Urk: Gelukkig hebben we de tweeling nog!

Urk 2023

Welgeteld één aflevering van seizoen 8 van de serie Urk heb ik het volgehouden zonder opkomend, brandend gal in mijn slokdarm en eigenlijk vind ik dat nog best knap. Het spijt mij oprecht en ik wilde het echt een eerlijke kans geven, maar waar in hemelsnaam zit ik naar te kijken? De Urkers zijn niet te verstaan, ze zijn niet grappig en het boeit mij nog geen 5 minuten. Oké, ik neem mijn woorden een heel klein ietsepietsie terug, want tweeling Gerda en Mathilde uit de serie Urk is best vermakelijk. Maak daar desnoods een serie mee. ‘De Olijke Tweeling van Urk’ ofzo, maar verlos mij van Tony, Derre, Teun en vooral van Greetje. 

Derre heeft er zin in…

Als Tony met zijn kleinzoon Tony jr. een nieuwe oorbel uit gaat zoeken, zit Derre er als een oorwurm bij in de auto. Zou ze er de pest in hebben dat ze door het uitstapje naar de lokale juwelier in Urk effectieve poetstijd misloopt? Het is tenslotte al twee dagen geleden dat Derre de ramen heeft gelapt en ze meende vanmorgen een ‘kalkdrupje’ te hebben gezien op het raam aan de voorzijde van het huis. 

Of baalt ze dat die kleine etter op de achterbank een hoop geld gaat kosten vandaag, aangezien het om een gouden maatwerk oorbel gaat, terwijl zij al in geen decennia meer iets van goud cadeau heeft gekregen van Tony?  Hoe dan ook, het lijkt me zaak dat Derre oplet waar ze haar voeten neerzet als ze uitstapt, voor ze struikelt over haar eigen smoelwerk.

Smakeloze rariteiten

Teun en Greetje zijn in aflevering 2 van de serie Urk nog steeds in Gent vanwege hun twee daagse antiek-verzamel-trip. Ze ontbijten lekker op bed in het hotel, want volgens Greetje kun je daar lekker knoeien. Dat bed wordt namelijk toch weer verschoond. Oh daar hebben we er weer zo eentje. Poetst thuis op Urk de badkamer met een tandenborstel, maar elders maakt het allemaal niet zoveel uit. Ik haat dat. Sterker nog, bij mij is het contra. Smetvrees is mij behoorlijk vreemd, maar juist elders haal ik een kruimel met een natte vinger nog van de vloer. 

Wanneer ze een rariteitenwinkel aandoen omdat Greetje nog een oude tafel zoekt, roept ze onder de indruk van zoveel meuk: ‘Oh mijn hoofd ontploft!’ Nou nou… Geen dingen beloven die je niet nakomt hè Greet! Ze laat haar oog vallen op een afzichtelijke tafel, maar die blijkt niet meer in de bus te passen. Zie het maar als een teken van boven, want je laat je hond er nog niet tegenaan pissen. Maar goed, over smaak valt niet te twisten en over geen smaak al helemaal niet.

De olijke tweeling

Mathilde woont lekker bij haar moeder in op Urk nu haar relatie met de vader van haar zoontje Jason over is. Moeder en dochter keutelen wat af door de dag heen. Zus Gerda is druk met de babykamer en haalt her en der meubeltjes weg bij familie voor haar nog ongeboren dochtertje. De zussen kijken samen oude filmpjes uit hun jeugd en eten een grote pizza met knoflooksaus en satésaus. Spannender dan een pizza met sausjes wordt het niet, al vind ik dat vanwege het hoge ‘goorheidsgehalte’ al spannend genoeg. 

Het is de puurheid van de tweeling wat de serie Urk het aangenaam maakt om naar te kijken. Mathilde en Gerda zijn wie ze zijn, nemen geen blad voor hun mond en doen wat ze doen. Geen opsmuk en ze doen zich, volgens mij niet anders voor dan ze zijn omdat er een cameraploeg in hun nek hijgt. Omwille van de tweeling ben ik er volgende week dus weer bij. Greetje en de andere personages uit de serie Urk neem ik dan wel op de koop toe. 

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb je de tweede aflevering van seizoen 8 van de serie Urk gemist en wil je ook genieten van de nuchtere tweeling en het shopping avontuur van Greetje en Teun zien? Kijk deze aflevering van seizoen 8 van Urk dan terug op KIJK of NLZiet.

Beeld bron: (c) Wessel de Groot

Home » Televisie » aflevering 2 seizoen 8 Urk 2023