de wangspieren in je gezicht veroorzaken? Of ben ik misschien stiekem jaloers op het opgewekte karakter van vader Iven Cudogham uit Een Huis Vol 2023? Als een ietwat grumpy aangelegde tikgeit verwonder ik mij keer op keer over het hoge ‘blij ei’ gehalte van pa. Dat een vrolijke aanleg hebben zijn vruchten afwerpt in een huis vol kinderen moge duidelijk zijn, want ook de kindjes van familie Cudogham zijn altijd lief voor elkaar. Het begint onderhand bijna irritant te worden.

Het is een verademing om in aflevering 8 te zien dat de ogenschijnlijk altijd brave Cudo kids ook weleens een steekje laten vallen. In de aanloop naar de laatste avond van de avondvierdaagse zijn de twee jongste knullen van het gezin zo waanzinnig druk dat ze niet te hanteren zijn. Vol ongeloof zie ik dat de telgen elkaar treiteren én niet luisteren naar pa Cudogham. Halleluja, het zijn toch échte kinderen! Mijn opluchting is groot als ze elkaar vervolgens ook nog eens even lekker de bakfiets uit proberen te schoppen met het nodige gedram en gejank als achtergrondmuziek. Yes! 

Familie Wildeman heeft niet alleen Een Huis Vol kinderen maar ook Een Tuin Vol zwembad

Bij de familie Wildeman in Rotterdam gaat het er vrolijker aan toe en wordt de zomer ingeluid in de tuin. Het zwembad wordt uit de mottenballen gehaald en een nieuwe grote BBQ wordt in elkaar gezet. Het bassin neemt meer dan de helft van de tuin in beslag. Tja, je kunt moeilijk een huis vol koters met een vork in een doorsnee formaat zwembadje prakken. De nieuwe BBQ is ook enorm groot, want pa Lukas Wildeman wil snel eten. 

Bij mij persoonlijk staat het grillen op kooltjes juist voor lekker op het gemakje eten, maar ik begrijp dat de Wildemannetjes de 7 monden van hun grut zo snel mogelijk willen volstouwen. Dan kunnen de kinderen gauw weer verder spelen en hebben vader en moeder zelf ook nog even tijd om heerlijk in het avondzonnetje te chillen met een glaasje wijn. Als ik zoveel van dat gespuis zou hebben, dan zou ik er waarschijnlijk een trechter op zetten net als bij de ganzen die vetgemest worden voor het omstreden gerecht foie eras. Mond open, voer erin en hup weer lekker voetballen met je vriendjes. 

Een bizar cadeau de kinderen van familie Cudogham

Omdat er bij familie Wildeman niet zoveel boeiends te zien is in aflevering 8 van Een Huis Vol, sluit ik dit artikel graag af met het wel en wee van de familie Cudogham. Na een stressvolle laatste avondvierdaagse wandeling komen de kinderen aan bij de finish waar moeders ze opwacht met een zak snoep. Oh nee wacht, ma heeft geen suikerwaren in haar klauwen maar een paar takken droogbloemen. Cynthia Cudogham heeft bedacht dat uitgedroogde bloemen leuker zijn dan snoep, omdat je de takken je hele leven kan bewaren. 

Natuurlijk meid, de kinderen zullen de rest van hun leven over de dooie blommen waken zodat ze later tegen hun eigen kinderen kunnen zeggen: ‘Kijk eens wat cool, dit heb ik vroeger van oma Cudogham gehad omdat ik 4 avonden achter elkaar 5 kilometer heb gewandeld toen we meededen met Een Huis Vol 2023. 

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Een Huis Vol te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je Een Huis Vol 2023 kunt kijken? Op televisie wordt seizoen 16 van Een Huis Vol elke werkdag om 19.00 uur uitgezonden op zender NPO1 en op streamingsdienst NLZiet en NPO Start zijn de afleveringen met de familie Nagelkerke, de familie Blom, de familie Cudogham en de familie Wildeman terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv NPO

Home » Televisie » aflevering 9 seizoen 16 Een Huis Vol 2023