Aria: Wanneer zien we Maarten terug in Heel Holland Bakt?

Aria 2022

‘Wat is er eigenlijk zo moeilijk aan het zingen van een opera?’ Met deze opmerkelijke vraag begint aflevering 4 van Aria. Eerlijk gezegd vraag ik mij bij het bekijken van dit programma altijd af wat er niét moeilijk aan is. Ga er maar aan staan. Live op tv een aria zingen met het kritische Nederlandse volk als publiek, dat er ook nog eens de ballen verstand van heeft. Dit weerhoudt ons Hollandse ‘alleskenners’ er uiteraard niet van om een ongezouten mening te hebben. Deze steken we natuurlijk niet onder stoelen of banken. En dan heb je ook nog Tv-Vrouw in je kielzog. Nee hoor, niets dan eerbied en respect voor de dappere deelnemers van Aria 2022.

No pressure

Jurylid Rosemary West probeert ons ‘ongefundeerde meningen volkje’ op hoop van zegen wat achtergrondkennis aan te bieden. ‘Het zingen van een aria is als jongleren met zes gekleurde ballen, waarvan er ieder moment één op de grond te pletter kan vallen en dan kan je weer helemaal opnieuw beginnen.’ Okay, no pressure verder… Floris Kortie doet er nog een schepje bovenop: ‘Het is koorddansen op een heel, heel dun lijntje. Met één verkeerde beweging stort je ter aarde.’ Juist, jongleren en koorddansen dus. Misschien kunnen ze de casting van de deelnemers voor het volgende seizoen van Aria beter bij het lokale kerstcircus doen? 

Scheve grijns

Tania Kross zorgt er met haar zalvende stem voor dat de Aria deelnemers in de coulissen, na deze peptalk, niet spontaan een deurtje verder bij Heel Holland Bakt naar binnen lopen. Hoewel deelnemer Maarten in zijn vrije tijd graag bakt en alvast een schaamteloze gooi naar deelname in dit programma doet. Gelijk heb je jongen, je weet nooit wie er meekijkt en je bent er nu toch. 

Tania zegt moederlijk  dat ze allemaal door de moeilijke worsteling van het opera zingen heen zijn gegaan. Eén voor allen en allen voor één. Behalve Floris dan natuurlijk, merkt ze met een opgetrokken mondhoek op. Ik moet goed kijken, maar zien we daar een klein vals glimlachje? Ik hou daar wel van, wil je niet voor ons komen schrijven Tania?

Komisch duo

Van de deelnemers van deze aflevering zijn het deze week dames Silvia en Iryna die beiden een weergaloos optreden neerzetten. Maar het zijn de heren die in mijn optiek energie en vreugde brengen. Dat zal ongetwijfeld te maken hebben met de kleur van hun pakken. Suikerspin meets roze wolk, roze maandag is er niets bij. Als de twee Pink Panthers met het postuur van Laurel en Hardy elkaar op de afvallers stip ontmoeten, is de mineur bij beiden ver te zoeken.  Mocht Aria voor jullie beiden nergens op uit draaien, dan zou ik een komisch gelegenheidsduo met jullie beiden zeer waarderen mannen. 

Feeststemming

Bij Pim is de feeststemming goed te verklaren, hij heeft een bloedmooie vriendin op de tribune zitten. En dan heeft hij ook nog Dionne Stax aan zijn zijde, die een meter boven hem uittorent en hem als een sterke grote zus beschermt. Nee, dat zit wel goed. Pim zal Tania nog wel even op het hart drukken niet meer te roepen dat ze hem zo leuk vindt. Deze week was ‘de ijzige blik van de partner’ namelijk voor haar. Pittig clubje hoor, die ‘geliefdes van’. Hopelijk leven ze zich niet te veel in, want dan gaat er bloed vloeien ben ik bang. Jaloezie en moordneigingen zijn immers aan de orde van de dag in operaland. Check dat nog maar even op de jurk van deelneemster Iryna. De creatie ziet eruit alsof ze recht in haar hart geraakt is en het bloed er al een tijdje uitstroomt.

Je haar danst

Maarten is één en al vrolijkheid en lijkt in een suikerspinnen carrousel geboren. Zo getuigt ook zijn haardracht vandaag. Ik krijg bijna trek in zo’n roze suikermonster. Terwijl ik me de kleverigheid om mijn mond, die nog dagen stand hield, toch nog heel levendig herinner. Dat Maarten het is, die vandaag het onderspit delft is voor hem geen probleem. Hij heeft de opera met zijn deelname aan Aria weer een stapje dichterbij het klootjesvolk gebracht en dat was zijn doel. En zo is het maar net Maarten. Vergeet Aria en sluit je aan bij de Heel Holland Bakt deelnemers. Kom maar door met die mierzoete roze cupcakes. 

Beeld bron: StiLL TV NPO1/Omroep MAX

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Aria te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Heb je aflevering 4 van Aria 2022 gemist? Kijk dan de optredens van de Aria deelnemers uit seizoen 2 terug op NLziet.

Home » Televisie » Aria » Aflevering 4 seizoen2 Aria 2022