The Big Show: Hé Ruben, we zijn niet doof hoor!

The Big Show met Ruben Nicolai

Voor mij staat mijn 8-jarige zoontje. Ik zie zijn lippen bewegen, maar hoor enkel onverstaanbaar gemurmel. ‘Eén momentje lieverd’, zeg ik tegen hem terwijl ik de herriestoppers uit mijn oren vis. Zodra mijn gehoorgang ontdaan is van de kanariegele oordoppen, herhaalt zoonlief zijn vraag die ik heb gemist: ‘Mama waarom schreeuwt die man op televisie zo?’ ‘Dat weet Ruben Nicolai, die meneer van The Big Show, eigenlijk zelf ook niet zo goed’, antwoord ik. Mijn 8-jarige kijkt me ernstig aan en vraagt: ‘Moet hij daar geen pilletje voor of gaat het vanzelf over?’

Is het mogelijk?

Zou er een pilletje bestaan dat sterk genoeg is om het stemvolume van Ruben Nicolai in The Big Show met een tiental decibel te doen afnemen? Of is een sloophamer de enige optie om hem tot rust te krijgen? Begrijp mij niet verkeerd, Ruben is een prima gozer. Heel vroeger had ik zelfs een secret crush op de beste man. Nu moet ik ter verdediging aanvoeren dat ik toen zo’n 15 jaar jonger was en nog niet al te veel mensenkennis had. Inmiddels ben ik aardig door de wol geverfd en kijk ik wat meer door het uiterlijk vertoon heen. 

Mijn roze bril is in de loop der jaren, net als de onderkin van Ruben, enkele meters naar beneden gevallen. Ik kan nog steeds lachen om de rare fratsen van Nicolai, alleen vraag ik mij steeds meer af ‘is dit nou alles? Wie zit er achter die geinporum met eeuwige grijns op zijn bakkes?’ En niet onbelangrijk ‘waar zit de uitknop van de op hol geslagen ex-lama?’

Bijwerkingen van The Big Show

Als het volumineuze stemgeluid van Ruben Nicolai het menselijk oor al doet laten piepen, wat voor effect heeft het dan op de huisdieren bij de kijkers thuis? Honden en katten hebben over het algemeen een beter gehoor dan mensen. Het antwoord op deze vraag is te zien aan het begin van aflevering 4 van The Big Show. Ruben rent over het podium met een horde billenhappers achter hem aan. Die arme honden hebben vast ook last van hun oren.

Oorpijn is echter niet de enige bijwerking van The Big Show. Zo ook buikpijn van het lachen en niet te vergeten de ‘verlepte pandabeer-look’ waarbij je zo hard hebt moeten lachen, dat de tranen je gezicht omtoveren in een zeer abstract aquarel schilderij. Altijd leuk die mascara. Waterproof, blijkt duidelijk niet ‘Rubenproof’.

Ruben, wat moeten we toch met jou?

Je bent grappig, luidruchtig en ongelooflijk irritant tegelijk. Je bent het kleine broertje waar iedereen de pest aan heeft, maar toch eigenlijk niet kunnen missen. Kunnen we misschien afspreken dat je het stemvolume een paar tandjes naar beneden draait en je wat meer van jezelf laat zien? Wat minder showmaster en wat meer jezelf zijn. Je hebt al die bravoure echt niet nodig om leuk gevonden te worden. 

Klik hier om naar alle artikelen over het programma The Big Show met Ruben Nicolai te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media❤️

Heb jij The Big Show met Ruben Nicolai op RTL 4 gemist? Kijk dan terug op Videoland.

Beeld bron: Still RTL 4 / The Big Show met Ruben Nicolai

Home » Televisie » aflevering 4 seizoen 1 The Big Show 2022