Secret Duets: Geer vist Leo achter de zonnebloemen vandaan

Secret Duets:

Zaten we net helemaal in de ‘Samantha Steenwijk vibe’, is ze vanavond nergens te bekennen. Gelukkig heeft ze Romy Monteiro bereid gevonden om haar plek in Secret Duets 2022 in te nemen. Sterker nog, Romy weet er zoveel goed te raden dat ik me afvraag of het niet stiekem Samanth, verkleed als Romy Monteiro is. Samantha Steenwijk weet immers ook altijd de meest ingewikkelde Secret Duets mysteries op te lossen. 

Zou het zo kunnen zijn dat Samantha collega artiest Romy vanavond heeft gestuurd zodat ze voortaan niet de enige is die bananenschillen naar haar hoofd geworpen krijgt op straat? Altijd de beste zijn is natuurlijk leuk, maar zeker niet bevorderlijk voor je populariteit. En gedeelde smart is halve smart. 

Is Tania de weg kwijt?

Gelukkig zijn Dave von Raven en Jamai Loman wel gewoon van de partij anders zou ik me echt moeten afvragen of ik wel op Secret Duets 2022 heb afgestemd. Tania Kross is namelijk ook opgedoken op de bank van de deelnemers en op de een of andere manier had ik haar niet helemaal verwacht bij een programma als Secret Duets. 

Jamai ook niet en informeert even bij Tania hoe een klassiek geschoolde zangeres beland is in een programma met een toch wel heel andere ‘toonaard’. Afslagje gemist? Tania kan het uitleggen. De muziek die ze vanavond ten gehore moet brengen is alles behalve moeilijk, dus ze doet het er gewoon even bij. Ik proef een lichte zweem ‘operazangeres die een heel klein beetje neerkijkt op de muziek van het klootjesvolk’, maar dat kan ook mijn verknipte geest zijn hè. 

Ik heb er de kracht niet meer voor

De grote verrassing vanavond op de bank bij Secret Duets 2022 is toch wel Gerard Joling. Ik hou van Geer. Hij is totaal over de top zonder over de top te zijn. Hoeveel slappe aftreksels van Gerard Joling er inmiddels ook op de markt zijn, Geer blijft altijd Geer. Zelfs zijn kapsel verandert nooit, lekker overzichtelijk. Ik lig dan ook binnen dertig seconden dubbel gevouwen als hij aan het woord komt. Jamai wil graag weten of Gerard Joling zijn carrière na al die jaren niet een keer kotsbeu is. ‘Ja nu’ is het antwoord van Joling. Jamai doet de Gordon lach en een nieuw komisch duo is geboren. 

Goud

Tania Kross zingt haar duet met een Olympisch kampioene, zoveel is duidelijk. Ik denk gelijk aan Inge de Bruin, maar wat is dat blonde plukje dan dat boven het scherm uitsteekt? Heeft Inge zichzelf inmiddels een kort pittig kapsel aangemeten? Alleen het kekke kleurtje ontbreekt nog. 

Wanneer Olga Commandeur tevoorschijn komt op het podium van Secret Duets 2022 herken ik haar gelijk. Natuurlijk, dit is de vrouw waar menig bejaarde man iedere ochtend mee wakker wordt en die ze in no time allemaal weer omhoog krijgt. De armpjes dan hè…voor dat andere is zwaarder geschut nodig. Olga Commandeur kan veel, maar ze kan niet toveren. 

Ladies of Soul

De soulstemmen zijn vanavond rijk vertegenwoordigd in Secret Duets 2022 Ik ben ervan overtuigd dat Edsilia Rombley of Berget Lewis zal opduiken naast Romy Monteiro of dan in ieder geval Trijntje Oosterhuis. Het feit dat de hints voor geen meter aansluiten bij deze hypothese negeer ik hardnekkig. Die hints zijn sowieso een raadsel in het land der blinden en eenoog is koning. 

Gerard Joling moet het doen met de hint van een bord couscous met een frikandel erop. Simpele ziel als ik ben dacht ik meteen aan Najib Amhali. Want die is zo lekker ‘multi culti’. Wanneer Nathalie Mokoma opduikt vanachter scherm moet ik even heel diep in mijn geheugen graaien. Idols 2004, het eerste jaar van mijn studentenleven. Dat verklaart, de drankjes vloeiden in die tijd rijkelijk, dus er zitten wat gaatjes in mijn geheugen. 

Wie durft het aan?

Ik hoop van harte dat Gerard Joling volgende week weer plaatsneemt op de bank van Secret Duets 2022, want ondanks dat hij er weinig van bakte was zijn aanwezigheid enorm sfeerverhogend. Romy is de winnares van de avond. Beauty én brains, wat zal mama Antje Monteiro trots op haar zijn. Het gemist van Samantha Steenwijk blijft toch aan me knagen, dus die moet ook maar weer snel terugkomen. 

We moeten het weer een week zelf uitzingen en ik heb alvast een muur in mijn kamer opgetrokken om ‘Secret Duetje’ te kunnen spelen. Tot nu toe heb ik nog weinig medespelers enthousiast gekregen en dat is heel erg opmerkelijk. Deze valse kraai klinkt onder de douche en in de auto namelijk als een nachtegaaltje. Bij deze daarom een open oproep. Wie durft het met mij aan? 

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Secret Duets te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️

Heb jij deze aflevering van Secret Duets met Gerard Joling en Romy Monteiro gemist? Kijk seizoen 2 dan terug op Videoland.

Beeld bron: Still Tv RTL 4 / Secret Duets

Home » Televisie » aflevering 4 seizoen 2 Secret Duets 2022