De Grote Kleine Treinencompetitie: Grote schok voor team oranje   

De Grote Kleine Treinencompetitie 2022

We gaan weer massaal op vakantie en Europa is nog nooit zo populair geweest onder ons Hollanders. Die mondkapjes in tochtige vliegtuigen zijn we inmiddels meer dan zat en we zijn opeens ook niet meer zo nieuwsgierig naar een portie vleermuizenoren voor de lunch. Nee, geef ons maar een ouderwets stokbrood en een pizzaatje op het menu. Met een braadworst toe. De teams van De Grote Kleine Treinencompetitie zijn er dan ook niet rouwig om dat ze deze week gewoon in Europa mogen blijven.

Geknaag aan het einde van de tunnel

Jurylid Evan Daes wil tunnels zien, minstens twee, maar het liefst meer. Lekker zwartgallig toch? Zit je lekker met je kop in de wolken te genieten van het uitzicht, gaat opeens het licht uit. Valt die gevulde koek die je net gekocht hebt samen met dat blikje Fristi pardoes op de grond. Een kleine vloek ontsnapt uit je mond, zit je ook nog in zo’n verrekte stiltecoupé. Gelukkig kan je die kwaaie koppen van je medereizigers  niet zien, want je zit immers nog steeds in de tunnel.

Over stilte gesproken, is het morgen niet de dag van de misofonie? Kunnen we daar dan misschien ook even een flyertje over ophangen in de stiltecoupé? Het is namelijk verrekte irritant als mensen in de trein hun moeder bellen om haar overgangsperikelen door te nemen, maar zo’n knaagdier naast je is pas écht bloedirritant. Beetje smakken erbij en ik hoef de rest van de dag niets meer te eten. Wel goed voor de lijn.

Massa kweken

Jurylid Joyce van Diepen begeeft zich nu al weken als één van de weinige vrouwen tussen een heel stel prachtige mannen. Mannen met een passie, daar houdt Joyce van. Zij wil daarom nu eindelijk wel wat liefde zien in de bouwwerken van aflevering 5 van De Grote Kleine Treinencompetitie 2022. Ook André van Duin kan zich helemaal vinden in het liefdesthema. Hij besluit van vreugde spontaan iedereen op ijs te trakteren.

Joyce wil groots en meeslepend en er mag ook wel wat massa gekweekt worden. Ze houdt niet van die scharminkels en wil graag wat massa boven de tunneltjes. Des te sneuer is het voor Joyce dat zij nu juist wordt overgeslagen door André van Duin. Joyce en Evan hebben het ijs mooi gemist. Ze mogen als Jury van de Grote Kleine Treinencompetitie natuurlijk niet omgekocht worden. Maar als de mannen van team groen dan wel braaf aan haar wensen voldoen, is het ook weer niet goed. Nu lijkt het net of ze het alleen voor haar gedaan hebben. Oei, pittige tante die Joyce.

Schokkend

Ik had het even gemist, maar na vijf weken gluren naar De Grote Kleine treinencompetitie kom ik er achter dat de werktafels in het midden een gat hebben. Zo kan er van binnenuit nog een beetje gesleuteld worden mocht het nodig zijn. Dat komt team oranje vandaag niet slecht uit, want hun trein zit muurvast in tunnel. Een beetje schroeven van onderaf moet de boel verhelpen. Maar ze vergeten dat de stoomtrein al even uit de mode is en dat de rails tegenwoordig onder stroom staan. De jongste telg wordt geëlektrocuteerd. Hoe sneu ik het ook vind, mijn gedachten zijn inmiddels zo ver afgedwaald dat het schokkende nieuws niet helemaal tot me door dringt.

Tot het gaatje

Door het zojuist ontdekte gat in de tafel waar de jongen zo guitig zijn hoofd doorheen stak, moet ik nu namelijk de hele tijd denken aan de stoel van de Paus. Ik heb ooit vernomen dat de Paus tijdens zijn inzegening zonder ondergoed op een stoel met een gat erin moet gaan zitten. Onder de stoel is er dan iemand die moet controleren of de beste Paus wel echt van het mannelijk geslacht is. Dit, omdat er in het verleden een dame is geweest die de boel in het ootje genomen heeft. Over bijzondere bijbanen  gesproken…

Dwarsliggers

Team groen en haar ‘koningin van de dwarsliggers’ moeten deze week de Grote Kleine Treinencompetitie verlaten. Ze zijn diep teleurgesteld. Zelfs de ijsjes van André van Duin kunnen hen niet opbeuren. Een schrale troost misschien, maar de titel ‘koningin van de dwarsliggers’ zal deze dame geen windeieren gaan leggen. Op de kinderopvang zijn ze nog naarstig op zoek naar mensen die goed om kunnen gaan met dwarsliggers. En ook de openbare gelegenheden kunnen we nog wel een toiletjuffrouw gebruiken. Lekker wegwerken die dwarsliggers, zodat niemand er iets meer van ziet. Aan werk dus geen gebrek, maar jullie zullen wel enorm gemist worden in de finale van De Grote Kleine Treinencompetitie 2022.

Klik hier om naar alle artikelen over De Grote Kleine Treinencompetitie te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media❤️

Heb je deze aflevering van De Grote Kleine Treinencompetitie 2022 gemist en wil je deze terugkijken? Kijk dan seizoen 2 met André van Duin terug op NLziet.

Beeld bron: Joyce van Diepen, André van Duin en Evan Daes © Sander Mulkens

Home » Televisie » aflevering 5 seizoen 2 De Grote Kleine Treinencompetitie 2022