Droomhuis Gezocht: Wegdromen in een Portugese Harry Potter boekhandel

In deze herhaling van het omroep Max programma Droomhuis Gezocht gaan Dionne Stax en Carrie ten Napel op zoek naar een huis voor deelnemers Erik en Saskia. Het stel is bijna veertig jaar samen en is toe aan een nieuwe fase in hun leven. Hun geluk willen ze slijten in Portugal nabij het stadje Coimbra in het bruisende Porto.

Droomhuis Gezocht voor Erik en Saskia

Woningen kijken is echt mijn ding. In mijn hoofd ben ik al aan het verbouwen en inrichten van de woningen die ik te zien krijg in Droomhuis Gezocht. Naast het bingen van het programma kijk ik dan ook wekelijks op Funda om te kijken of daar het perfecte huis op staat. Mijn kerel wordt gek als ik weer eens praat over een woning die ik helemaal perfecto mundo maak. Iedere gek z’n gebrek zullen we maar zeggen en het is gelukkig een vrij onschuldige hobby.

Bij het horen en zien van deelnemer Erik in Droomhuis Gezocht moet ik wel even mijn aandacht erbij zien te houden. De zeer vriendelijk ogende man heeft namelijk een baardje. En precies dat baardje doet hem lijken op een geit die is omgetoverd naar een menselijk gedaante. Erik zelf en zijn vrouw Saskia vinden de plukken watten onder zijn kin waarschijnlijk prachtig, maar ik krijg er de kriebels van. Daarnaast praat hij met een slissende stem die me terugbrengt naar de slang uit de film Jungleboek. Om te voorkomen dat de looks van Erik me afleiden van het programma besluit ik me op Saskia te focussen. Zij heeft gelukkig een mening over de huizenkeuzes en een ideaalbeeld van het huis dat hoort bij een nieuw stadium in hun leven. 

De boekhandel van mijn dromen in Portugal

Carrie ten Napel neemt ons in Droomhuis Gezocht mee naar interessante bezienswaardigheden in Portugal. De goedlachse presentatrice krijgt een ‘wauw gevoel’ als ze de mooiste boekwinkel van de wereld instapt. De boekwinkel lijkt wel een sprookje! Meer dan 120 miljoen boeken liggen in de winkel. Bij binnenkomst wordt je oog meteen getrokken naar de organisch rode trap in het midden van de ruimte. Het mooie art deco is geïnspireerd door Harry Potter auteur J.K. Rowling.

Mijn ogen worden steeds groter en mijn mond valt wijd open tijdens het kijken van het Omroep Max programma Droomhuis Gezocht. Aan de oevers van de Mondego heeft het oude pittoreske dorpje bij Coimbra, genaamd Aveiro, in de loop der tijden de naam gekregen van studentenstad. De kleurrijke Moliceiros zijn vrolijk gekleurde bootjes die wel iets weg hebben van gondels. Dankzij deze boten én de vele kanalen in de stad, kreeg Aveiro de bijnaam ‘het Venetië van Portugal’.

Terug naar Erik en Saskia

Als Erik weer in beeld komt haal ik diep adem en krijg ik mee dat de keuze is gevallen op huis nummer 1. De rest van het programma is mij in tussentijd blijkbaar ontgaan en mijn voornemen om me op Saskia te concentreren is ook jammerlijk mislukt. Het huis in Droomhuis Gezocht is een kast van een woning, waar Erik en Saskia op een zolderachtige woonkamer willen vertoeven. Het enige minpuntje is de keuken, die gemoderniseerd moet worden.

Ik kan me indenken dat Erik en Saskia hun geluk gaan vinden in het Portugese dorpje. Het is een plaatsje waar de tijd stil staat en de wens van Erik naar alle waarschijnlijkheid zal uitkomen. Je hoort er enkel de vogels fluiten en zijn geen auto’s of pratende mensenmassa’s. Portugal, een land dat ik via Droomhuis Gezocht heb ontdekt. Wie weet ga ik volgend jaar een bezoekje brengen aan de stad Coimbra en stap ik ook eens die beroemde boekenwinkel in.

Klik hier om naar alle artikelen over Droomhuis Gezocht te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je Droomhuis Gezocht 2023 op tv kunt kijken? Op televisie wordt seizoen 14 van Droomhuis Gezocht elke maandag om 20:30 uitgezonden op door omroep MAX op zender NPO 1. Op streamingsdienst NLziet zijn de afleveringen die je hebt gemist terug te kijken.

Beeld bron: 2023 – Portugal | © MAX / Droomhuis Gezocht / Carrie ten Napel

Home » Televisie » aflevering 5 seizoen 14 Droomhuis Gezocht 2023