Bij van Duin op de Achterbank: Liedjes Tineke Schouten uit tv-shows geknipt

Tineke Schouten bij van Duin op de Achterbank 

André van Duin haalt Tineke Schouten op om bij hem en zijn chauffeur van deze week op de achterbank plaats te nemen. Wie kent haar niet zou ik haast willen zeggen. Al veertig jaar laat Tineke heel veel mensen lachen met haar typetjes. Ze schrijft al haar shows van A tot Z zelf en het verveelt haar nooit om op het podium te staan. 

Als ik de naam Tineke Schouten hoor, dan popt als eerste het typetje Lenie uit de Takkestraat in mijn brein op. Ik kan niet beschrijven hoe erge takkehekel ik aan dat personage heb. Eerlijk gezegd heb ik met geen enkel typetje van Tineke een connectie. Ik drop de bom maar gewoon gelijk, want ik val uiteindelijk toch door de mand. Haar shows zijn niet mijn soort humor. 

Zonderling

Ooit namen mijn schoonouders mij mee naar een voorstelling van Tineke Schouten. Vrolijker dan op die avond heb ik die ouwelui nooit meer gezien. Ze gingen werkelijk compleet stuk van het lachen. Ik zat erbij en ik keek ernaar. Onbewogen en mij afvragend hoe lang zo’n show nu eigenlijk duurt. Al doe ik nog zo mijn best, de lach blijft uit. 

Voor de lezers die nu denken dat ik een zure vrucht ben, maak je geen zorgen, ik kan heel intens lachen. Het gebeurt geregeld dat een Tena Lady incontinentie slip meer dan gewenst had geweest. Sterker nog, het mooie rode fluweel Bij van Duin op de Achterbank zou ik met één goede grap kunnen verruïneren.

Het is gewoon een feit dat ik op geen enkel gebied een graadmeter ben. Terwijl al mijn vriendinnen in de ban waren van Michael Jackson en Madonna, luisterde ik op mijn kamertje heimelijk naar de muziek van Dolly Parton en Diana Ross. De hilarische tv serie waar iedereen laaiend enthousiast over is, vind ik niet om aan te loeren en de favoriete gerechten van het gros van de mensheid vind ik niet te vreten. Het is wat is, wat doe je eraan?

Mond houden

In de voorgaande afleveringen van Bij van Duin op de Achterbank kwam het al ter sprake en ook nu komen Tineke Schouten en André van Duin tot de conclusie dat heel veel grappen die ooit als hilarisch werden bestempeld, heden ten dage niet meer kunnen. Een trieste constatering die mij pijnlijk doet beseffen dat ons de mond meer en meer wordt gesnoeid. 

Natuurlijk vindt niemand het leuk om beledigd of gekwetst te worden en dat we wat meer rekening met elkaar houden is geweldig, maar zijn onze zieltjes niet wat té teer geworden in de loop der jaren? Ik maak me daar soms serieus zorgen over. Zorgen zijn echter weg te eten, dus een doosje goede bonbons doet de boel wel relativeren gelukkig. 

Heel misschien

Schouten laat als boegbeeld van de komische typetjes weten dat ze eigenlijk het liefste zingt. In haar liedjes laat de cabaretière ook meer zichzelf zien. Dat ik weinig bekend ben met haar liedjes is niet zo vreemd. Die worden er namelijk voor tv-shows vaak uitgeknipt, vertelt Tineke Schouten bij van Duin op de achterbank. André heeft echter een gitaar meegenomen en ze brengt een prachtig nummer ten gehore. 

Ik zie op de achterbank bij van Duin een vakvrouw zitten, dat Tineke Schouten al 40 jaar lang keihard met heel veel passie werkt zal niemand gemist hebben. Daar heb ik respect en bewondering voor, maar mij liever niet bellen als je een kaartje over hebt. Heel misschien neem ik het in overweging als het om een show gaat met louter zelfgeschreven liedjes van Tineke, maar ik beloof niks.

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Bij van Duin op de Achterbank te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb je aflevering 5 van Bij van Duin op de Achterbank met Tineke Schouten gemist en ben je nieuwsgierig naar wie deze week de chauffeur van André van Duin is? kijk alle afleveringen dan terug op NPOStart.

Beeld bron: Tineke Schouten en André van Duin © MAX

Home » Televisie » aflevering 5 Bij van Duin op de Achterbank 2023