Wie is de Mol: Jurre Geluk is een billenman

Wie is de Mol 2023

Het was geen eenvoudige beslissing, maar het team van Tv-Vrouw heeft besloten in aanloop naar de finale, met onmiddellijke ingang columnist Jorit van Wie is de Mol 2023 te halen vanwege gezondheidsredenen. Onze Jorit blijkt namelijk aan het Post Traumatische Mol Syndroom te lijden. 

Ik zal vanwege privacy redenen gevoelige informatie weglaten, maar als je nachtenlang beeldmateriaal van Wie is de Mol aan het terugspoelen bent uit angst dat je hints gemist hebt en nergens anders meer over kunt praten is er toch wat mis. Ze heeft zelfs als mol verkleed carnaval gevierd! Lieve Jorit, ga jij vanaf aanstaande maandag maar lekker de Meilandjes kijken, meid. 

Verdacht steentje

Laat ik vooropstellen dat het programma Wie is de Mol ook wel gekmakend is hoor. Je gaat dingen zien die er niet zijn. Het beginshot van aflevering 8 laat een rots zien en een split second meen ik een steentje te herkennen dat ik al eens eerder heb gezien tijdens een interview met Ranomi Kromowidjojo op een grindpad. Dat moet een aanwijzing zijn dat zij de mol is, toch? Gelul natuurlijk, maar ik zie echt theorieën langskomen van gelijke strekking. Oftewel, spijkers op laag water zoeken.

#wateengelul

Wie is de Mol 2023 lijkt dit seizoen een beetje last te hebben van een identiteitscrisis. Waar we vorige week al even het gevoel hadden in Expeditie Robinson te zijn terechtgekomen, is het nu alsof we een aflevering van Het Perfecte Plaatje kijken. De kandidaten gaan op safari en moeten een fotoreportage maken waarvan ze zelf het thema bedenken. 

Wie is de Mol kandidaat Jurre Geluk besluit tijdens de foto opdracht voor het thema kont te gaan. Een klein kontje, een iets grotere kont en de mega grote reet van een neushoorn. Dieren schamen zich nooit over hun uiterlijk en in het kader van body positivity lijkt het Jurre een mooie insteek voor een drieluik. 

Die hele term body positivity komt onderhand behoorlijk mijn neus uit. De influencers die kirren dat je prachtig bent met al je rondingen, maar zelf hun hele bekkie al hebben laten fillen en liften. Voor ze hun post plaatsen gaat er eerst nog bewerkingsprogramma plus filter overheen om vervolgens af te sluiten met de hashtag #mooizoalsjebent

Klaar als een klontje 

Het is echter het thema van Soy dat onmiddellijk mijn aandacht trekt. Zijn drieluik heeft als titel ‘Niet graag alleen.’ Ik ben eruit. Het antwoord op de vraag Wie is de Mol van 2023 kan niet anders dan Soy Kroon zijn na zijn titel bij de foto opdracht. Er is niets eenzamer dan je alleen te voelen in een groep mensen. Gelukkig is de finale van Wie is de Mol niet heel ver weg meer, want nu ik weet dat het Soy is, is de leut er wel een klein beetje van af. 

Maar wacht eens even…  Waarom heeft Wie is de Mol kandidaat Ranomi Kromowidjojo haar drieluik in zwart-wit laten afdrukken? Is dat omdat de mol geen kleur ziet? Dan is het toch Ranomi. Denk ik… Alhoewel ik mij wel afvraag waarom Jurre zo gespitst was op envelop nummer 2 waarin de vrijstelling voor de finale zat. Zou Jurre Geluk dan toch de mol zijn of ligt dat te veel voor de hand? Het is toch om horendol van te worden?

Schiet mij maar lek

Na het ontbijt moeten de kandidaten van Wie is de Mol de test al maken. De laatste vijf vragen zijn vragen over een opdracht die nog moet plaatsvinden. Ze gaan lasergamen en ik ben benieuwd of het te doen is om op basis van de antwoorden deze opdracht een beetje te sturen? Ik moet jullie het antwoord schuldig blijven, echt geen idee of dat gelukt is. Voor mij gaat de opdracht net allemaal een beetje te rommelig en zie ik al snel door de bomen het bos niet meer. 

Ik heb het vermoeden dat Soy Kroon niet alleen op tegenstanders schiet, maar ook Daniël Verlaan onder vuur neemt, om zo toe te werken naar het juiste antwoord in zijn Wie is de Mol test, je moet toch wat om de finale te bereiken. Het blijft bij een vermoeden, want ik zie slechts rennende en schreeuwende kandidaten als molloten over een veld heen schieten, maar wat er nu daadwerkelijk allemaal gebeurt… shoot me.

Geen toetje vanavond

Jurre Geluk heeft een vrijstelling voor de finale door het winnen van de foto opdracht, maar de overige drie kandidaten, Daniël Verlaan, Ranomi Kromowidjojo en Soy Kroon kunnen ook nog even opgelucht ademhalen, want ze gaan allemaal door naar aflevering 9 van Wie is de Mol 2023. Ik haat dat! Het is als een etentje zonder dessert. Het spannendste onderdeel is voor mij de schermpjes bij de eliminatie. Of zou dat komen omdat de schermpjes betekenen dat ik eindelijk weer een beetje achterover kan leunen? Een uur op het puntje van je stoel is tenslotte niet erg comfortabel.

Ik klap mijn laptop nu snel dicht, voor ik ook nog urenlang alles af ga speuren op eventueel gemiste hints van Wie is de Mol. Eén columnist met PTMS is meer dan genoeg. We gaan het wel zien de komende weken.

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Wie is de Mol te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb je aflevering 8 van Wie is de Mol 2023 gemist en ben je benieuwd naar hoe het de kandidaten met de foto opdracht verging? Kijk de aanloop naar de finale van seizoen 23 van Wie is de Mol dan terug op NPOstart of NLziet en zoek naar hints.

Beeld bron: Still Tv NPO 1 / Avrotros/ Wie is de Mol / seizoen 23 / 2023

Home » Televisie » aflevering 8 seizoen 23 Wie is de Mol 2023