Lang Leve de Liefde: Tessa nodigt vader uit voor vleeskeuring

Lang Leve de Liefde 2023

De dames zien het niet zitten. Ze worden niet warm van de mannelijke deelnemers die hun intrede doen bij Lang Leve de Liefde. Vijf van de negen stellen besluiten na 24 uur samenzijn om niet te verlengen, omdat de dame in kwestie geen vlinders in d’r buik voelt. Of überhaupt aangeeft geïnteresseerd te zijn in de mannelijke verschijning. Stellen deze vrouwen te hoge eisen of weten zij gewoon heel goed wat ze willen? Of lopen de heren te hard van stapel en zijn deze bar slecht in alleen zijn? Wie zal het zeggen…

Een goede beurt

Zo op het eerste gezicht vind ik Lang Leve de Liefde deelnemers Saskia en Bas best een leuk stel. Gezellig samen op het tuinbankje selfies maken en lachen als twee pubers, daar is toch niks verkeerds aan? Ook vind ik Bas een behoorlijke eerlijke vent, die goed weet waar zijn zwakke punten liggen. Het is vooral Saskia die zich een aap schrikt, wanneer het woordje seks valt. Ik vind het heel lief dat deze vastgeroeste dame haar kinderen altijd voorop heeft gezet, maar volgens mij heeft ze gewoon ‘een goede beurt’ nodig. En dat gelul van: ‘Ik ben een te sterke vrouw voor je’, kan prima met een aantal zweepslagen getemd worden.  

Als we inzoomen op de date van Jolanda en Mark, dan lijkt die redelijk vlotjes te verlopen. Totdat ook zij samen op het beruchte tuinbankje zitten en de ongemakkelijke stiltes van het scherm afdruipen. Tja, op een gegeven moment raakt de gespreksstof gewoon op tijdens 24 uur samenzijn. Zeker als je gehoopt had op ‘de ware liefde’ en je met een kerel zit opgescheept waar je nul aantrekkingskracht bij voelt. Of is dit wellicht een gevalletje van onvoldoende het hart openstellen?

Sexy?

Bij Lang Leve de Liefde deelnemers Myrna en Marco is het duidelijk dat Myrna totaal niet heet wordt van haar date. Wanneer ze de vraag krijgt wat zij sexy aan hem vindt, bekijkt ze hem van top tot teen met de meest afkeurende blik die ik ooit gezien heb. Het komt niet eens bij haar op om te zeggen ‘je oren staan mooi in verhouding met je hoofd’ of ‘dat ene moedervlekje op je arm ziet er grappig uit’. Nee hoor. Een ijzige lange stilte zegt al genoeg. Ik had het persoonlijk niet erg gevonden als ze tijdens het eten in dat worstje was gestikt, wat ze als verse haring naar binnen werkt. 

Romantische bel

Dan hebben we nog Lilian en haar populaire kroegtijger Carel. Ze struikelt niet alleen over die vreselijk cheesy vleierij van hem, maar ook over zijn dag-en-nacht ritme. Best raar, want een complimentje hier en daar vinden wij vrouwen toch best fijn om te horen? Al denkt charmeur Carel dat Lilian wel voor hem valt als hij de volgende ochtend laat weten dat hij gedroomd heeft dat ze samen lekker in bad zaten. Wat is dat toch met die mannen? Denken ze nou echt dat ze op die manier een lady kunnen strikken? En dan verbaasd zijn als de vrouw zich uit de voeten maakt. 

Het volgende Lang Leve de Liefde koppel bestaat uit Serena en Rishon. Hoe kan het toch dat Serena niet valt voor deze ‘Michael Jackson look al like’ met zijn gekke stemmetjes en bewegingen? Saai is het in elk geval niet met die rare snuiter en zijn perfecte bos haar. Het lijkt me toch zo heerlijk als mijn vent een uur lang serenades brengt met zijn meest sexy stem. Ook fijn dat z’n exen het allemaal hebben geweten dat hij zo’n seksgod is. Potverdorie, wat een droomvent! Jammer dat Serena zijn ‘liefdesbel’ keihard doormidden prikt. Ik zit er zelf ook een partijtje bij te janken. Het had zo mooi kunnen zijn… Dit Lang Leve de Liefde koppel heeft een mooie kans gemist.

Tenenkrommend

Oja, kennen jullie Lang Leve de Liefde deelnemers Gerard en Tessa nog? De 30-jarige knul, die zijn moeder om het minste of geringste belt? Normaal besteed ik niet meer dan één artikel aan een stel, maar eerlijk zij spannen toch wel de kroon. Ik heb nog nooit zo tenenkrommend voor de tv gezeten. 

Nadat Gerard aan Tessa om haar toestemming heeft gevraagd om haar een kusje te mogen geven en ze minutenlang innig in elkaar verstrengeld brommers zitten te kieken, kan Gerard het niet laten om zijn moeder te appen. Althans, je verwacht natuurlijk dat dit het moment is waar wij naartoe hebben geleefd. Dat het welgeteld een kusje van nog geen seconde zonder gesabbel, gekwijl en gedraai is, doet mijn hoofd heen en weer schudden. Als dit het tempo gaat zijn van Gerard en Tessa voor de rest van deze aflevering van Lang Leve de Liefde, dan ga ik tussendoor even een dutje doen. 

Uiteraard wil Gerard na de heugelijke gebeurtenis met zijn moeder beeldbellen. Want als er een kusje is gegeven dan kun je wel zeggen dat je toekomstige vrouw binnen handbereik ligt. Moeders lijkt onder de indruk, dus Gerard kan met gerust hart hun date verder voortzetten. Je denkt nu misschien ‘die columnist is nu wel uitgepraat over dit stel’, maar niks is minder waar. 

Uitgehuwelijkt

Ik dacht dat Gerard erg was, maar over Tessa kan ik ook een boekje opendoen. Aangezien je blijkbaar tussen de 25 en 30-jarige leeftijd toestemming nodig hebt van je ouders voor de juiste partnerkeuze, heeft Tessa haar vader uitgenodigd. Het vuur wordt Gerard aan de schenen gelegd alsof Tessa uitgehuwelijkt wordt. Zowel dochterlief als Geer worden apart gezet en ‘verhoord’ zodat vaders een gedegen keuze kan maken. Allejezus waar bemoeit die man zich mee! Laat je dochter toch lekker zelf uitzoeken waar ze op valt. Het is maar goed dat de moeder van Gerard en de vader van Tessa niet aan elkaar gekoppeld zijn in Lang Leve de Liefde. 

Dat het Tessa allemaal een beetje te veel wordt en haar hoofd begint te tollen, snap ik voor geen reet. Je zit meer dan 24 uur met een mega onzekere dude opgescheept die bijzonder veel waarde hecht aan de mening van zijn moeder. En je hebt je vader uitgenodigd die blijkbaar prima weet wat goed is voor zijn dochter. Ik heb niet het idee dat er ook maar ergens druk ligt op deze date. Een beetje jammer dat Tessa steeds meer afstand neemt van Gerard en daarmee zijn hart in duizend stukjes breekt. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar mijn vertrouwen in de liefde begint zo langzamerhand ook een deuk op te lopen. 

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil jij jezelf ook opgeven voor een date en vind je het leuk om in 2023 een paar afleveringen te stralen in Lang Leve de Liefde? Meld je dan aan op de website van het programma.

Heb Lang Leve de Liefde deelnemers Gerard en Tessa op SBS6 gemist? Op KIJK kun je de afleveringen terugkijken die reeds zijn uitgezonden en ontdekken welke deelnemers van Lang Leve de Liefde 2023 de ware liefde hebben vonden en wie helaas de boot heeft gemist.

Beeld bron: Still Tv SBS6 / Lang Leve de Liefde / seizoen 5 / 2023

Home » Televisie » afleveringen week 8 seizoen 5 Lang Leve de Liefde 2023