Kamp van Koningsbrugge: Iris maakt een enorme vergissing!

Kamp van Koningsbrugge Special Forces 2022

Euh Iris? Hallo Iris? Zou het misschien kunnen dat je een heel klein beetje wat vergeten bent? Het is misschien maar een kleinigheidje hoor en ik wil echt niet muggenziften Iris, maar had de Kamp van Koningsbrugge instructeur niet iets gezegd over een terrorist? Wellicht dat de term vijandelijk gebied of de tip om je ongezien te verplaatsen een belletje doet rinkelen?

Oververmoeid

De vermoeidheid heeft Iris Enthoven te pakken gekregen. Van helder nadenken is nog weinig sprake. Tijdens een gevaarlijke missie in vijandelijk gebied, waarbij het van levensbelang is om je onzichtbaar te verplaatsen, besluit  Iris te gaan liften. Nu is midden in de nacht liften als mooie dame sowieso niet bepaald het beste idee. Er zijn genoeg films te bedenken waarin de beauty nietsvermoedend in de auto van een vreemdeling stapt en later in meerdere onderdelen teruggevonden wordt. Iets wat helaas niet alleen in films voorkomt.

Wonderwel stapt Iris aan het einde van de lift zonder kleerscheuren uit. Haar hoofd en nek zitten nog keurig bevestigd aan haar romp en ze bezit nog al haar ledematen. Toch lijkt er tijdens de autorit iets niet helemaal goed te zijn gegaan. Iris is nog meer de weg kwijt en besluit in het holst van de nacht aan te bellen bij een huis vol onbekende mensen en te vertellen dat ze is verdwaald.

Is dit nog verantwoord?

Hoofdschuddend zit ik voor de tv. Meiske, waar ben je toch mee bezig? Wordt het niet hoog tijd dat de Kamp van Koningsbrugge instructeurs ingrijpen en Iris in bescherming nemen voor zichzelf? Ze is duidelijk aan het einde van haar latijn.

Niet alleen Iris, maar ook Boris Schreurs is behoorlijk van het padje af. Zowel letterlijk als figuurlijk. Boris loopt in een dissociatieve staat door een weiland en is compleet de weg kwijt. Thuis vanaf de bank lijkt het allemaal zo makkelijk, maar na ruim 80 uur aan loodzware ontberingen mag het überhaupt al een topprestatie heten als je weet dat je neus aan de voorkant zit en je billen aan de achterkant.

Makkelijk oordelen

Ik doe het de deelnemers van Kamp van Koningsbrugge in ieder geval niet na. Een nachtje flink doorhalen met Oud en Nieuw is voor mij al genoeg om drie dagen in katatone toestand kwijlend op de bank te hangen, terwijl ik met mijn rechterschoen in mijn hand de pizzaboer probeer te bellen om een pizza quattro fromaggi te bestellen.

Zelfs een aflevering van Kamp van Koningsbrugge kijken, is al genoeg om met grote uithalen jankend voor de tv te zitten naast een Mount Everest aan zakdoekjes vol snot en zilte tranen. Zo ook vandaag…

Dit keer was instructeur Dai degene die mijn traanbuizen overmatig activeerde. Meestal is Ray de schuldige doordat hij tussen zijn snoeiharde opmerkingen door ineens iets heel moois zegt tegen de deelnemers van Kamp van Koningsbrugge, maar ook mister Dai blijkt er wat van te kunnen. Ik neem je even mee terug naar het moment. Zorg je er wel voor dat je zakdoekjes bij de hand hebt?

Tarikh

We spoelen even terug naar Kamp van Koningsbrugge deelnemer Tarikh Janssen. Een stoere vent met een bijzonder aangenaam voorkomen. Tarikh loopt tijdens de nachtelijke missie richting het target en denkt na over de harde woorden die hij moest incasseren tijdens zijn evaluatie. De vraag ‘Wil ik dit wel echt?’ maalt door zijn hoofd en hij komt tot de conclusie dat hij eigenlijk ‘niet commando waardig hoeft te zijn om te zijn wie hij wil zijn.’ Tarikh Janssen besluit te stoppen met Kamp van Koningsbrugge.

Om eerlijk te zijn had ik verwacht dat het besluit van Tarikh hem een pittige veeg uit de pan op zou leveren van de instructeurs. Niets bleek minder waar en de reactie van Dai was zo puur en oprecht dat het zorgde voor een acuut ‘kippenvel moment’.

De woorden Dai

Dai: Weet je wat ik mooi vind? Ik heb de hele tijd het gevoel gehad dat ik gewoon tegen die barrière aan zat te kijken, tegen dat masker. En nu zie ik jou voor wie je écht bent en dat vind ik echt mooi. Eindelijk toon je jezelf…eindelijk.

Wanneer Tarikh Janssen dan ook nog eens zijn naambadge van zijn outfit aftrekt en er een kusje op geeft voordat hij de badge teruggeeft aan de Kamp van Koningsbrugge instructeurs, breken bij mij alle dammen hoor. Ik jank zo hard dat mijn stoere zwarte herdershond als een wolf begint mee te huilen. Wat een kutprogramma dat Kamp van Koningsbrugge! 

Zoveel diepgang, zoveel emotie, het is niet te doen. Kamp van Koningsbrugge is een prachtig programma, maar ik zal blij zijn als dit seizoen erop zit. Volgende week wordt de laatste aflevering uitgezonden en daarna ga ik hard op zoek naar een oppervlakkig bullshit programma om over te schrijven. Even bijkomen van alle wijze lessen die kamp van Koningsbrugge ons geleerd  heeft.

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Kamp van Koningsbrugge te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media❤️

Heb jij het vertrek van Tarikh Janssen en het liften van Iris Enthoven in Kamp van Koningbrugge Special Edition 2022 gemist. Kijk dan de avonturen van de deelnemers van seizoen 3 van Kamp van Koningsbrugge terug op NLziet.

Beeld bron: Still Tv NPO 1 / AVROTROS

Home » Televisie » aflevering 5 seizoen 3 Kamp van Koningsbrugge Special Edition 2022