Chateau Meiland: O nee, ze zijn terug!

Chateau Meiland 2023

Ze heeft het echt gedaan. Ik kan het haast niet geloven dat iemand zo ver gaat om onder de verslaglegging van het nieuwe seizoen van Chateau Meiland uit te komen. Elke lantaarnpaal in de wijde omtrek van het gehucht waar ze woont heeft ze afgelikt. Zelfs de fiets van de burgemeester heeft een flinke lebber gekregen. Over wie ik het heb? Mijn collega redacteur Sandy, de vaste Chateau Meiland columnist.

Happend naar adem en met een stem alsof ze drie en een halve perkamentrol had ingeslikt, belde ze mij op. ‘Joor, kan je alsjeblieft het nieuwe seizoen van Chateau Meiland van mij overnemen? Ik ben zo ziek als een hond.’ Het liefst had ik Sandy overdwars door de telefoon getrokken, maar ze klonk zo ontzettend beroerd dat de softie in mij besloot haar te helpen. Wat ben ik toch een onnozele sufferd…

Gekluisterd voor de buis

Daar zit ik dan op maandagavond verplicht te kijken naar seizoen 8 van Chateau Meiland. Nog voordat het eerste reclameblok is aangebroken begrijp ik Sandy volkomen. Ook ik verlang naar een lantaarnpaal om aan te likken. Zelfs de wc-bril van de plaatselijke kroeg lijkt op dit moment een woest aantrekkelijke lekkernij. Ik lig liever strontziek op bed met de Oost-Vinkeveense builenplaag, dan nog een aflevering van Chateau Meiland uit te zitten.

Op zich heb ik niks tegen de Meilandjes. Het is met name de chaotische hysterie van de familie Meiland die maakt dat ik mijn hersenpan tot bloedens toe tegen de muur wil slaan. Wat mankeert die mensen? Afgelopen zomer hebben ze hun handen vol gehad aan een verhuizing, het afscheid van oma én het huwelijk van dochter Maxime. Waarom zou je daarna je weer van alles op je hals halen en obsessief op zoek gaan naar een nieuw project? Willen die mensen een jaarabonnement op een burn-out ofzo?

Wat een goed idee!

Martien en Erica Meiland hebben het briljante idee om een pand in Hengelo toe te voegen aan hun vastgoed verzameling en Maxime wil verhuizen naar een peperduur chateau. Dat het nieuwe kot van Max onbetaalbaar is en ze hiervoor de auto, werkster en BSO van dochtertje Claire in de ban moet doen, lijkt haar niet zoveel te boeien. Het doel heiligt blijkbaar de middelen. Intussen is Villa Vito, het vorige project van Maxime, een vroege dood gestorven en zijn de scherven nog niet eens opgeruimd.

Begrijp jij het nog? Ik in ieder geval niet. En dat er naast al het bovenstaande ook nog fanatiek gezocht wordt naar één of twee nieuwe honden is al helemaal niet te bevatten. Vreemd genoeg is Martien het over de honden met mij eens. Wie had dat ooit gedacht, dat die huppelende sjaal en ik nog eens op één lijn zouden zitten.

Doe mij maar een paal

Wanneer de familie ineens halsoverkop het Hengelo vastgoedplan inruilt voor een gedateerd pension in Noordwijk kan ik het tempo van deze aflevering van Chateau Meiland niet meer bijhouden. De ader op mijn voorhoofd begint steeds harder te kloppen, mijn oren suizen en ik begin zwarte vlekken te zien. Sandy, welke lantaarnpalen heb jij afgelebberd? Ik geloof dat ik ook een likje wil.

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Chateau Meiland te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb jij aflevering 1 van seizoen 8 van Chateau Meiland en hun enthousiasme over het gedateerde pension gemist? Kijk dan het nieuwe seizoen terug op Kijk of NLziet.

Beeld bron: (c) Tom Cornelissen

Home » Televisie » aflevering 1 seizoen 8 Chateau Meiland 2023