Bij van Duin op de Achterbank: Laat jij jezelf even uit? 

Jochem Myjer bij van Duin op de Achterbank

Twee komieken op de achterbank van een oldtimer. André van Duin, inmiddels zelf al een oldtimer, haalt Jochem Myjer op om hem naar de Stadsschouwburg van Leiden te brengen. Nu woon ik toevallig zelf in deze contreien en ik kan je verklappen, dat is geen ritje van drie kwartier. Ik hoor je denken ‘Begin je nu alweer te mekkeren Sandy?’ Ja, dat klopt. 

De feiten verdraaien heeft dit programma helemaal niet nodig. Bij van de Duin op de Achterbank is echt een verademing tussen alle talentenjachten, spelshows en domme quizzen waar we mee dood worden gegooid, dat kun je als kijker niet gemist hebben. Een boeiend gesprek tussen twee vakidioten, afgewisseld met leuk beeldmateriaal.

Mag ik de afstandsbediening? 

André van Duin en Jochem Myjer wisten beiden al heel jong dat ze artiest wilden worden en Jochem is dan ook vereerd dat hij, als een van de gasten bij zijn grote held André plaats mag nemen op de achterbank. Al snel hebben ze samen de grootste lol en de interactie tussen de twee komieken levert heerlijke tv op. 

Jochem keek als kind al op tegen André en dat begon lang geleden bij het programma Animal Crackers. Een programma wat ik echt nooit begrepen heb. Ogenschijnlijk niet mijn humor, want terwijl iedereen dubbelgevouwen van het lachen over de bank heen gedrapeerd lag, vroeg ik mij alleen maar af of er nog iets leuks op tv kwam die avond. 

Nog niet dood?

Zowel Jochem Myjer als André van Duin zijn niet grof in hun humor en des te leuker vind ik het om te horen vanaf de achterbank, dat ze wel kunnen genieten van de grove insteek van bijvoorbeeld cabaretier Theo Maassen. Ik hou van ongezouten humor, sterker nog het kan mij niet grof en zwart genoeg zijn. Ik heb ooit een vriend gehad die terminaal was, maar nog behoorlijk wat bonustijd kreeg. Telkens als hij mij belde, vroeg ik: ‘Jeetje, ben je nu nog niet dood?’ 

Ik had zelfs al een zwart jurkje gekocht zodat ik voorbereid zou zijn voor de begrafenis. Toen ik een aantal kilootjes aan was gekomen en het jurkje te klein dreigde te worden, heb ik hem opgebeld om te zeggen dat hij toch echt op moest schieten met doodgaan, omdat het jurkje anders niet meer zou passen. Mijn man verschoot alle kleuren van de regenboog, terwijl bij ons de tranen over de wangen liepen van het lachen. Jochem Myjer verklaarde het mooi: ‘De klote dingen van het leven moet je kruiden met humor om de angel eruit te halen.’

Toedeledokie

Bij van Duin op de Achterbank bespreken André van Duin en Jochem Myjer tot hoever je kunt gaan als cabaretier zonder iemand écht te beledigen. Jochem vat het mooi samen als hij zegt: ‘Zijn de mensen die je op de hak neemt zelf beledigd of zijn het vooral andere mensen die vinden dat jij deze mensen beledigd?’ Dat is precies waar ik als columnist weleens tegenaan loop. Soms zoek je het randje op, omdat je een programma of persoon gewoon niet te doen vindt. 

Opinie is opinie en wij bij Tv-Vrouw geven nu eenmaal graag onze ongezouten mening overgoten met een sarcastisch sausje. Heel geregeld krijgen wij een berichtje van de desbetreffende persoon dat ze zo hard hebben moeten lachen om de column, terwijl op hetzelfde moment lezers op social media losgaan vanwege de ‘beledigende’ toon. Ik verwijs de betreffende lezers met liefde door naar andere online magazines en vraag, als ze mij echt irriteren ‘of ze zichzelf even uit willen laten’. If you can’t stand the heat, stay out of the kitchen.

Vergeven en vergeten

André van Duin en Jochem Myjer, bedankt voor het heerlijke gesprek in Bij van Duin op de Achterbank. Het was genieten, ik vergeef jullie daarom graag dat het normaliter hooguit 10 minuten rijden is van Corpus naar de Stadsschouwburg. Ook zal ik verder niet zeuren dat er gesuggereerd werd dat Loretta Schrijver jullie chauffeuse was deze rit. Want we weten natuurlijk allemaal dat als Loretta daadwerkelijk achter het stuur had gezeten, we onophoudelijk haar aanstekelijke lach hadden gehoord tijdens deze vermakelijke rit. Ik kijk uit naar de rest van de gasten Bij van Duin op de Achterbank.

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Bij van Duin op de Achterbank te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb je aflevering 2 van Bij van Duin op de Achterbank met Jochem Myjer gemist en ben je nieuwsgierig naar de gesprekken van André met zijn gasten, kijk alle afleveringen dan terug op NPOStart.

Beeld bron: Still Tv NPO 1 / Omroep Max / Bij van Duin op de Achterbank / 2023

Home » Televisie » aflevering 2 Bij van Duin op de Achterbank 2023