The Big Show: Tonnie slachtoffer van antroposofisch pottenbakken

The Big Show met Ruben Nicolai

Wat nou The Big Show met Ruben Nicolai?! Nee, de show van aflevering 3 is met recht The Big Show van Tonnie. Wat een heerlijk mens en ze kan nog als een nachtegaaltje zingen ook. 

Laten we bij het begin beginnen

Tonnie, een dame die al lichtelijk antiek is maar nog zeker geen perkamentrol, is de ster van de avond. Volgens haar familie is ze zorgzaam en houdt van een grap. Dat de goedlachse blonde oma wel in is voor een geintje, zie ik direct aan de ondeugende pretlichtjes in haar ogen.

Onder valse voorwendselen wordt Tonnie naar de studio gelokt. Ze denkt dat ze naar een cursus antroposofisch pottenbakken gaat. Een cursus wattes? Ja, ik moest ook even 3 keer met mijn oren flapperen voordat de woorden in mijn brein neer wilde dalen. Geen zorgen, ik heb het even voor je opgezocht:

Antroposofie staat voor een levensvisie, gebaseerd op de leer van Rudolf Steiner, die het bestaan postuleert van een geestelijke wereld die toegankelijk zou zijn via innerlijke ontwikkeling. En pottenbakken is het modelleren van klei die daarna door middel van verwarming wordt verhard tot aardewerk en steengoed.

Oftewel, we weten nu nog helemaal niks

Antroposofisch pottenbakken klinkt ongeveer net zo meeslepend als de treintjesshow waar onze Sandy deze zaterdagavond mee opgezadeld is. Leuk weetje, Anne en ik hebben na een paar afleveringen van De Grote Kleine Treinencompetitie onze snor gedrukt en de finale van het programma in de maag gesplitst bij onze Tv-Vrouw feeks Sandy. Zij vindt het heerlijk om de redactieleden te plagen en het wordt hoog tijd dat we dit afgeleefde kadaver eens een koekje van eigen deeg geven.

Even bij de les blijven

Maar goed, terug naar The Big Show en de pottenbakken cursus. Tonnie voelt meteen al aan haar water dat er iets niet in de haak is wanneer cursusleidster Esmeralda haar een hand geeft. De opperpottenbakster houdt veel te lang haar hand vast en zegt op een lijzige toon dat ze het zo ontzettend leuk vindt om Tonnie te ontmoeten en dat ze zo’n fijne energie heeft. Het gezicht van Tonnie spreekt boekdelen.

Op het moment dat ze naar de bakzaal lopen, schiet de cursusleidster ineens dubbel van de pijn. ‘Het schiet heel even in mijn chakra. In m’n derde chakra, ik ben laatst geopereerd. Mag ik je even vasthouden?’ kermt Esmeralda uit. De pseudo derde chakra kramp kwam overigens niet uit de trukendoos van de pottenbakster zelf, maar was door Ruben Nicolai ingefluisterd. Je verwacht het niet…

Het pottenbakken kan gaan beginnen

Eenmaal in de ruimte aangekomen waar de draaitafels met hompen klei klaarstaan, schiet er ook bij slachtoffer Tonnie iets verkeerd. Haar buik wordt bijna geperforeerd door de punt van de tafel, wanneer ze bij het plaatsnemen achter de draaitafel klem komt te zitten tussen stoel en tafel. ‘Gebruik deze energie, heel fijn!’, roept de cursusleidster uit terwijl Tonnie het zowat afsterft van de pijn.

Esmeralda steekt wat wierook in de fik om de ruimte te reinigen en vraagt de cursisten om haar te helpen. Als instructie geeft ze: ‘Met al het onbewustzijn anti-bewustzijn wat vastgezet is in het moleculaire structuur van deze klei gaan we even vernietigen om te creëren.’ Toch fijn dat de cursusleidster geen zweefteef is.

Een onverwachte wending

Tot overmaat van ramp komt er ook nog een poedelnaakte man de zaal binnengelopen. Zijn volumineuze buik is vol verf gekliederd. Hij blijkt een deelnemer van de cursus naaktschilderen die de weg naar de douches was kwijtgeraakt. Intussen raakt arme Tonnie langzaam haar verstand kwijt en zou niets liever willen dan wegvluchten uit het gekkenhuis waarin ze is belandt. Geef haar eens ongelijk.

Heel even lijken haar gebeden gehoord te worden en mag ze mee om een stuk klei uit te zoeken. Dit zou weleens haar kans kunnen zijn om er vandoor te gaan. Tonnie wordt alleen in een kamer met hompen klei achtergelaten en zoekt om zich heen naar een ontsnappingsroute.

Verrassing 

Helaas voor Tonnie valt het gordijn en staat ze ineens oog in oog met Ruben Nicolai en een zaal vol mensen die gieren van het lachen om haar verbaasde blik. ‘Ik zie er niet uit’, roept ze geschrokken. Gelukkig weet Ruben haar enigszins te kalmeren en legt uit dat ze ‘De ster van de show’ is. 

Hoewel over het algemeen 98% van de woorden die uit de mond van Ruben Nicolai komen bestaan uit pure kolder, zegt de beste man dit keer zowaar wat zinnigs. Tonnie zingt op fenomenale wijze de sterren van de hemel en is inderdaad ‘De ster van The Big Show’. 

Klik hier om naar alle artikelen over het programma The Big Show met Ruben Nicolai te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media❤️

Heb jij The Big Show met Ruben Nicolai op RTL 4 gemist? Kijk dan op Videoland terug hoe Tonnie de sterren van de hemel zingt in The Big Show.

Beeld bron: Still Tv RTL 4 / The Big Show met Ruben Nicolai

Home » Televisie » aflevering 3 seizoen 1 The Big Show 2022