Ik Vertrek: Pannenkoeken verruilen voor tapas bleek een slecht plan

Iedere Ik Vertrek fanaat herinnert zich deelnemers Theo en Jolanda waarschijnlijk nog wel. In 2016 vertrokken zij naar Gambia om daar een pannenkoekenbar te openen. Ik gok, dat er met mij een heel legioen kijkers erg nieuwsgierig waren hoe dat af zou lopen. Mij krijg je sowieso niet warm voor Gambia en al helemaal niet in combinatie met iets dat ik hooguit op zondagochtend nuttig. Ik vertrek om in Gambia pannenkoeken te bakken, klinkt toch best een beetje gek? In de follow up aflevering van Ik Vertrek nemen we ook een kijkje bij Jeroen en Marleen.

Het Ik Vertrek avontuur van Theo en Jolanda

Zes jaar lang werken Theo en Jolanda zich het ‘zwaad’, oftewel het zweet in hun bilnaad en niet zonder succes. Logisch, iedere avond Nederlandse snacks gaat ook vervelen dus kwamen de toeristen graag een deur verder voor een pannenkoek. Theo en Jolanda hadden het op zich prima naar hun zin, maar het was toch wel hard bikkelen en dat ging vooral Jolanda toch een beetje tegenstaan.

We treffen Theo en Jolanda dan ook in Nederland, waar ze aan het pakken zijn om aan hun volgende Ik Vertrek avontuur te beginnen. Ze verhuizen naar Spanje om daar een bar-bistro te runnen. Ik krijg onmiddellijk een error in mijn kop. Ben ik nou gek? Dat wordt toch gewoon weer keihard bikkelen? Ik bedoel, werken moet je overal als je geen liggende gelden hebt. Als ze vervolgens vertellen dat ze zich willen gaan richten op tapas op de menukaart, lig ik er echt af. Goed idee joh, tapas hebben ze vast nog niet in Spanje.

Spanje

Het wordt een regelrecht fiasco in Spanje. De terrassen bij de buren zitten afgestampt terwijl Theo en Jolanda geen tafeltje bezet weten te krijgen in hun nieuwe Ik Vertrek avontuur. Terugkeren naar Nederland is geen optie, want ze hebben een huurcontract van 5 jaar afgesloten voor de bar-bistro. In november 2022 moeten ze de deur definitief sluiten, maar ze blijven nog ruim 4 jaar verantwoordelijk voor de betaling van de huur van 2000 euro per maand.

De paniek is dus groot en ze hebben geen idee hoe ze dit op moeten lossen. Ik heb met ze te doen, want het is een sympathiek stel en niet te beroerd om te werken. Ze hebben nog dozen vol met flessen stroop, misschien op een lokaal marktje gaan staan?

De droom van Ik Vertrek deelnemers Jeroen en Marleen werd een nachtmerrie

Na deze, toch lichtelijk teleurstellende Ik Vertrek 2023 Follow Up krijgen we opnieuw een kijkje in het leven van Marleen en Jeroen die in 2012 naar Italië vertrokken. Ze kochten daar een appartementencomplex met woonhuis en wisten er een prachtig onderkomen van te maken.

Drie jaar lang draaide hun appartementencomplex succesvol en hun leven liep op rolletjes. Tot die ene zwarte dag die alles op z’n kop zette. In augustus 2016 werd de streek getroffen door een aardbeving die een groot gedeelte van hun complex onbewoonbaar maakte. God zij dank kwamen Marleen en Jeroen er zelf zonder kleerscheuren vanaf.

Heropbouw na aardbeving in Italië

Jeroen en Marleen besloten niet bij de pakken neer te zitten na deze traumatische gebeurtenis in hun Ik Vertrek avontuur en begonnen een meubelmakerij. Marleen ontwerpt en Jeroen bouwt in zijn werkplaats prachtige houten meubels. Het duurde uiteindelijk vanwege de bureaucratie in Italië, 6 jaar voor ze weer konden gaan opbouwen. Het is prachtig geworden en niet onbelangrijk, aardbeving bestendig gebouwd.

Respect voor dit doortastende stel, want ik moet eerlijkheidshalve bekennen dat ik al weg was geweest. Ik weet heus dat rampspoed je overal om de oren kan slaan, maar waar ik nog keuzes heb, ren ik voor mijn leven. En geloof me, ik ben niet zo’n renner. Aardbevingen, tornado’s, lava spuwende vulkanen, ik blijf er graag bij uit de buurt. Dan maar laf.

Klik hier om alle artikelen over de afleveringen van Ik Vertrek te lezen.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb jij aflevering 8 van Ik Vertrek 2023 gemist en wil je graag zien hoe het Theo en Jolanda in Gambia is vergaan en Jeroen en Marleen in Italië? Kijk Ik Vertrek 2023 dan terug op NLZiet

Beeld bron: AVROTROS / Ik Vertrek / 2023

Home » Televisie » aflevering 8 seizoen 24 Ik Vertrek 2023