Help Mijn Man is Klusser: Woedende Juan… Wat flik jij me nou?!

Help, Mijn Man is Klusser 2023

Ruim veertien minuten, dat is hoe lang Help, Mijn Man is Klusser presentator John Williams nodig had om het huis van Chamilla en Juan te doorlopen om de situatie in beeld te brengen. De ‘oh wat schrik ik hiervan’ act van Williams is dit keer geen act. Hij schrikt daadwerkelijk van de staat van de woning.

Regelrechte bouwval

Het huis, of laten we het beestje maar gewoon bij de naam noemen, de bouwval, is om je kapot van te schrikken. Het plafond ligt open, er zitten gaten en rotte plekken in de vloer en over de staat van het elektra zullen we het maar niet eens hebben. Toch is er ook goed nieuws. Help, Mijn Man is Klusser deelnemers Juan en Chamilla zijn rasechte experts in het slopen van hun woning.

In één kamer tegelijk beginnen met afbreken en daarna de boel weer opbouwen? Nee joh, doe niet zo mal. Gewoon lekker die hele hut van  onder tot boven vakkundig in puin slaan. Slopen is leuk, dat vinden niet alleen Juan en Chamilla, maar ook hun vrienden. Vele handen hebben geholpen met het verruïneren van de woning.

Toen de dag kwam dat de boel weer opgebouwd moest worden, waren de vrienden al met de noorderzon vertrokken. De moed zakte Juan en Chamilla in de schoenen en toen ook de vrolijke sfeer in huis als sneeuw voor de zon was verdwenen, besloot Chamilla aan de bel te trekken bij Help, Mijn Man is Klusser.

Eerste indruk

Wanneer John Williams aankomt treft hij Laika, de hond van de familie aan. De zwarte rakker is druk bezig met stenen vreten. Het arme beestje wil vast helpen om de puinzooi die zijn baasjes ervan gemaakt hebben op te ruimen en is alvast begonnen voordat het klusteam van Help, Mijn Man is Klusser is aangekomen op locatie.

Chamilla toont Williams het huis en al na vijf minuten vraag ik mij af of iemand de dame een infuus met antidepressiva kan geven. Ze zit er compleet doorheen en heeft de moed opgegeven. Het huishouden wordt zo te zien ook niet meer gedaan. De woning is een ware Taj Mahal voor spinnen geworden. Het is bijna een kunstwerk.

Suprise!

‘s Avonds staat John de heer des huizes op te wachten. In het pikkedonker, bij het hek van het erf. Tja, daar vind ik wel wat van. Juan is niet blij en ik kan me best voorstellen dat je na een lange dag hard werken er niet op zit te wachten om plotsklaps oog in oog te staan met een cameraploeg. Wel goed voor de kijkcijfers natuurlijk, om iemand zo de ‘pestpokke tyfus’ te laten schrikken. Want hoe leuk Help Mijn Man is Klusser presentator John Williams het ook verpakt onder het mom van ‘we willen je alleen maar helpen’, het televisieprogramma is en blijft commercie. Geen enkele productiemaatschappij geeft zoveel geld uit, puur om de medemens te helpen. 

Juan is een beetje boos

‘Donder op, flikker op joh!’ Juan laat in niet te misverstane wijze weten wat hij van de interventie vindt. Wanneer hij hoort dat zijn vriendin degene is geweest die hem heeft opgegeven, stormt hij de woning binnen. ‘Wat flik je me nou gvd?’, briest hij woest. Juan voelt zich ondanks de goede intenties van Chamilla flink genaaid en zit er niet op te wachten om als kneus te worden neergezet in het programma Help Mijn Man is Klusser.

Johnnyboy gooit zijn charmes in de strijd en weet zoals altijd feilloos op het gevoel van de deelnemers in te praten. Juan gaat overstag en hoewel ik zijn reactie volkomen begrijp, ben ik blij dat hij hulp wil accepteren. Het gaat anders echt niet goed komen met deze mensen.

De chaos is te groot om de volledige bouwval om te toveren in een paleisje, maar de kamers die aangepakt worden zien er aan het einde van de aflevering van Help, Mijn Man is Klusser voortreffelijk uit. Nu maar hopen dat Chamilla en Juan de kracht kunnen vinden om zelf de rest van hun huis op te knappen…

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Help, Mijn Man is Klusser te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Beeld bron: Still Tv RTL4

Home » Televisie » aflevering 3 seizoen 16 Help, Mijn Man is Klusser 2023