Aria: Mats en Mira verder als sprankelend duo?

Aria 2022

De halve finale van Aria 2022 is een feit en Mats Roolvink is blij. Hij dacht dat hij er na de eerste ‘episode’ al uit zou liggen maar niets blijkt minder waar. Ja Mats, ik weet dat je van de Netflix generatie bent en dat bingen jullie ding is, maar Aria zit nog steeds bij Omroep Max hè. Daar heet het gewoon een aflevering. 

Yolo

Wanneer Pim van Drunen en Sílvia Sequiera samen een Aria zingen, gooit jurylid Floris Kortie er nog meer geheimzinnige termen in. Alle 50+ kijkers zitten inmiddels driftig door de Dikke Van Dale te bladeren op zoek naar het ‘yolo’ gevoel. Als je er echt bij wil horen spreek je dat uit als ‘jeuleu’. Eerst even aan de wijsvinger likken, anders krijg je die gladde pagina’s van het woordenboek niet te pakken. 

Bijziend

Omdat je een beetje achter de feiten aan ging lopen, je was nog op zoek naar die verrekte leesbril waar je sinds een jaar of twee niet meer zonder kan, help ik je even uit de brand. Je oren en je neus blijven dan wel stoïcijns doorgroeien tot formaat bloemkool, maar je armen niet. Het leven is oneerlijk. Die leesbril is bittere noodzaak, maar ontkennen is beter dan genezen, dus let’s do the struisvogel. Laat dat woordenboek maar even voor wat het is. Yolo staat voor ‘you only live once’. Dat had je nooit in de Dikke van Dale teruggevonden en dat ligt voor de verandering eens niet aan je kippigheid.

Levensgenieters

Aria deelnemers Mats Roolvink en Mira Alkhovik mochten van de jury nog wel wat meer hedonisme in hun Aria gooien. Nu lijkt mij dat voor Mats niet zo’n probleem, maar voor Mira des te meer. Ze mag dan in mijn ogen de gedoodverfde favoriet zijn, maar of ze ook de kunst van het levensgenieten beheerst durf ik te betwijfelen. Hoewel Mats ook niet echt zijn best doet om haar eens flink te verleiden lijkt het. Maar voor een avondje doorzakken kies ik toch veel liever voor Aria kandidaat Pim van Drunen. Floris Kortie mag trouwens ook mee met zijn meer dan gezellige glitterkostuum.

Lied

Het tweede optreden van de deelnemers is geen Aria, maar een Lied. Ja, met een hoofdletter L dus, want dat hoort zo. En als we Dionne Stax moeten geloven, spreek je het ook niet zo staccato uit als Aria, maar meer een beetje zangerig. Lieeed, alsof je net één borreltje teveel op hebt. Het Lied werd in de Middeleeuwen gezongen door knappe ridders voor sterke onbereikbare vrouwen. 

Dat lijkt mij dus best een interessant rollenspel, dus ik besluit mijn stoute schoenen aan te trekken. ‘Zing een Lieeedje voor mij alleen’ fluister ik in het oor van mijn man. Hij kijkt me aan als een hert in de koplampen van een jeep op een verlaten landweg en vlucht naar de keuken. Cultuurbarbaar. 

Wat zeg je? 

Sílvia Sequeira houdt zich ook in de halve finale van Aria vocaal weer prima staande. Ze begint wél even te tollen op haar benen bij het commentaar van jurylid Rosemary Joshua. Dat heeft volgens mij weinig met de inhoud te maken, maar meer met de rotvaart waarin de woorden van Rosemary haar mond verlaten. De tolk die huishoudt in het oortje van Sílvia kan het in iedereen geval niet meer bijbenen en Sílvia begrijpt geen zak van wat er wordt gezegd. Ja oke, hartstikke bedankt Rosemary, denk ik… en doorrr.

Het was wel spannend, maar toch ook fijn.

Het is Mats Roolvink die het vanavond moet afleggen tegen Sílvia Sequeira en hij vecht tegen de traantjes. Hij is bang, boos en blij. Ach ja vriend het is wat het is, want zoals bij elke wedstrijd, kan er maar één de winnaar zijn. Mats verlaat het strijdtoneel met opgeheven hoofd en een dikke knuffel van Sílvia. Zij voegt zich op volgorde van lengte bij Aria deelnemers Pim en Mira en vormen met elkaar een soort levende trap om Mats uit te zwaaien. Sympathiek wuivend en klappend naar hartenlust, maar stiekem zitten ze allang met hun koppie bij de finale van Aria 2022. Het is ze toch maar mooi gelukt!

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Aria te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️

Heb je de duetten van deelnemers Pim van Drunen & Sílvia Sequiera en Mats Roolvink & Mira Alkhovik in aflevering 7 van Aria 2022 gemist? Kijk seizoen 2 van Aria en de feedback van de jury terug op NLziet of op NPOplus.

Beeld bron: Still Tv NPO 1 / Omroep Max / Aria

Home » Televisie » aflevering 7 seizoen 2 Aria 2022