Aria: Finaliste compleet in shock na overwinning

Aria 2022

Het is zover, de feestelijke finale van Aria 2022 is een feit, vanavond weten we eindelijk wie de winnaar wordt. Na de statige opening fluistert Dionne Stax deelnemer Pim van Drunen op haar ‘grote zussen toon’ toe hoe bijzonder het is dat hij de eerste mannelijke finalist ooit in het programma Aria is, Silvia Sequeira en Mira Alkhovik glimlachen hem toe, ‘maar de winnaar zal hij heus niet worden’ zie je ze denken. Nu kunnen we hem heel wat lofbetuigingen toeschrijven, maar mannelijk is niet het eerst waar ik aan denk bij Pim van Drunen. Dat zit niet zozeer in zijn voorkomen, maar meer in zijn gedrag. 

Pim verklaart namelijk openlijk de liefde aan zijn vriendin. Kijk, dan heb je 80% van mannelijk Nederland al achter je gelaten. ‘Doe maar gewoon…’ Nou nee, doe mij Pim maar. Ik houd van vurige romantiek. Als dan ook nog live op tv blijkt dat je beschikt over zelfreflectie, ‘Schat ik was een paardenl*l’, dan sta je eenzaam aan de bergtop. Dan ben je niet mannelijk, dan ben je een man uit duizenden. De enige échte trofee van Aria 2022 is dan ook voor de vriendin van Pim van Drunen, want hij gaat met haar naar huis.

Waar zijn je vlekken?

Floris Kortie heeft alvast de zakdoekjes paraat. De finale van Aria 2022 kan weleens een tranentrekker worden, voorspelt hij. Het enige waar ik voorlopig flink om moet janken is de jurk van Dionne Stax. Meid, wat hebben ze je letterlijk en figuurlijk aangedaan? Je lijkt wel een giraf van wie de bruine vlekken van pure ellende naar een ander zijn vertrokken. Ik zou het spreekwoord ‘Al draagt een aap een gouden ring, het is en blijft een lelijk ding’ toch een beetje willen aanpassen. ‘Al wordt het gewaad gedragen door mijn prachtige vriendin, het is en blijft een lelijk ding’. Maar maak je niet té druk hè, dit is mijn mening. En het is algemeen bekend dat ik geen smaak heb.

Publiekslieveling

Het komt niet als donderslag bij heldere hemel dat Pim van Drunen de publiekslieveling van Aria 2022 is. Stiekem hopen we met zijn allen dat Pim de Winnaar van Aria 2022 wordt, natuurlijk gunnen we het Mira Alkhovik en Silvia Sequeira ook maar Pim gewoon nét ietsje meer. Zelfs de mensen van de catering blijken dol op hem. Ik begrijp dat wel. Die lui in de horeca draaien al overuren en Pim ziet er niet uit als een zeurpiet die geen couscous in zijn couscoussalade blieft. Gezien zijn slanke postuur verwacht ik ook niet dat Pim vijf keer terugkomt voor nog een bordje, dus er blijft genoeg over om zelf van te smikkelen. Of Pim moet een lintworm hebben, dat kan ook. Dan zijn die horeca lui het zaadje en wordt het pannen schrapen. 

Hij mag dan waarschijnlijk geen grote eter zijn, volgens Rosemary Joshua heeft Pim van alle kandidaten de grootste groei doorgemaakt in de afleveringen van Aria 2022. Ik heb even geen meetlat bij de hand om ernaast te leggen, maar ik schat met mijn timmermansoog in dat dat meevalt. Naast Dionne Stax lijkt iedereen echter de Madurodam versie van zichzelf, dus het zou ook zomaar wel zo kunnen zijn.

Zweten

Het commentaar van de jury voor Sílvia Sequeira na haar optreden in de finale van Aria 2022 begint behoorlijk sfeer verlagend. Of zullen we het beestje gewoon bij de naam noemen? Het lijkt alsof de jury de tanden heeft gepoetst met zaaddodende pasta, want de levenslust is er wel redelijk uitgezogen. ‘Je deed de afgelopen weken enorm je best, maar het was het niet’. 

Ik houd mijn adem in. Hoeveel ellende kunnen de deelnemers van Aria 2022 verdragen voor ze van hun stokje gaan?! Na seconden die uren lijken, komt dan toch de verlossende ‘maar’. Vandaag viel alles op mijn plek en was Sílvia geweldig. Oké, dat liep maar net goed af. Als je me zoekt, ik ben even het zweet tussen mijn bilnaad vandaan aan het poetsen.

10, 11, 12

Bij Mira Alkhovik verloopt het jurycommentaar al niet veel soepeler. Er is vooral geen touw aan vast te knopen. ‘Mira was altijd een 10.5 maar voor de finale van Aria 2022 hadden ze een 12 verwacht, maar nu was ze toch weer een 10.5’, aldus jurylid Tania Kross. De zweem van ‘teleurstellend’ hangt aan alle kanten om het commentaar heen. Ik snap er geen snars van. Er zijn er genoeg die om minder in een persoonlijkheidscrisis belanden, maar Mira glimlacht als nooit tevoren en bedankt de jury van Aria. Meid haal die rotte appel uit je binnenzak en smijt hem richting de jurytafel. Boontje komt zijn loontje.

Schokkend

Er kan er maar één de winnaar van Aria 2022 zijn en dat is Silvia Sequeira geworden. Als zij het blijde nieuws verneemt gaat ze bijna van haar graat van pure verbazing. Met open mond en wijd opengesperde ogen wijst ze naar zichzelf. Ik moet zeggen dat ik deze ook niet helemaal had zien aankomen, maar het is voor mij niet het meest schokkende dat zich voordoet tijdens de finale van Aria 2022. 

Het blijkt namelijk dat niet Dionne Stax, maar Mira Alkhovik ervandoor gaat met de prijs voor de lelijkste jurk van de avond. De nude kleur mouwen zwabberen om Mira haar armen als loshangende vellen en haar benen lijken in een worstelpak gehesen. Naar een volgend seizoen van Aria kijk ik zeker uit, maar qua kleding zal ik niet beweren dat ze the best for last bewaard hebben. 

Waarschijnlijk droom ik vannacht over babygiraffen op zoek naar hun vlekken en mensen verkleed in een sumoworstelaar kostuum met een roze jurk eroverheen. En bedankt Omroep Max! Ik weet niet of jullie weten hoe angstaanjagend dat is maar een kwart van jullie doelgroep draagt een pacemaker hè? Die moet je niet teveel op stang jagen.

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Aria te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️

Heb je de finale van Aria 2022 met de verrassende winnaar Silvia Sequeira gemist? Kijk aflevering 8 en de andere afleveringen van seizoen 2 van Aria dan terug op NLziet.

Beeld bron:  Still Tv NPO 1 / finale Aria

Home » Televisie » Aflevering 8 seizoen 2 Aria 2022