Droomhuis Gezocht: Hoe krijgen ze oma die berg opgerold?

Droomhuis Gezocht 

Carrie ten Napel en Dionne Stax gaan deze week op zoek naar ‘la dolce vita’. Door Robert-Jan en Peter wordt namelijk een Droomhuis Gezocht in Lunigiana, Italië. Waar? Dat ligt ergens op de grens van Toscane en Ligurië. Minstens zo mooi als Toscane, maar net iets minder verbrande kaaskoppies en iets meer mooie Italiaanse mannen. Een betere balans zou je kunnen stellen. 

Voor het vakantiegevoel is het ook wel eens lekker als je, je pizza voor de verandering eens niet in het Nederlands kan bestellen. Het is zeker een goede zet van Robert-Jan en Peter om de twee blonde stoten aan het werk te zetten in Droomhuis Gezocht 2022. Het is algemeen bekend dat Italiaanse knapperds een zwak hebben voor bloedmooie blondines toch? 

Leuk, leukers, leukst

Dionne Stax mag vandaag weer als makelaar aan de gang, een beetje flirten is prima maar er wordt tenslotte ook nog naar een Droomhuis Gezocht in Italië. Het is een dankbare taak, want de lieve Robert- Jan en Peter vinden werkelijk waar alles leuk wat ze laat zien. De vergeelde keuken die bijna in elkaar stort is ‘authentiek’ en de gordijntjes voor de keukenkastjes die al twintig jaar niet gewassen zijn ‘typisch Italiaans’. Het donkere hol dat de woonkamer van woning drie is, zal met een beetje kerstverlichting ook enorm gezellig ogen. Ik hou van dit soort mensen. Always look at the bright side of life toch. Behalve als het verkoopmakelaars zijn, dan is het alleen maar bloedirritant. 

Connie koken

Carrie ten Napel dacht dat zij de hele dag lekker op een bootje kon gaan dobberen in Droomhuis Gezocht 2022. Dat heeft ze wel verdiend na die vreselijke menselijke toren van twee weken geleden, waar ze nog steeds van aan het bijkomen is. Maar niets is minder waar, Carrie moet aan bak. Lekker kokkerellen bij een graadje of dertig en dan moet ze zelf ook nog dat verrekte graan voor de pasta gaan plukken. Man man man, had ze nu toch maar een vak geleerd. De uitleg over het graan houdt Connie dan ook het liefst snel voor gezien. Iets zonder gluten, ja whatever. Va bene va bene, fast forward naar de keuken. 

Wanneer Dionne wil komen helpen in de keuken, weet Connie niet hoe snel ze haar een schop onder haar kont moet geven. Wegwezen vrouw. ‘Connie koken’ blijft ze maar herhalen. Haar collega snapt er geen hol meer van. Na twintig jaar met een Nederlandse vrouw leek hij toch vrij zeker te verstaan dat Connie zei dat ze niet kon koken en nu schopt ze haar vriendin naar buiten. Rare lui toch die Olandesi. 

Niet aan te slepen

Dionne stort zich uit pure verveling dan maar weer op de twee heren die een woning zoeken in seizoen 14 van Droomhuis Gezocht. Robert-Jan zou het allerliefst een oude Palazzo kopen, want hij is dól op antiek. Dat verklaart direct waarom hij zijn éénennegentig jarige moeder nog overal mee naartoe sleept. Als ze bij de eerste woning aankomen blijkt de liefde voor moeders echter minder diep te zitten dan dat ik dacht. 

De heren zijn lyrisch over het uitzicht en Dionne informeert nog even of moeders die steile berg richting de voordeur nog wel aankan. Nou kijk, dat is dus geen enkel probleem. Ze kan gewoon op hun rug en anders blijft ze maar in Nederland. Tja, zo lang zal ze immers ook niet meer meegaan en de ouderenzorg in Nederland is momenteel enorm optimaal toch? 

Draagzak gezocht

En als ze dan toch per se mee moet, doen ze volgende keer wel mee aan het programma ‘draagzak gezocht’. Oh, is dat een programma over kinderen die op hun dertiende nog borstvoeding krijgen en tot hun vijfentwintigste op de buik van moeders bungelen? Gevalletje navelstreng nooit doorgeknipt? Ach nou en, als Robert-Jan en Peter de draagzak maar winnen zodat ze het oude mensje niet aan haar lot hoeven over te laten. 

Sorry moedermaffia als ik jullie nu onwijs beledigd heb met mijn delicate aannames. Vrijheid blijheid, ieder zijn ding, maar mij niet gezien. Bij mij krijgen ze op hun dertiende vijftien euro mee voor een potje tongworstelen in de bioscoop met kalverliefde naar keuze. Kan mama in alle rust Droomhuis Gezocht seizoen 14 kijken. 

Droomhuis gevonden 

Er werd met man en macht naar een Droomhuis Gezocht in Italië en ‘Casa del Sogni’ oftewel het ‘Huis van je dromen’ werd gevonden. Kan geen toeval zijn toch? Of ben ik nu zo’n naïeve muts die niet begrijpt dat ze het huis zo hebben genoemd naar aanleiding van de titel van het programma? Waarschijnlijk wel, maar ik geloof gewoon lekker wat ik wil geloven. Toeval bestaat niet en Sinterklaas mooi wel. 

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Droomhuis Gezocht te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️

Heb jij deze aflevering van seizoen 14 van Droomhuis Gezocht van Omroep Max gemist? Kijk dan terug op NLZIET hoe Dionne Stax en Carrie ten Napel in Droomhuis Gezocht 2022 op huizenjacht gaan in Italië.

Beeld bron: Italië | © MAX

Home » Televisie » aflevering 3 seizoen 14 Droomhuis gezocht 2022