Bij van Duin op de Achterbank: Brigitte Kaandorp openhartig over verlangen

Brigitte Kaandorp bij van Duin op de Achterbank 

Normaal gesproken duik je in deze toestand rillend en wel lekker onder de wol, maar ik moet nog verplicht naar André van Duin op televisie kijken. Dat klinkt dramatischer dan het is, want ik kijk uit naar alle gasten, maar vooral naar deze aflevering met Brigitte Kaandorp in de auto Bij van Duin op de Achterbank. Wat mij betreft namelijk de grappigste comédienne ooit, maar ik voel me beroerd.

Het halve land is grieperig en ondanks dat ik niet zo’n meeloper ben, heeft mijn lijf besloten dat wij er dit keer gewoon eens lekker coöperatief aan meedoen. Datzelfde lijf doet zeer op zo’n dusdanige manier ,dat ik mij sinds vanmorgen een beetje beter kan verplaatsen in mijn bejaarde schoonmoeder. Ik beloof bij deze dan ook plechtig dat ik nooit meer naar dat ouwe gebakkie zal sneren dat ze een beetje door moet lopen. 

Val dood

Het is denk vooral de herkenning die mij zo aanspreekt. Dat in combinatie met de meest droge humor hebben mij al menig keer pijn in de kaken van het lachen bezorgd. Letterlijk kramp te verstaan, dat je denkt ‘dit moet ophouden, want het doet echt pijn’. Ik moet daarbij vertellen dat hardop lachen mij niet zo snel ten deel valt. Zo smakelijk of juist irritant hardop lachen kan ik niet zo goed. Ik ben meer een inwendige genieter ofzo. 

Eerlijkheidshalve moet ik ook bekennen dat ik heel veel dingen die anderen hilarisch vinden, vaak helemaal niet grappig vind. Vertel mij alsjeblieft geen mop, want je krijgt als je mazzel hebt een flauw glimlachje, als je pech hebt een opgetrokken wenkbrauw en als het een heel beroerde mop is dan wens ik je gewoon dood.* 

Kijk maar even wat je gaat doen

André van Duin haalt Brigitte Kaandorp met de auto op in Haarlem om bij hem op de achterbank samen te kletsen over humor, collega’s uit het vak en het leven. Brigitte vertelt dat ze, zoals dat in de tijd ging, van haar ouders moest gaan studeren. Je toekomst veilig stellen en zorgen dat je een hypotheek kon krijgen bij de bank was de maatstaf. Je moest een vak leren en dan kwam het pas goed met je. 

Een hypotheek voor elkaar weten te lullen bij de bank is vandaag de dag sowieso onbegonnen werk en al krijg je het voor elkaar, er is geen hut op de hei te vinden die je kunt betalen. Meid ga maar lekker grappen vertellen op een podium, want je zit toch tot je 35e jaar nog bij pa en moe op zolder.

Zeg het verdorie dan man!

In het gesprek met André van Duin deelt Brigitte Kaandorp, net als voorgaande gasten een persoonlijk verhaal in de auto Bij van Duin op de Achterbank. Ze was gestopt met haar studie Nederlands om op het podium te gaan staan en dat viel haar vader een beetje zwaar. Brigitte verlangde er enorm naar dat haar vader één keer zou zeggen dat hij trots op haar was. Het was zo belangrijk voor haar dat ze hem ooit op de man af vroeg: ‘Zeg nu eens één keer dat je trots op me bent!’ Meer dat wat gemompel kwam er niet uit bij haar pa. 

De ontroering was bij Brigitte dan ook groot toen hij enige tijd later tijdens een van haar shows het podium op kwam lopen met een bosje bloemen. Hij sprak de woorden: ‘Ik ben trots op je.’ Dat is wat kleine, maar ook zeker grote meisjes nodig hebben van hun ouwe heer. Mijn vader kan het niet meer zeggen, want die vertelde mij ooit een hele beroerde mop*

Tabee

Ik kruip lekker met mijn laptop onder de wol. Door het zien van Brigitte Kaandorp bij André van Duin op de Achterbank heb ik enorme zin gekregen om nog even te kijken naar de sketch Neem geen kind. Eén van mijn favorieten. Ik moet op voorhand al grinniken, ‘en hoever je ook van die commode af gaat staan, er belandt altijd stront op je jas!’ 

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Bij van Duin op de Achterbank te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media❤️ 

Heb je aflevering 3 van Bij van Duin op de Achterbank met Brigitte Kaandorp gemist en ben je nieuwsgierig naar de gesprekken van André van Duin met zijn gasten, kijk alle afleveringen dan terug op NPOStart.

Beeld bron: Still Tv NPO 1 / Omroep Max / Bij van Duin op de Achterbank / 2023

Home » Televisie » aflevering 3 Bij van Duin op de Achterbank 2023