De Grote Kleine Treinencompetitie: De winnaar van de gouden locomotief is…

De Grote Kleine Treinencompetitie

‘Doe jij die treintjes maar’, zei ik gul tegen mijn collega tijdens de teamvergadering. Ik mag dan wellicht als enige de Omroep MAX leeftijd al hebben bereikt in ons team, maar ik laat me niet natuurlijk niet zomaar wegzetten in dat hoekje. Door onvoorziene omstandigheden kon mijn collega Anne de finale van De Grote Kleine Treinencompetitie 2022 echter niet kijken. 

Wij willen onze lezers natuurlijk niet teleurstellen, dus duik ik vanavond in de wereld van verticale delen, sporen, wortels, gips, piepschuim en dwarsleggers. Nu zei mijn moeder vroeger al vaak dat ik een ‘dwarslegger’ was ,waarop mijn vader steevast riep: ‘Zonder dwarsleggers, geen sporen Nelly!’ Dat moet toch een goede basis zijn om een column te schrijven over De Grote Kleine Treinencompetitie 2022.

Jaargetijde gemekker

Ik had uiteraard geen flauw benul dat ik niet zomaar een aflevering zou kijken. maar de finale. Ja joh, gooi mij maar gelijk voor de trein. Ontspoort ben ik toch al decennialang. Afijn de finale dus met team blauw en team oranje waarvan één team de winnaar gaat worden. Het thema van de finale van de Grote Kleine Treinencompetitie is ‘De Vier Jaargetijden.’ Kan geen toeval zijn, want ik ben echt een jaargetijden mens. 

Althans ik mekker graag over het jaargetijde waar we in verkeren en spreek dan verlangend over het volgende jaargetijde, waar ik dan vervolgens weer over mekker. ‘Poeh, wat is het gribus heet, was het maar weer lekker herfst.’ Eenmaal in de herfst aanbeland en vier keer op één dag zeiknat geregend te zijn, wil ik rap over naar de winter om alweer vlot te verlangen naar het voorjaar. 

Met een boor een boom maken

Team blauw gaat iets doen met een klok en team oranje ook met een klok. Ja dat is twee keer klok en best voor de hand liggend gezien het thema. Ik ben nog wat sceptisch in eerste instantie, maar zit al gauw met mijn giechel open te kijken. Er moeten twintig bomen verwerkt worden in deze opdracht van de Grote Kleine Treinencompetitie finale. 

Eén van de deelnemers neemt een stukje touw en plaatst dat op een stokje, zet er vervolgens de boormachine op, doopt het in een groen goedje en voilà, een boom! Je zou toch onmiddellijk zin krijgen om te gaan knutselen? Nu al benieuwd wie de winnaar gaat worden van deze finale!

Kattenkop

Team oranje heeft een pittige dame in hun midden. Ik zie op haar shirtje dat ze Marieke heet. Namens de onnozele: ‘Enorm bedankt productieteam van De grote Kleine Treinencompetitie dat jullie hebben bedacht die namen op die shirts te drukken.’ Marieke komt geïrriteerd en een tikkie kattig over, sterker nog ze heeft de rode vlekken in haar nek. Ik voel haar, want doorgaans is die omschrijving ook op mij van toepassing. André van Duin zou André niet zijn als hij niet nog wat kolen op het vuur gooit bij haar.

Sommige mensen zijn gewoon iets minder geschikt om in een team te werken, kan je niets aan doen. My way or the highway. Team oranje is het sowieso chronisch oneens hoor ik voorbijkomen. Genoeg bewijs na dit seizoen van De Grote Kleine Treinencompetitie 2022 dat je tot grote hoogtes kunt komen met een team mensen waarvan je vermoedt dat ze net allemaal een hersencel minder hebben dan dat je zelf hebt. Nee… hier zit geen verborgen boodschap in voor mijn collega’s, zo steek ik niet in elkaar, ahum.

Eersteklas met Wibi

Team oranje maakt een indrukkend tafereel waarin alle seizoenen geweldig tot hun recht komen, ik ben echt zwaar onder de indruk. De tijd tikt door op hun prachtige klok en het treintje rijdt mooi door, zelfs over het spoor van al hun aan elkaar gekoppelde creaties van de afgelopen weken De Grote Kleine Treinencompetitie 2022.

Hetzelfde geldt voor team blauw met hun ‘Alice in Wonderland ’creatie. Geweldig hoe ze de trein in het gat bij de boom laten verdwijnen. Werkelijk alles klopt en ik ben euforisch over de kleine details. Zoals Wibi Soerjadi, gast jurylid zegt: ‘Je zou wel even in dat treintje willen meerijden om alles goed te kunnen bekijken.’ André van Duin knikt instemmend maar aan zijn gezichtsuitdrukking zie je dat hij denkt: ‘Dat past toch niet maffe pianist!’

Ik ben niet zo’n fan van de ietwat hysterische Wibi, maar zijn enthousiasme werkt aanstekelijk en ik zou mezelf er wel overheen kunnen zetten en samen met hem in dat treintje stappen om luidkeels ‘Kedeng Kedeng’ te zingen, terwijl we genieten van het uitzicht van al het moois dat te zien in deze finale van De Grote Kleine Treinencompetitie 2022

Open sollicitatie

De jury heeft er een zware kluif aan, maar uiteindelijk mag André van Duin bekend maken dat team blauw de winnaar is van De Grote Kleine Treinencompetitie finale 2022. Zij winnen de ‘Gouden Locomotief’. Van harte gefeliciteerd met deze prachtige overwinning. Als jullie toevallig ook nog een snel geïrriteerd en kattig teamlid zoeken voor verdere samenwerkingen, ik houd me aanbevolen, want was is dit leuk!

Klik hier om naar alle artikelen over De Grote Kleine Treinencompetitie te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️

Heb je de finale van De Grote Kleine Treinencompetitie 2022 gemist en wil je deze terugkijken? Kijk dan terug wie André van Duin als winnaar benoemd op NLziet.

Beeld bron: Still Tv NPO 1 / Omroep Max

Home » Televisie » aflevering 6 seizoen 2 Finale De Grote Kleine Treinencompetitie 2022