Mr. Frank Visser doet Uitspraak: Webcamsex veroorzaakt burenruzie

Mr. Frank Visser doet Uitspraak 2023

Het is donderdagavond. Met de laatste hap van mijn pizza amper achter de kiezen duik ik de bank op. Tijd voor het toetje. Geen bakje yoghurt of dubbelvla en al helemaal geen zacht en luchtige vla. Nee, vanavond is het weer tijd voor mijn ultieme guilty pleasure Meester Frank Visser doet Uitspraak.

Kerkrade

Deze week is Victor voor Mr. Frank Visser doet Uitspraak afgereisd naar Kerkrade alwaar we kennismaken met de 75-jarige Sabrina en de uit Syrië gevluchte Mohammed. Sabrina heeft de hulp van het televisieprogramma Meester Frank Visser doet Uitspraak ingeschakeld, omdat ze er helemaal doorheen zit. Mohammed woont met zijn vrouw en drie jonge kinderen al zeven jaar in de woning boven haar. Ze zegt gek te worden van het lawaai dat de bovenburen en dan met name de kinderen vaak tot diep in de nacht maken. Gestamp op de trap, gestuiter van ballen. Buurman Mohammed op zijn beurt vindt dat Sabrina zich aanstelt. ‘De kinderen liggen voor 22.00u op bed en niemand draagt schoenen in huis.’

Onderuitgezakt op de bank concludeer ik dat het tot nog toe een dertien in een dozijn verhaal is. Ik schenk maar snel even een wijntje in voordat ik indut. Weer terug voor de tv verslik ik me bijna in de eerste slok, als ik hoor wat de reden is dat de relatie tussen de twee buren is afgegleden naar schelden, middelvingers opsteken, het gooien van soep en het zwaaien met messen. En dan te bedenken dat ze eerst nog bij elkaar over de vloer kwamen en gemoedelijk samen aten.

Oneerbaar voorstel

Sabrina blijkt haar nieuwe buurvrouw gevraagd te hebben mee te doen aan webcamsex. Uit angst misschien gefilmd te worden is de bovenbuurvrouw op advies van haar man gestopt met haar bezoekjes aan Sabrina. Sindsdien heeft de familie het contact beperkt tot ‘hallo’ en ‘goedendag‘. Viktor Brand weet niet wat hij hoort. Als hij vervolgens met zijn welbekende grote verbaasde ogen verhaal gaat halen in Kerkrade bij Sabrina in Mr. Frank Visser doet Uitspraak doet zij geen enkele moeite dit te ontkennen. Sterker nog, ze vertelt met trots al 30 jaar aan webcamsex te doen. Bestaan die dingen al zo lang, vraag ik me af. Hoe dan ook, daarna is het van kwaad tot erger gegaan tussen de buren.

Ik weet niet hoe dat bij jullie is, maar het idee van een 75-jarige vrouw die hitsig voor de webcam zit, maakt dat bij mij de laatste pizzapunt langzaam zijn weg terug naar boven begint te zoeken. Snel nog een slok wijn. In een flits zie ik nu ook de zoon van Sabrina op de bank zitten naast zijn moeder die met een dampende sigaret in haar hand haar verhaal nog een keer doet. Als er niets aan het probleem van zijn moeder gedaan wordt, is zoonlief best bereid de boel zelf op te gaan lossen. ‘Dan maar naar de gevangenis’, zo redeneert hij. Eerlijk? Zijn hele voorkomen doet mij vermoeden dat hij de bajes al eens eerder van binnen heeft gezien.

Veilig Thuis

Dat geen middel geschuwd wordt, blijkt even later ook uit het feit dat buurman Mohammed een tijdje terug een brief heeft ontvangen van Veilig Thuis met daarin het vermoeden van kindermishandeling. Stel je voor, je vlucht met je gezin uit je moederland, laat al het vertrouwde achter om weg van alle ellende een nieuw leven op te bouwen en dan kom je in Kerkrade terecht, waar er na een paar jaar weer een bom onder je geluk wordt gelegd en waar je aan alle kanten genaaid wordt door je buurvrouw.

Hoe dan ook, aan Mr. Frank Visser wederom de taak om de boel tot aan het gaatje uit te gaan zoeken om uitspraak te kunnen doen. Ook Viktor mag weer even helemaal los met stampen op de trap en het stuiteren met ballen, tijdens het meten van de decibellen. Buurvrouw Sabrina gelukkig niet. Stel je voor dat het gekreun en gesteun van haar ook nog eens aan een decibel test onderworpen had moeten worden.

Onbedoeld herinnert de webcam bejaarde mij eraan dat mijn poes nog geen avondeten heeft gehad. Snel even het bakje van poezenbeest vullen en een nieuw glas wijn inschenken. Je zou er alcoholist van worden.   

De uitspraak 

Net op tijd duik ik weer op de bank om de uitspraak te horen. Mr. Frank Visser doet de uitspraak in Kerkrade dat Mohammed en zijn gezin geen lawaai meer mogen maken na 22u en sloffen moeten gaan dragen om het geluid te dempen. ‘Bordeelsluipers zal hij bedoelen’, zeg ik knipogend tegen mijn partner die de hele uitzending geboeid mee heeft zitten kijken.

Ook verbiedt Mr. Frank Visser, Mohammed en Sabrina nog contact met elkaar te hebben. Wie zich hier niet aan houdt moet de ander een boete van 100 euro betalen. Dit kan oplopen tot maar liefst 10.000 euro. Ik denk dat, dat waarschijnlijk meer is dan Sabrina ooit nog zal gaan verdienen met haar webcamsex. 

Mijn tweede glas wijn is inmiddels ook leeg, de pizza is gelukkig blijven zitten ondanks dat het beelddenken over de webcam activiteiten van de bejaarde Sab nog even doorgaat. Ik vraag mij iedere keer weer af waar ze de mensen toch vandaan halen. Welk castingbureau heeft er zo’n groot bestand van acteurs en figuranten? Of zouden er gewoon echt zoveel verknipte figuren in ons landje rondlopen? Wat denken jullie?

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Mr. Frank Visser Doet Uitspraak te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media❤️ 

Heb jij aflevering 4 van Mr. Frank Visser doet Uitspraak gemist en ben je benieuwd hoe de gemoederen tussen Sabrina en Mohammed opliepen in Kerkrade? Kijk dan deze aflevering terug op KIJK of NLZiet.

Beeld bron: Still Tv SBS6 / Mr. Frank Visser doet Uitspraak / seizoen 8 /2023

Home » Televisie » aflevering 4 seizoen 8 Mr. Frank Visser doet uitspraak